Top-10: Τα 10 ματς που ο Λιονέλ Μέσι έγραψε ιστορία με την Μπαρτσελόνα (pics & vids)

Κώστας Τόπας
Top-10: Τα 10 ματς που ο Λιονέλ Μέσι έγραψε ιστορία με την Μπαρτσελόνα (pics & vids)

bet365

Ο Λιονέλ Μέσι έφτασε τις 767 εμφανίσεις με τη φανέλα της της Μπαρτσελόνα, έπιασε στην κορυφή της σχετικής λίστας τον άλλοτε συμπαίκτη του, Τσάβι και το gazzetta.gr σας θυμίζει τα 10 καλύτερα ματς του Αργεντινού αστέρα.
Ρεάλ Μαδρίτης - Αταλάντα: Ειδικά στοιχήματα σε όλη τη διάρκεια του αγώνα και ενισχυμένες αποδόσεις. |21+ *Ισχύουν όροι και προϋποθέσεις.

Τα 767 παιχνίδια με τη φανέλα της Μπαρτσελόνα έφτασε ο Λιονέλ Μέσι, ισοφαρίζοντας το ρεκόρ αγώνων του Τσάβι με τους Καταλανούς.

Κάθε μέρα που περνάει είναι και ένα ρεκόρ για τον Αργεντινό αστέρα των «μπλαουγκράνα». Σε μια σεζόν η οποία μπορεί να είναι η τελευταία του, μιας αν δεν ανανεωθεί το συμβόλαιό του μέχρι το καλοκαίρι θα αποχωρήσει, ο Λιονέλ Μέσι μεγαλώνει και γιγαντώνεται.

Η αρχή έγινε το 2000 όταν έφτασε στην Μπαρτσελόνα και τέσσερα χρόνια αργότερα σε ηλικία 13 ετών έκανε το ντεμπούτο του. Το 2012 προσπέρασε τον Σέζαρ, ως κορυφαίος σκόρερ όλων των εποχών στον σύλλογο (661) και από το 2018 τον Αντρές Ινιέστα ως τον πιο παίκτη με τους περισσότερους τίτλους, αφού έχει φτάσει τους 34.

Ο Λιονέλ Μέσι ξεπέρασε πρόσφατα τον θρυλικό Πελέ, όταν σκόραρε το 644ο επίσημο γκολ του με την Μπαρτσελόνα, παίρνοντας από το «μαύρο διαμάντι» (643) το ρεκόρ επίτευξης τερμάτων με ένα σύλλογο.

Eδώ και σχεδόν…μιάμιση δεκαετία ο Λιονέλ Μέσι είναι πρώτος σκόρερ στην ιστορία της Μπάρτσα σε όλες τις διοργανώσεις, όπως επίσης κατέχει και τις περισσότερες ασίστ (290), τα περισσότερα χατ-τρικ (48) και τα πιο πολλά γκολ σε μία σεζόν (73 το 2011-12). Φυσικά, δεν πρέπει να ξεχνάει κανείς ότι ο «Λίο» έχει στην κατοχή του έξι «Χρυσές Μπάλες», αναδειχθείς ισάριθμες φορές ως ο καλύτερος ποδοσφαιριστής στον κόσμο.

Το gazzetta.gr σας παρουσιάζει τα 10 σπουδαιότερα παιχνίδια του Λιονέλ Μέσι με τη φανέλα της Μπαρτσελόνα...

2006/07: Μπαρτσελόνα - Ρεάλ 3-3: Το πρώτο χατ-τρικ κόντρα στην Ρεάλ

2006/07: Μπαρτσελόνα - Ρεάλ 3-3: Το πρώτο χατ-τρικ κόντρα στην Ρεάλ

2006/07: Μπαρτσελόνα - Χετάφε 5-2: Το γκολ αλά... Μαραντόνα

2006/07: Μπαρτσελόνα - Χετάφε 5-2: Το γκολ αλά... Μαραντόνα

2008/09: Ρεάλ - Μπαρτσελόνα 2-6: Το σόου του Μέσι με τον Ανρί

2008/09: Ρεάλ - Μπαρτσελόνα 2-6: Το σόου του Μέσι με τον Ανρί

2009/10: Μπαρτσελόνα - Άρσεναλ 4-1: Οταν ο Μέσι διέσυρε μόνος του την Αρσεναλ με 4 γκολ

2009/10: Μπαρτσελόνα - Άρσεναλ 4-1: Οταν ο Μέσι διέσυρε μόνος του την Αρσεναλ με 4 γκολ

2010/11: Μπαρτσελόνα - Άρσεναλ 3-1: Το αγαπημένο «θύμα» του Μέσι

2010/11: Μπαρτσελόνα - Άρσεναλ 3-1: Το αγαπημένο «θύμα» του Μέσι

2010/11: Μπαρτσελόνα - Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ 3-1: Το σόου στον τελικό του Champions League

2010/11: Μπαρτσελόνα - Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ 3-1: Το σόου στον τελικό του Champions League

2011/12: Μπαρτσελόνα - Λεβερκούζεν 7-1: Τα πέντε γκολ

2011/12: Μπαρτσελόνα - Λεβερκούζεν 7-1: Τα πέντε γκολ

2014/15: Μπαρτσελόνα - Σεβίλλη 5-1: Μαγικό θέαμα με σόουμαν Μέσι

2014/15: Μπαρτσελόνα - Σεβίλλη 5-1: Μαγικό θέαμα με σόουμαν Μέσι

2014/15: Μπαρτσελόνα - Μπάγερν Μονάχου 3-0: Η ντρίμπλα-έπος στον Μπόατενγκ

2014/15: Μπαρτσελόνα - Μπάγερν Μονάχου 3-0: Η ντρίμπλα-έπος στον Μπόατενγκ

2016/17: Ρεάλ - Μπαρτσελόνα 2-3: Μέσι, Μέσι, Μέσι

2016/17: Ρεάλ - Μπαρτσελόνα 2-3: Μέσι, Μέσι, Μέσι

Στις 10 Μαρτίου 2007 ο Λιονέλ Μέσι άνοιξε λογαριασμό κόντρα στην Ρεάλ πετυχαίνοντας το πρώτο χατ-τρικ της καριέρας του, στο χορταστικό 3-3 του «Καμπ Νόου». Στο απολαυστικό Clasico εκείνης της μέρας στο Καμπ Νου όπου τελείωσε 3-3, ο Λέο άνοιξε λογαριασμό κόντρα στoους Μαδριλένους πετυχαίνοντας μάλιστα και τα τρία γκολ των «μπλαουγκράνα» στο πρώτο χατ-τρικ της καριέρας του. Σε ηλικία μόλις 19 ετών.

Η Μπαρτσελόνα νίκησε με 5-2 την ομάδα της Μαδρίτης, για τα ημιτελικά του Copa del Rey, έχοντας για πρωταγωνιστή φυσικά τον Λιονέλ Μέσι. Στο 29ο λεπτό της αναμέτρησης, ο 19χρονος τότε Αργεντινός πήρε την μπάλα πίσω από τη σέντρα, πέρασε όποιον βρήκε μπροστά του και την έστειλε στα δίχτυα της Χετάφε για το 2-0. Νωρίτερα έχει περάσει πέντε παίκτες των αντιπάλων, καναδυό από δύο φορές, πριν σκοράρει και προκαλέσει έκρηξη ενθουσιασμού στο γήπεδο.

Η σύγκριση με το γκολ του αιώνα από τον Ντιέγκο κόντρα στην Αγγλία, αναπόφευκτη.

Πριν από 12 χρόνια η Ρεάλ υπέστη μία από τις πιο οδυνηρές ήττες στην ιστορία της και μάλιστα στο σπίτι της, από την Μπαρτσελόνα καθώς οι «μπλαουγκράνα» επικράτησαν με το εμφατικό σκορ 6-2!

Η Ρεάλ ήταν αυτή η οποία κατάφερε να ανοίξει πρώτη το σκορ με κεφαλιά του Ιγκουαϊν στο 14′. Το 1-0 δεν έμεινε για πολύ καθώς τέσσερα λεπτά αργότερα, ο Τιερί Ανρί ισοφάρισε σε 1-1. Από εκεί και έπειτα άρχισε το πάρτι για τους «μπλαουγκράνα». Οι Πουγιόλ και Μέσι στη συνέχεια της αναμέτρησης, βρήκαν κι αυτοί τον δρόμο προς τα αντίπαλα δίχτυα, ανεβάζοντας τον δείκτη του σκορ σε 3-1 για την ομάδα τους. Η Μπάρτσα δεν σταμάτησε εκεί και σημείωσε τρία ακόμα τέρματα. Αυτή τη φορά με τους Ανρί, Μέσι και Πικέ.

Η Άρσεναλ είναι ένα από τα αγαπημένα θύματα του Μέσι. Εκείνη τη σεζόν, μετά την ισοπαλία στο πρώτο σκέλος των προημιτελικών του Champions League, η Μπαρτσελόνα διέσυρε τους «κανονιέρηδες» με 4-1, με τον Λιονέλ Μέσι να πετυχαίνει και τα τέσσερα τέρματα για την ομάδα του.

Με τρία γρήγορα γκολ στο 21', στο 37' και στο 42' ο Αργεντινός όχι μόνο ανέτρεψε το σκορ αλλά κατάφερε να πετύχει και χατ-τρικ. Κι όλα αυτά πριν καλά καλά ολοκληρωθεί το πρώτο ημίχρονο.

Ενώ όλα όδευαν προς το τέλος του αγώνα, ο Λιονέλ Μέσι δεν είχε πει ακόμα την τελευταία του κουβέντα. Δύο λεπτά πριν το φινάλε, ο Αργεντινός πέρασε όποιον βρήκε μπροστά του έφτασε στην αντίπαλη περιοχή και με λίγη δόση τύχης, έβαλε το κερασάκι στην τούρτα, πετυχαίνοντας το 4-1.

Στις καθυστερήσεις του ημιχρόνου οι Καταλανοί άνοιξαν το σκορ με το εξαιρετικό γκολ του Μέσι, αλλά ισοφαρίστηκαν από το αυτογκόλ του Μπουσκέτς στο 53'. Ωστόσο, οι Άγγλοι «λύγισαν» από τα γκολ των Τσάβι στο 69' και Μέσι ξανά με πέναλτι στο 71'. Γι' ακόμη μία χρονιά ο Αργεντινός αστέρας των «μπλαουγκράνα» βρήκε δίχτυα απέναντι στους «κανονιέρηδες»

Η Μπαρτσελόνα εκείνη τη χρονιά αναδείχθηκε πρωταθλήτρια Ευρώπης για 4η φορά στην ιστορία της, νικώντας με 3-1 την Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ στον τελικό του "Γουέμπλεϊ".

Πέδρο, Λιονέλ Μέσι και Νταβίντ Βίγια πέτυχαν τα τέρματα των Καταλανών, ενώ η ομάδα του Σερ Άλεξ Φέργκιουσον είχε καταφέρει απλά να ισοφαρίσει με τον Γουέιν Ρούνεϊ σε 1-1 πριν το ημίχρονο.

Ήταν η φάση των «16» της κορυφαίας ευρωπαϊκής διασυλλογικής διοργάνωσης όταν η Μπαρτσελόνα υποδεχόταν την Μπάγερ Λεβερκούζεν στο «Καμπ Νόου». Το τελικό 7-1 τα λέει όλα, με τον Λιονέλ Μέσι να γίνεται ο πρώτος ποδοσφαιριστής, που βρίσκει πέντε φορές δίχτυα στο ίδιο ματς.

Εκείνο το παιχνίδι ήταν ιστορικό για τον Λιονέλ Μέσι, καθώς με το χατ-τρικ που πέτυχε έγινε ο πρώτος σκόρερ στην ιστορία του ισπανικού πρωταθλήματος (253 γκολ). Είχε ξεπεράσει τα 251 γκολ, όσα είχε δηλαδή ο Τέλμο Θάρα. Το θρυλικό κανόνι της Μπιλμπάο, με τη φανέλα της οποίας είχε 251 γκολ σε 277 ματς. Στον πίνακα του «Καμπ Νόου» εμφανίστηκε το πρόσωπο του αρχηγού των Καταλανών, γράφοντας «ξεπέρασε τον Θάρα».

Οι Βαυαροί δεν κατάφεραν να κοντράρουν τη Μπαρτσελόνα (3-0) και τον Μέσι που έκανε τα δικά του στο χορτάρι και στο ένα από τα δυο γκολ που πέτυχε ο ηγέτης των Καταλανών, έκανε... τεράστιο γλέντι στον Ζερόμ Μπόατενγκ.

Οταν ο Αργεντινός πήγε να μπει στην περιοχή και βρήκε μπροστά του τον άτυχο, Μπόατενγκ. Με μια ντρίπλα που έμεινε στην ιστορία και μάλλον δεν θα ξεχαστεί ποτέ, ο Αργεντινός ξάπλωσε τον αμυντικό των Βαυαρών και στη συνέχεια τσίμπησε την μπάλα απέναντι από τον Νόιερ για το 2-0.

Εμφάνιση από άλλο γαλαξία του κορυφαίου όλων των εποχών. Ο Αργεντινός έβαλε δύο γκολάρες και διέλυσε τους Μαδριλένους. Ο κορυφαίος ποδοσφαιριστής του πλανήτη με ένα ασύλληπτο buzzer beater στο τελευταίο δευτερόλεπτο λύγισε την αντίσταση των Μαδριλένων σε ένα ανεπανάληπτο μπρα-ντε-φερ στο καλύτερο clasico του αιώνα.

Η Ρεάλ Μαδρίτης είπε την πρώτη κουβέντα, όταν ο Κασεμίρο κέρδισε το ριμπάουντ σε πλασέ του Σέρχιο Ράμος στο δοκάρι και με κοντινή προβολή έκανε το 1-0 (28’),όμως η απάντηση ήρθε άμεσα από τον Μέσι. Στο 33' κινήθηκε κάθετα, έσκασε τρελή ντρίμπλα στον Καρβαχάλ και πλάσαρε με το αριστερό.

Στο δεύτερο ημίχρονο οι «μπλαουγκράνα» πήραν για πρώτη φορά τα ηνία του αγώνα. Ο Ράκιτιτς άδειασε τον Κρόος και έστειλε τρομερό αριστερό φαλτσαριστό στην δεξιά γωνία. Λίγο πριν το τέλος Ο Χάμες Ροντρίγκες που τρύπωσε στην άμυνα της Μπαρτσελόνα, όμως η Ρεάλ Μαδρίτης που έχασε το μυαλό της, βγήκε όλη μπροστά και το πλήρωσε.

Τελευταία δευτερόλεπτα στις καθυστερήσεις. Ηταν η στιγμή του, η φάση που έπρεπε να υποκλιθεί πρώτα ο ίδιος στον εαυτό του και μετά όλοι οι υπόλοιποι στο μεγαλείο του. Ο Σέρζι Ρομπέρτο πήρε την μπάλα σε θέση δεξιού μπακ, έτρεξε όλο το γήπεδο, έδωσε λίγο πριν την περιοχή στον Ζόρντι Αλμπα, που με τη σειρά του την έστρωσε στον Λιονέλ Μέσι κι αυτός με ένα απίστευτο φαλτσαριστό σουτ την έστειλε στα δίχτυα για 500ή φορά με τη φανέλα της Μπαρτσελόνα και για 23η φορά σε Clasico.