Σεβίλλη – Μπιλμπάο 0-1: «Μαχαιριά» Γουίλιαμς στο 89' και τέλος στο όνειρο (vid)

Gazzetta team
Η Σεβίλλη έψαχνε το γκολ λύτρωσης, η Μπιλμπάο το βρήκε τελικά στο 89’ με τον Ινιάκι Γουίλιαμς στην αντεπίθεση κι έριξε τους Ανδαλουσιάνους στο -6 από την κορυφή και ουσιαστικά νοκ-άουτ στη «μάχη» του τίτλου.

Η κούρσα για τρεις στη φετινή La Liga πήρε την πιο «καυτή» τροπή, καθώς η Σεβίλλη έγινε ο τέταρτος δρομέας και με ίσες, μάλιστα, αξιώσεις στο όνειρο. Για να φτάσει, όμως, στο σενάριο που ανατρέπει την κατάσταση και πατάει κορυφή στο τέλος της σεζόν, θα έπρεπε να πάρει το μάξιμουμ στις αγωνιστικές που απομένουν. Αντ’ αυτού, οι Ανδαλουσιανοί «γκρεμίστηκαν» από το πρώτο κομβικό ματς, με θύτη τη Μπιλμπάο και γκολ-«μαχαιριά» στο 89’.

Η ομάδα του Ζουλιέν Λοπετέγκι είχε πρόβλημα στη δημιουργία και κατάφερε μόλις τρεις φορές να βρει εστία σε όλο το 90λεπτο. Είχε, βέβαια και (δίκαια) παράπονα από τη διαιτησία, για ένα χέρι του Μπαλενθιάγκα σε γύρισμα του Χεσούς Νάβας το οποίο δεν ανιχνεύθηκε ούτε μέσω VAR. Έτσι, με τα χρονικά περιθώρια να στενεύουν, πήρε μέτρα στο χορτάρι με στόχο το γκολ της νίκης, αλλά το… πλήρωσε με αντεπίθεση. Ο Ινιάκι Γουίλιαμς πήρε την πάσα στον σωστό χρόνο και πλάσαρε ιδανικά τον Μπόνο, βάζοντας έτσι τέλος στις όποιες ελπίδες τίτλου διατηρούσαν οι Σεβιγιάνοι (-6 από την Ατλέτικο, 4 αγωνιστικές πριν το φινάλε) και με το ντέρμπι στο «Αλφρέδο Ντι Στέφανο» απέναντι στη Ρεάλ να ακολουθεί.