Οι Μαροκινοί κορόιδεψαν τους ανήλικους μετανάστες με Μέσι και Κριστιάνο για να περάσουν παράνομα στην Ισπανία!

Οι Μαροκινοί κορόιδεψαν τους ανήλικους μετανάστες με Μέσι και Κριστιάνο για να περάσουν παράνομα στην Ισπανία!

bet365

Οι αρχές του Μαρόκου σύμφωνα με το ισπανικό πρακτορείο ειδήσεων (EFE) ώθησαν 850 ανηλίκους να περάσουν παράνομα σε ισπανικό έδαφος (Θέουτα) αλλά τους κορόιδεψαν, προσφέροντάς τους φρούδες ελπίδες να δουν τον Κριστιάνο Ρονάλντο και τον Λιονέλ Μέσι.

Μπορεί η διπλωματική κρίση ανάμεσα στην Ισπανία και το Μαρόκο - 8.000 μετανάστες πέρασαν στη Θέουτα και τη Μελίγια που βρίσκονται στην Αφρική, αλλά είναι ισπανικά εδάφη, οι μισοί (4.000) πήραν το δρόμο της επιστροφής - να βαδίζει προς την εκτόνωσή της, αλλά το δημοσίευμα του πρακτορείου ειδήσεων της χώρας της Ιβηρικής (EFE) σοκάρει.

Σύμφωνα με μαρτυρία εθελόντριας, οι αρχές του Μαρόκου κορόιδεψαν 850 ανηλίκους (ο μικρότερος ηλικίας τεσσάρων ετών) για να τους ωθήσουν να περάσουν παράνομα τα σύνορα. Πώς; Προσφέροντάς τους φρούδες ελπίδες ότι θα δουν τον Κριστιάνο Ρονάλντο και τον Λιονέλ Μέσι. Κάτι που φυσικά δεν έγινε.

Οι ανήλικοι βρίσκονται στην Ισπανία και δεν επιτρέπεται βάσει διεθνών συνθηκών η επιστροφή τους στη χώρα καταγωγής. Την ίδια ώρα αγωνία επικρατεί στις οικογένειες των ανηλίκων. Σύμφωνα με την Ισπανίδα υπουργό εκπαίδευσης, Ισαμπέλ Θελαά, «οι κηδεμόνες ζητούν την επιστροφή τους, ωστόσο κάθε περίπτωση θα εξεταστεί ξεχωριστά και με αυστηρότητα».

 

LA LIGA Τελευταία Νέα