Ligue 1: «Διπλό» στη Μασσαλία και 2η θέση για τη Λανς, επιτέλους νίκη για τη Λυών απέναντι στη Μονπελιέ

Ιάσονας Θεριός
Ligue 1: «Διπλό» στη Μασσαλία και 2η θέση για τη Λανς, επιτέλους νίκη για τη Λυών απέναντι στη Μονπελιέ

bet365

Τεράστια εκτός έδρας νίκη με 1-0 πήρε η Λανς απέναντι στη Μαρσέιγ και ανέβηκε στη 2η θέση, επέστρεψε επιτέλους στις νίκες η Λυών απέναντι στη Μονπελιέ με λυτρωτή Λακαζέτ.

Η Λανς πέρασε και από την έδρα της Μαρσέιγ, νικώντας με 1-0, και συνέχισε τις υψηλές και εντυπωσιακές πτήσεις της στη Ligue 1. Το ματς ήταν πολύ κρίσιμο αφού πριν την έναρξή του η ομάδα του Φρανκ Εζ βρισκόταν στην 3η θέση, έναν βαθμό πάνω από τους Μασσαλούς. Η μάχη ήταν σκληρή και ισορροπημένη, το γκολ του Κόστα όμως στο 78' έκρινε την έκβαση της. Ο 21χρονος Πορτογάλος επιχείρησε να δοκιμάσει το πόδι του από μακριά και, με τη βοήθεια της τύχης, δικαιώθηκε αφού η μπάλα κόντραρε σε σώματα αμυντικών προτού μπερδέψει τον Λόπεζ και καταλήξει στα δίχτυα. Στα εναπομείναντα λεπτά η ομάδα του Τούντορ δεν κατάφερε να βρει κάποια απάντηση και το 1-0 έμεινε ως το τέλος. Πλέον, η Λανς είναι 2η στη βαθμολογία και περιμένει να δει αν η Λοριάν θα τα καταφέρει αύριο (23/10) απέναντι στην Τρουά, ενώ η Μαρσέιγ βρίσκεται στην 4η θέση.

Επιτέλους νίκη για τη Λυών

Η Λυών κατάφερε στο 90' να πάρει το «διπλό» στην έδρα της Μονπελιέ και να επιστρέψει στις νίκες στη Ligue 1 μετά από έξι αγωνιστικές. Το σκορ για τους Λυονέ άνοιξε στο 33ο λεπτό ο Αουάρ με ψύχραιμο πλασέ μέσα από την περιοχή. Οι γηπεδούχοι όμως, κατόρθωσαν να φτάσουν στην ισοφάριση με εντυπωσιακό τρόπο. Ο Φερί έκανε τη σέντρα και Γουαχί με απίστευτο γυριστό έκανε το 1-1. Λίγο μετά το γκολ της ισοφάρισης, τα αίματα άναψαν και οι δύο ομάδες έμειναν με 10 παίκτες αφού οι Ντιομαντέ και Μαβντιντί τιμωρήθηκαν με κόκκινη κάρτα για τη διένεξη τους. Τους φιλοξενούμενους πάντως, λύτρωσε ο Λακαζέτ λίγα λεπτά πριν τη λήξη του ματς με τελείωμα μέσα από την περιοχή. Η Λυών με τη νίκη αυτή ανέβηκε στην 8η θέση της βαθμολογίας ενώ η Μονπελιέ παρέμεινε 11η.

 

LIGUE 1 Τελευταία Νέα