El Transistor: Ρώτησε για Γκατιέ η Ρεάλ

Βασίλης Τεμπέλης
Η Ρεάλ έκανε σύμφωνα με τον El Transistor διερευνητική κρούση για τον Κριστόφ Γκατιέ, ο οποίος οδήγησε τη Λιλ στο πρωτάθλημα Γαλλίας και αποχώρησε από την τεχνική της ηγεσία.

Ο «αρχιτέκτονας» της εξωπραγματικής πορείας της Λιλ προς την κατάκτηση του πρωταθλήματος Γαλλίας, Κριστόφ Γκατιέ, κυκλοφορεί ελεύθερος και... ωραίος. Τον 54χρονο Γάλλο προπονητή προσέγγισαν δίχως επιτυχία η Λιόν (ανέλαβε τελικά ο Πέτερ Μπος) και η Νάπολι (ανέλαβε ο Λουτσιάνο Σπαλέτι) και ξαφνικά εμφανίστηκε η... Ρεάλ.

Σύμφωνα με την ισπανική τηλεοπτική εκπομπή «El Transistor» οι μερένγκες έκανε διερευνητική κρούση προς την πλευρά του Γκατιέ για να διαδεχθεί τον συμπατριώτη του, Ζινεντίν Ζιντάν. «Η Ρεάλ ρώτησε στο πλαίσιο του κάστινγκ την πλευρά του Κριστόφ Γκατιέ», αναφέρθηκε στον «αέρα» της εκπομπής.

Ο Γκατιέ γεννήθηκε στη Μασσαλία και ξεκίνησε ως βοηθός προπονητή στη Μαρσέιγ, πριν έρθει στο ίδιο πόστο για τον Άρη το 2001. Ακολούθησαν οι Μπαστιά, Αλ Άιν, Πόρτσμουθ, Σοσό, Λιόν, Σεντ-Ετιέν. Από τους «βερ» ξεκίνησε το 2009 την καριέρα του ως πρώτος προπονητής. Το 2017 ανέλαβε τη Λιλ και την οδήγησε στην κορυφή της Γαλλίας.