Οσασούνα – Μπαρτσελόνα 0-2: Στο -2 από την Ατλέτικο και τώρα στηρίζει... Ρεάλ! (vids)

Οσασούνα – Μπαρτσελόνα 0-2: Στο -2 από την Ατλέτικο και τώρα στηρίζει... Ρεάλ! (vids)

bet365

Χωρίς να βγάλει μάτια με την απόδοσή της, η Μπαρτσελόνα πέρασε από την Παμπλόνα (2-0 την Οσασούνα), μείωσε στο -2 την απόστασή της από την πρωτοπόρο Ατλέτικο Μαδρίτης (αν και με δύο ματς περισσότερα), η οποία κατεβαίνει με μεγάλη πίεση στο ντέρμπι με την Ρεάλ (Κυριακή 7/3, 17:15, Cosmote Sport 2 HD) – Νίκη – ανάσα για την Κάντιθ (1-0 την Έιμπαρ).

Και οι «επαγγελματικές» νίκες έχουν την σημασία τους. Και τέτοια πέτυχε η Μπαρτσελόνα στη Παμπλόνα (2-0 την Οσασούνα), φτάνοντας τις οκτώ διαδοχικές εκτός έδρας νίκες στη La Liga και στο -2 από την πρωτοπόρο Ατλέτικο Μαδρίτης, αν και με δύο ματς περισσότερα, ποντάροντας στη... Ρεάλ για το ντέρμπι με τους Ροχιμπλάνκος (Κυριακή 7/3, 17:15, Cosmote Sport 2 HD).

Καλύτεροι οι γηπεδούχοι στο πρώτο ημίωρο, με τον Τζόναταν Καλέρι να απειλεί τον Μαρκ – Αντρέ Τερ Στέγκεν με σουτ πίσω από την... σέντρα (!) και τον Κίκε Μπάρχα να υποχρεώνει τον Γερμανό τερματοφύλακα σε τρομερή απόκρουση.

Οι φιλοξενούμενοι, πάλι σε διάταξη 3-5-2 και δύο αλλαγές στην ενδεκάδα (Ουμτιτί αντί Πικέ και Γκριεζμάν αντί Ντεμπελέ) έπαιζαν στο ρελαντί, καταφέρνοντας μάλιστα να ανοίξουν το σκορ, ύστερα από εξαιρετική πάσα του Λιονέλ Μέσι και σουτ – κεραυνό του Τζόρντι Άλμπα, ο οποίος για πρώτη φορά σε επίπεδο La Liga φτάνει τα τρία γκολ σε μια σεζόν και πέντε συνολικά (ισοφάριση της καλύτερης του συγκομιδής).

Στο δεύτερο μέρος, ο Ρόναλντ Κούμαν έβγαλε τον (έχοντα κίτρινη κάρτα) Σαμουέλ Ουμτιτί, έβαλε τον Ντεμπελέ και άλλαξε την διάταξη σε 4-3-3, με την Οσασούνα να απειλεί ελάχιστα (εξαίρεση μια κεφαλιά άουτ του Καλέρι) και τους Μπλαουγκράνα να ελέγχουν αρκετά άνετα τον ρυθμό και το σκορ.

Το 1-0, βεβαίως, ήταν εύθραυστο, αλλά ο 18χρονος Ιλάις Μορίμπα φρόντισε να βάλει σφραγίδα νίκης (83'), με ένα καταπληκτικό γκολ με το αριστερό, παρ' ότι είναι δεξιοπόδαρος. Αυτό ήταν το πρώτο γκολ του πιτσιρικά, ο οποίος έκανε σεφτέ στο «Σαδάρ», όπως συνέβη πέρυσι με κάποιον... Ανσού Φατί.

Οσασούνα (Γιαγκόμπα Αρασάτε): Ερέρα – Βιδάλ, Νταβίδ Γκαρθία, Αριδάνε, Μάνου Σάντσεθ – Ρομπέρτο Τόρες (84' Γκαγιέγο), Τορό (84' Όιερ), Μονκαγιόλα, Μπάρχα (62' Τζόνι) – Ρουμπέν Γκαρθία (70' Αδριάν) – Καλέρι (70' Μπουντιμίρ).

Μπαρτσελόνα (Ρόναλντ Κούμαν): Τερ Στέγκεν – Μινγκέθα, Λενγκλέ, Ουμτιτί (46' Ντεμπελέ) – Ντεστ, Ντε Γιονγκ, Μπουσκέτς (68' Ιλάις Μορίμπα), Πέδρι (87' Ρίκι Πουτς), Τζόρντι Άλμπα (87' Ζούνιορ Φίρπο) – Μέσι, Γκριεζμάν (68' Μπρέιθγουεϊτ).

Διαβάστε ΕΔΩ ξανά τι έγινε στο ματς!

Σε άλλο ματς για την 26η αγωνιστική, η Κάντιθ πήρε νίκη – ανάσα επί της Έιμπαρ με 1-0 (40' Νεγρέδο), χάρη στην οποία απομακρύνθηκε έξι βαθμούς από την ζώνη του υποβιβασμού, στην οποία έπεσαν οι Βάσκοι, στο -2 από τις θέσεις παραμονής.

Συναρπαστικό ματς με εκατέρωθεν ευκαιρίες και ακυρωθέντα γκολ, αλλά και μια (ξεχωριστή) φάση – κλειδί, στην οποία ο τερματοφύλακας της Κάντιθ, Χερεμίας Λεντέσμα, απέκρουσε πέναλτι που εκτέλεσε ο ομόλογός του στην Έιμπαρ, Μάρκο Ντιμίτροβιτς (57')!

 

LA LIGA Τελευταία Νέα