Μέσι: Το γκάζι... μονίμως κολλημένο στο πάτωμα! (pics & vid)

Μέσι: Το γκάζι... μονίμως κολλημένο στο πάτωμα! (pics & vid)

Κώστας Ζάλιαρης
Μέσι: Το γκάζι... μονίμως κολλημένο στο πάτωμα! (pics & vid)

bet365

Ο Λιονέλ Μέσι μπορεί αυτή τη στιγμή να διανύει την πιο κρίσιμη σεζόν της ποδοσφαιρικής του καριέρας, όμως, εντός γηπέδου, την κάνει ... ονειρική μετά και τα δυο γκολ που πέτυχε κόντρα στην Χετάφε.
ΤΣΣΚΑ Μόσχας - Φενέρμπαχτσε: Εκατοντάδες επιλογές, κορυφαίο live και ζωντανές μεταδόσεις*. |21+ *Ισχύουν όροι και προϋποθέσεις.

Αυτό που συνέβη το περασμένο καλοκαίρι με τον Μέσι και την Μπαρτσελόνα δεν είχε προηγούμενο. Ο κορυφαίος ποδοσφαιριστής που φόρεσε ποτέ τη φανέλα των «μπλαουγκράνα» να είναι τόσο απογοητευμένος από την κατάσταση που επικρατούσε και τόσο πληγωμένος από τις συνεχείς αποτυχίες που να έχει αποφασίσει να ρίξει την «βόμβα» και να θέλει ν' αποχωρήσει.

Παρέμεινε για το καλό του κλαμπ, για να μην οδηγηθεί μια τέλεια σχέση στα δικαστήρια για το φινάλε, ενώ, ήλπιζε να καταφέρει να ξαναδεί τους οπαδούς στο «Καμπ Νόου» για να τους αποχαιρετήσει όπως ακριβώς έπρεπε...

Τα πράγματα άλλαξαν, εκείνος ηρέμησε, ο Μπαρτομέου αποχώρησε, ο Λαπόρτα βρέθηκε στην προεδρία, ο Μέσι χαμογέλασε ξανά, πήρε και το Κύπελλο, συνεχίζει να σκοράρει και να αισθάνεται όμορφα στο γήπεδο και όλα αυτά αποτελούν οιωνούς παραμονής στην ομάδα και μετά το φετινό καλοκαίρι.

Για το 2021, πάντως, αυτοί οι τέσσερις μήνες που τρέχουν είναι τρομεροί για τον Λιονέλ Μέσι, ο οποίος συνέχισε τα κατορθώματά του και στο παιχνίδι με την Χετάφε το βράδυ της Πέμπτης...

Με τον Κριστιάνο στην 12ετία με 25+ γκολ

Έπρεπε να το πετύχει αυτό ο Λιονέλ Μέσι και να μην αφήσει τον Πορτογάλο νυν σούπερ σταρ της Γιουβέντους να έχει μονάχα το δικό του όνομα στη συγκεκριμένη κατηγορία. Και ήταν τόσο άνετος ο αρχηγός των Καταλανών που το πέτυχε και ήταν τόσο large ώστε ν' αφήσει το πέναλτι στον Γκριεζμάν στην αναμέτρηση με την Χετάφε, βάζοντας το καλό του συνόλου και την ψυχολογία του συμπαίκτη του πάνω από τις ατομικές του επιδόσεις.

Ο Λιονέλ Μέσι από το βράδυ της 22ας Απριλίου του 2021 έχει καταφέρει πλέον να σκοράρει σε 12 διαδοχικές αγωνιστικές περιόδους στα πέντε μεγάλα ευρωπαϊκά πρωταθλήματα, τουλάχιστον 25 φορές. Στη φετινή LaLiga κατάφερε να φτάσει τον λογαριασμό του στα 25 τέρματα κι ακόμα έχει παιχνίδια μπροστά του για να βελτιώσει αυτό τον αριθμό και φυσικά να προσπαθήσει να οδηγήσει την Μπαρτσελόνα στη διεκδίκηση του τίτλου μέχρι το φινάλε.

Πέρυσι είχε σταματήσει στα 25 γκολ, πρόπερσι στα 36, ενώ, τα περισσότερα που έχει πετύχει σε επίπεδο πρωταθλήματος σε μια σεζόν είναι τα 50 του 2011-2012.

Το 2021 συνεχίζει να είναι... η χρονιά του

Ίσως γνωρίζοντας πως ο Λαπόρτα θα βρεθεί στον προεδρικό θώκο και ίσως έχοντας αποφασίσει πως θα έπρεπε να κάνει μια νέα αρχή με το νέο ημερολογιακό έτος, έχοντας προετοιμαστεί για παν ενδεχόμενο ενόψει καλοκαιριού, ο Λιονέλ Μέσι πάτησε γκάζι.

Μέσα στο τρέχον έτος, ο σούπερ σταρ της Μπαρτσελόνα έχει φτάσει στα 23 τέρματα και έχει μοιράσει και 8 ασίστ! Και βρισκόμαστε στα τέλη του Απρίλη με την LaLiga να έχει... φουντώσει μετά τις τάσεις «αυτοκτονίας» της Ατλέτικο Μαδρίτης που έχει χάσει την άνεση στην κορυφή και αγχώνεται με το παραμικρό τη δεδομένη χρονική στιγμή για το κυνήγι στο οποίο επιδίδονται οι Ρεάλ και Μπαρτσελόνα για την κορυφή.

Το σύνολο των τερμάτων φυσικά είναι στα 25 για τον ηγέτη των «μπλαουγκράνα» που πλην δυο αναμετρήσεων μέσα στο τρέχον έτος, έχει συμβολή σε ΌΛΑ τα παιχνίδια που έχει αγωνιστεί!

Τα δυο ματς όπου δεν κατάφερε κάτι, ήταν το 1-0 επί της Βαγιαδολίδ στις 5/4 και φυσικά το ντέρμπι με τη Ρεάλ στο «Αλφρέδο ντι Στέφανο», όπου είχε δοκάρι στις 10/4.

Όσα... Σίρερ και Ρούνεϊ μαζί!

Οι συγκρίσεις πάντοτε είναι υπέροχες όταν πρόκειται για μια μεγάλη ποδοσφαιροκουβέντα ανάμεσα σε φίλους ή και σε επαγγελματικό περιβάλλον σε μια αναζήτηση του κορυφαίου, με επιχειρήματα και αριθμούς.

Κι αν στην περίπτωση του Λιονέλ Μέσι δεν μπορεί να υπάρξει σύκριση με κανέναν άλλον πλην του Κριστιάνο Ρονάλντο αναφορικά με τα επιτεύγματα των δύο... «εξωγήινων» που επισκέφθηκαν τον πλανήτη μας για να κάνουν το ποδόσφαιρο πιο όμορφο, υπάρχει ένα στοιχείο που κάνει ακόμα πιο εντυπωσιακή αυτή τη στιγμή την παρουσία του Αργεντινού στο άθλημα.

Πετυχαίνοντας δυο γκολ για το τελικό 5-2 της Μπαρτσελόνα απέναντι στην Χετάφε το βράδυ της Πέμπτης, ο Λιονέλ Μέσι έχει μετρήσει πλέον 468 τέρματα μονάχα στο πρωτάθλημα της LaLiga, εκεί που φυσικά αγωνίζεται σε ολόκληρη την καριέρα του έχοντας καταφέρει να δημιουργήσει μια μεγάλη σχέση ζωής με την Μπαρτσελόνα κι όχι κάτι απλά επαγγελματικό. Σε αυτό τον αριθμό των τερμάτων, όπου έχει φτάσει μόνος του, μπορούν να μπουν δίπλα στο κάδρο οι Άλαν Σίρερ και Γουέιν Ρούνεϊ... μαζί!

Δηλαδή δυο θρύλοι της Premier League, δυο από τους καλύτερους στράικερ που είδε ποτέ το λαμπερό πρωτάθλημα της Αγγλίας, αλλά στον συνδυασμό τους! Και μάλιστα, ο Μέσι πέτυχε 468 τέρματα σε 418 παιχνίδια λιγότερα από τις αναμετρήσεις των δυο παλαίμαχων Άγγλων επιθετικών!

Τρελό, έτσι;

Tο πρώτο επεισόδιο της εκπομπής της «Με τις τάπες» by Novibet είναι γεμάτο Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, Ερίκ Καντονά και ρετρό αναφορές!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Ο Πέρεθ μας αποκάλυψε τη λογική των «12»…

Η μετατροπή του ποδοσφαίρου σε ψηφιακό περιεχόμενο

«Άφησαν μόνο τον Φλορεντίνο Πέρεθ, φάνηκε λες και κάλεσε τους 11 με το ζόρι»

Τέμπας για European Super League: «Οι Αμερικανοί στην Αγγλία δεν καταλαβαίνουν...»

 

LA LIGA Τελευταία Νέα