Ligue 1: Σημαντικό «διπλό» για Μαρσέιγ, λύτρωση στο τέλος για τη Ρεν, 2-1 τη Νις

Ιάσονας Θεριός
Ligue 1: Σημαντικό «διπλό» για Μαρσέιγ, λύτρωση στο τέλος για τη Ρεν, 2-1 τη Νις

bet365

Το τέλος της 17ης αγωνιστικής στη Γαλλία βρήκε τη Μαρσέιγ στην 3η θέση μετά τη νίκη της με 2-1 απέναντι στη Μονπελιέ και τη Ρεν με το ίδιο σκορ να «λυγίζει» στο τέλος τη Νις εντός έδρας.

Με τη Ρεν να καταφέρνει να κάμψει την αντίσταση της Νις με 2-1 στην έδρα της έκλεισε η 17η αγωνιστική της Ligue 1. Οι γηπεδούχοι μπήκαν δυνατά στο ματς και άνοιξαν το σκορ με τον Τεριέ μόλις στο 5ο λεπτό, μετά από φοβερή ασίστ του Γκουιρί. Οι Νικαιώτες ωστόσο, στο 21΄ με κεραυνό του Μπάρκλεϊ έφεραν το ματς στα ίσα. Τα πάντα «έδειχναν» ισοπαλία, όμως στο 89' το γκολ του Μπουριζό χάρισε στους Ρενέ το τρίποντο που τους ανέβασε στην 4η θέση.

Νωρίτερα, η Μαρσέιγ πήρε σημαντική νίκη στην έδρα της Μονπελιέ και «πάτησε» τριάδα, στο -4 από τη Λανς. Στο 47ο λεπτό ο Νούνο Ταβάρες σκόραρε από κοντά για το 1-0 ενώ στο 61ο ο Εστεβέ με κεφαλιά έστειλε την μπάλα στα δίχτυα της ομάδας του. Στο 87' ο Πορτογάλος αριστερός μπακ αποβλήθηκε, αλλά το μόνο που κατάφεραν να κάνουν οι γηπεδούχοι ήταν να μειώσουν με το εύστοχο χτύπημα πέναλτι του Σαβανιέ στις καθυστερήσεις.

Φοβερό ματς χάρισαν στο Στρασβούργο η ομώνυμη ομάδα και η Τρουά, με τους φιλοξενούμενους να φεύγουν με το 3-2. Ριπάρ και Ρόνι Λόπεζ τους έδωσαν προβάδισμα δύο τερμάτων από το 20', αλλά οι γηπεδούχοι έφεραν το ματς στα ίσα μέχρι το 54', χάρη στους Ντιαλό και Ντουκουρέ. Ο Σαβαλερέν πάντως, στο 78', μετά από ασίστ του πρώην παίκτη του Ολυμπιακού, χάρισε τη νίκη.

Λιλ και Ρεμς έμειναν ισόπαλες στην έδρα της πρώτης με 1-1. Το σκορ για τους Λιλουά άνοιξε στο 32' ο Ντέιβιντ ενώ στο 79 ο Καγιούστε έδωσε τον βαθμό της ισοπαλίας στην ομάδα του.

Τα αποτελέσματα της ημέρας (2/1)

Μονπελιέ - Μαρσέιγ 1-2

Ρεν - Νις 2-1

Στρασβούργο - Τρουά 2-3

Λιλ - Ρεμς 1-1

Η βαθμολογία της Ligue 1

Η βαθμολογία της Ligue 1

 

LIGUE 1 Τελευταία Νέα