Εμιλιάνο Σάλα: Καταδικάστηκε σε 18 μήνες φυλάκισης ο υπεύθυνος της μοιραίας πτήσης

Εμιλιάνο Σάλα: Καταδικάστηκε σε 18 μήνες φυλάκισης ο υπεύθυνος της μοιραίας πτήσης

bet365

Ο Ντέιβιντ Χέντερσον, ο οποίος είχε ομολογήσει την ενοχή του για την ακαταλληλότητα της πτήσης που κόστισε τη ζωή στον Εμιλιάνο Σάλα, καταδικάστηκε σε 18μηνη κάθειρξη από το δικαστήριο του Κάρντιφ.

Σε ποινή φυλάκισης 18 μηνών καταδίκασε το μικτό ορκωτό δικαστήριο του Κάρντιφ τον Ντέιβιντ Χέντερσον, τον μεσάζοντα που οργάνωσε την πτήση του αεροσκάφους στο οποίο επέβαινε ο αδικοχαμένος Εμιλιάνο Σάλα τον Ιανουάριο του 2019.

Μετά από δίκη που κράτησε δύο εβδομάδες, ο 67χρονος, στον οποίο είχε ασκηθεί ποινική δίωξη για αμέλεια που θα μπορούσε να θέσει σε κίνδυνο το αεροσκάφος και για απόπειρα μεταφοράς επιβάτη χωρίς έγκυρη, κρίθηκε ένοχος για την ακαταλληλότητα της πτήσης πέφτοντας, όμως, στα... μαλακά, καθώς αντιμετώπιζε ποινές πενταετούς και διετούς φυλάκισης αντίστοιχα για την κάθε κατηγορία. Ο Χέντερσον είχε ομολογήσει την ενοχή του για τη μεταφορά ενός επιβάτη χωρίς άδεια.

Ποιος ήταν ο Χέντερσον

Ο Χέντερσον ήταν ο ιδιοκτήτης του μοιραίου «Piper PA-46-310P Malibu», το οποίο συνετρίβη στο Κανάλι της Μάγχης στις 21 Ιανουαρίου του 2019 σκοτώνοντας τον Αργεντινό φορ και τον πιλότο, Ντέιβιντ Ιμπότσον.

Μάλιστα, ο ίδιος ο Χέντερσον επρόκειτο αρχικά να χρησιμοποιήσει το αεροσκάφος, αλλά το είχε εμπιστευτεί στον Ιμπότσον καθώς βρισκόταν σε διακοπές με την οικογένειά του στο Παρίσι εκείνη την περίοδο. Ο Ιμπότσον δεν διέθετε δίπλωμα πιλότου επιβατικού αεροσκάφους και είχαν παρέλθει τα διαπιστευτήριά του για τον συγκεκριμένο τύπο, ενώ φερόταν ανεπαρκής για να πετάει τη νύχτα.

Το σοκ της υπόθεσης Σάλα

Η περίπτωση του Εμιλιάνο Σάλα είχε συγκλονίσει το παγκόσμιο ποδόσφαιρο. Ο Αργεντινός φορ της Ναντ μετέβαινε στη Μεγάλη Βρετανία και το Κάρντιφ για να υπογράψει με την ομώνυμη ομάδα με μεταγραφή 18 εκατομμυρίων ευρώ, έπειτα από τον τρομερό πρώτο του γύρο με τα Καναρίνια (19 συμμετοχές, 12 γκολ).

Έχοντας περάσει τα ιατρικά τεστ, ο Σάλα πέταξε ξανά με προορισμό την πρωτεύουσα της Ουαλίας για να αρχίσει προπονήσεις με τη νέα του ομάδα που τότε αγωνιζόταν στην Premier League, όταν ξαφνικά το αεροσκάφος στο οποίο μετέβαινε εξαφανίστηκε από τα ραντάρ στη βόρεια περιοχή της Μάγχης. Το τμήμα αεροπορικών ερευνών του Κάρντιφ είχε δηλώσει τρεις μέρες αργότερα πως δεν υπήρχε η παραμικρή ελπίδα να εντοπιστεί.

Τελικά, η σορός του Εμιλιάνο Σάλα ανασύρθηκε από τα ερείπια στις 7 Φεβρουαρίου, 17 ημέρες μετά την εξαφάνιση του αεροσκάφους.

 

LIGUE 1 Τελευταία Νέα