Μπιλμπάο - Ατλέτικο 2-1: Έπεσε στο «λάκκο» και έδωσε την ευκαιρία για κορυφή στην Μπαρτσελόνα (vid)

Gazzetta team
Η Ατλέτικο γνώρισε την ήττα (2-1) στο Μπιλμπάο και οδηγεί την κούρσα, αλλά η Μπαρτσελόνα έχει ματς λιγότερο (εντός με Γρανάδα) και αν νικήσει θα περάσει εκείνη στην κορυφή!

Στην κόψη του ξυραφιού η μάχη τίτλου στην Ισπανία! Η Μπιλμπάο νίκησε 2-1 την Ατλέτικο και πλέον η Μπαρτσελόνα - έχουσα ματς λιγότερο - μπορεί μέσα στην εβδομάδα (29/4, 20:00, εντός με Γρανάδα) να πατήσει κορυφή!

Η Μπιλμπάο μπήκε πιο δυνατά στην αναμέτρηση του «Νουέβο Σαν Μαμές» και κατάφερε ν' ανοίξει το σκορ μόλις στο όγδοο λεπτό της αναμέτρησης. Ο Μπερενγκέρ με φανταστική κεφαλιά στην «καρδιά» της άμυνας της Ατλέτικο νίκησε τον Όμπλακ και έκανε το 1-0!

Η Ατλέτικο προσπάθησε να μαζέψει τα κομμάτια της, αλλά δεν κατάφερε να φτάσει στην ισοφάριση στο πρώτο μέρος. Ο Ντιέγκο Σιμεόνε αποφάσισε να τα παίξει όλα για όλα στο 60ό λεπτό. Πέρασε και Σουάρες, και Ζοάο Φέλιξ και Λεμάρ. Στο 65', έριξε στη μάχη και τον Τορέιρα. Η ισοφάριση, ωστόσο, ήρθε από τον Σάβιτς, ο οποίος με κεφαλιά στο 77' έκανε το 1-1.

Κι όμως οι «ροχιμπλάνκος» έφυγαν με άδεια τα χέρια από τη Χώρα των Βάσκων. Ο Μαρτίνεθ με κεφαλιά μετά από εκτέλεση κόρνερ στο 86ο λεπτό έκανε το 2-1 για τα «λιοντάρια». Συνεχίζει να οδηγεί την κούρσα η Ατλέτικο, αλλά η Μπαρτσελόνα μπορεί να περάσει πρώτη καθώς έχει ματς λιγότερο. Η μάχη τίτλου συνεχίζεται αμείωτη με Ατλέτικο, Ρεάλ, Μπαρτσελόνα και Σεβίλλη να διεκδικούν το πρωτάθλημα.

ΜΠΙΛΜΠΑΟ (Μαρθελίνο): Ουνάι Σιμόν, Κάπα (46' Λέκουε), Νούνιεθ, Ινίγκο Μαρτίνεθ, Μπαλενθιάγα, Μπερενγκέρ (82' Γκόμεθ), Ντ. Γκαρθία, Βενθεδόρ (70' Βέσγα), Μορθίγιο, Σανθέτ (74' Λόπεθ), Βιγιαλίμπρε (70' Ουίλιαμς).

ΑΤΛΕΤΙΚΟ (Ντιέγκο Σιμεόνε): Όμπλακ, Τρίπιερ (60' Ζοάο Φέλιξ), Σάβιτς, Φελίπε, Ρενάν Λόντι (74' Μάριο Ερμόσο), Σαούλ (59' Σουάρες), Κόκε, Ερέρα (59' Λεμάρ), Καράσκο, Γιορέντε, Κορέα (65' Τορέιρα).