Έιμπαρ – Βιγιαρεάλ 1-3: Ξόρκισε την... κατάρα και «βλέπει» 6άδα (vids)

Gazzetta team
Έιμπαρ – Βιγιαρεάλ 1-3: Ξόρκισε την... κατάρα και «βλέπει» 6άδα (vids)

bet365

Με την πρώτη της νίκη στη La Liga από τις 8 Ιανουαρίου (!), η Βιγιαρεάλ λύγισε εκτός έδρας την Έιμπαρ (3-1) και παρέμεινε στο «κόλπο» της πρώτης εξάδας – Ήττα – πισωγύρισμα την Ρεάλ Σοσιεδάδ από την Γρανάδα (1-0), ισοπαλία 0-0 που δεν ικανοποιεί ούτε Θέλτα, ούτε Αθλέτικ Μπιλμπάο.

Στο Europa League, η Βιγιαρεάλ τα πηγαίνει εξαιρετικά. Με τη νίκη του στο Κίεβο επί της Ντιναμό (2-0), το Κίτρινο Υποβρύχιο βρίσκεται αγκαλιά με την πρόκριση στα προημιτελικά της διοργάνωσης.

Στη La Liga, όμως, η ομάδα του Ουνάι Έμερι δεν... πατάει καθόλου καλά το τελευταίο τρίμηνο. Μετά τις 8 Ιανουαρίου (4-0 εκτός έδρας την Θέλτα), συμπλήρωσε οκτώ διαδοχικά ματς χωρίς νίκη (πέντε ισοπαλίες – τρεις ήττες) και έμεινε εκτός της μάχης για την πρώτη 4άδα.

Στον πρώτο γύρο, κόντρα στην Έιμπαρ, πανηγύρισε την πρώτη της νίκη στο πρωτάθλημα. Και, με αντίπαλο την ίδια ομάδα, ξόρκισε την «κατάρα» της, έφυγε με το «διπλό» από την Χώρα των Βάσκων με 3-1 (56' Σέρτζι Ενρίκ – 1' Μόι Γόμεθ, 33' Μπάκα, 87' Πεδράθα) και παρέμεινε στο «κόλπο» της πρώτης 6άδας.

Σε αυτή παραμένει σταθερά η 5η Ρεάλ Σοσιεδάδ, η οποία όμως έχασε την ευκαιρία να πλησιάσει την 4η Σεβίλλη, γνωρίζοντας την ήττα με 1-0 (51' Χερμάν Σάντσεθ) στην έδρα της εξαιρετικής Γρανάδα, η οποία διατηρείται στην μάχη για το ευρωπαϊκό εισιτήριο, ενώ ταυτόχρονα βρίσκεται πολύ κοντά στην πρόκριση στους «8» του Europa League.

Πίσω από όλες τις προαναφερθείσες ομάδες στη βαθμολογία, αλλά με πιθανότητες διεκδίκησης μιας θέσης στην πρώτη 7άδα, βρίσκονται Θέλτα και Αθλέτικ Μπιλμπάο, παρ' ότι έμειναν στο Βίγκο σε ένα ισόπαλο 0-0 που δεν εξυπηρετεί καμία εκ των δύο.

 

LA LIGA Τελευταία Νέα