Υπόθεση Εμιλιάνο Σάλα: Πιλότος και αεροσκάφος κυκλοφορούσαν με ληγμένη άδεια

Gazzetta team
Υπόθεση Εμιλιάνο Σάλα: Πιλότος και αεροσκάφος κυκλοφορούσαν με ληγμένη άδεια

bet365

Τόσο ο πιλότος όσο και το μοιραίο ελικόπτερο που επέβαινε ο Εμιλιάνο Σάλα αποδείχθηκε ότι δεν είχαν ενεργή και κατάλληλη άδεια κυκλοφορίας, σύμφωνα με το τελικό πόρισμα της υπόθεσης.

Σχεδόν 14 μήνες μετά το αεροπορικό δυστύχημα που κόστισε τη ζωή στον Εμιλιάνο Σάλα, η αντίστοιχη βρετανική επιτροπή ερευνών έδωσε το τελικό πόρισμα της υπόθεσης, με τις αποκαλύψεις να σοκάρουν.

Όπως ανακοίνωσαν τα μέλη της AAIB (Air Accidents Investigation Branch), ο πιλότος που διεύθυνε το ελικόπτερο καθώς και το ίδιο το αεροσκάφος, κυκλοφορούσαν με άδεια που είχε λήξει μήνες πριν από το δυστύχημα στις αγγλονορμανδικές Νήσους.

Ο Ντάνιελ Ιμπότσον, του οποίου το πτώμα δεν βρέθηκε ποτέ, δεν είχε ανανεώσει το δίπλωμά του από τον Νοέμβριο του 2018, ενώ το «Piper PA-46 Malibu» δεν πληρούσε τις προδιαγραφές για επιβατικό αεροσκάφος.

Σε αυτή την αναντιστοιχία απέδωσε ο αρμόδιος φορέας και τα αίτια του δυστυχήματος:

«Η απώλεια του ελέγχου προκλήθηκε επειδή η πτήση δεν συμβάδισε με τα πρότυπα ασφαλείας της λειτουργίας των επιβατικών αεροσκαφών» ανέφερε επίσημα η επιτροπή, έναν και πλέον χρόνο μετά τον άδικο χαμό του Αργεντίνου φορ, που ταξίδευε από τη Νάνητ με προορισμό το Κάρντιφ και τη μεταγραφή του στον ομώνυμο σύλλογο.

 

PREMIER LEAGUE Τελευταία Νέα