Μπαρτσελόνα – Βαγιαδολίδ: Το απευθείας φάουλ νίκης του Γκουαρδιόλα (vid)

Gazzetta team
Μπαρτσελόνα – Βαγιαδολίδ: Το απευθείας φάουλ νίκης του Γκουαρδιόλα (vid)

bet365

Η Μπαρτσελόνα υποδέχεται τη Βαγιαδολίδ (22:00, Cosmotesports2HD), 20 χρόνια μετά τη δραματική νίκη με το απίθανο χτύπημα φάουλ του Πεπ Γκουαρδιόλα.

Πολλά χρόνια πριν αναλάβει την τεχνική της ηγεσία, ο Πεπ Γκουαρδιόλα αποτελούσε βασικό κι αναντικατάστατο γρανάζι στη μεσαία γραμμή της Μπαρτσελόνα, αλλά κι ένας καταλυτικός παράγοντας όποτε η μπάλα «έκαιγε» και το απαιτούσαν οι περιστάσεις. Σε μία τέτοια περίσταση, ο Καταλανός πάλαι ποτέ χαφ των Μπλαουγκράνα πέτυχε ένα από τα καλύτερα γκολ της καριέρας του στο «Καμπ Νόου», το οποίο συνδέει μέχρι και σήμερα τις αναμετρήσεις της Μπάρτσα κόντρα στη Βαγιαδολίδ (22:00, Cosmotesports2HD).

Η παρέα του Λιονέλ Μέσι ψάχνει τη νίκη για να πλησιάσει σε απόσταση… αναπνοής την πρωτοπόρο Ατλέτικο Μαδρίτης (-1) και σίγουρα θα ευχόταν να μη χρειαστεί ένα δραματικό φινάλε, όπως στο ματς της σεζόν 2000/01. Τότε, ο Γκουαρδιόλα είχε χριστεί σκόρερ στο 90+2’, με ένα εκπληκτικό χτύπημα φάουλ πολλά μέτρα έξω από την περιοχή και σφράγιζε μια ηρωική νίκη, αφού η ομάδα του Λορένθο Σέρα Φερέρ (μετέπειτα τεχνικού της ΑΕΚ) αγωνιζόταν για 10 παίκτες σε όλο το δεύτερο ημίχρονο. Το τελικό σκορ του αγώνα ήταν 3-1, με τον Ριβάλντο να προσθέτει το «κερασάκι στην τούρτα» στο 90+4’.

Θυμηθείτε το υπέροχο γκολ:

 

LA LIGA Τελευταία Νέα