Βαγιαδολίδ – Μπαρτσελόνα 0-3: Επιτέλους, μια ήσυχη (και ιστορική) βραδιά (vids)

Αλέξανδρος Λοθάνο
Βαγιαδολίδ – Μπαρτσελόνα 0-3: Επιτέλους, μια ήσυχη (και ιστορική) βραδιά (vids)

bet365

Με τον πολύ κεφάτο Λιονέλ Μέσι να σκοράρει και να γίνεται ο πρώτος παίκτης σε γκολ με την ίδια ομάδα, ξεπερνώντας τον Πελέ (644 έναντι 643), η Μπαρτσελόνα πέρασε με άνεση από την έδρα της «λίγης» Βαγιαδολίδ (3-0) και παρέμεινε στην πέμπτη θέση της La Liga.

Έτσι, μάλιστα! Εντάξει, ο αντίπαλος δεν ήταν τίποτε το ιδιαίτερο (Βαγιαδολίδ) αλλά η εικόνα της Μπαρτσελόνα και, κυρίως, του Λιονέλ Μέσι, επιτρέπει στους Μπλαουγκράνα να... σκάσουν ένα μικρό χαμόγελο για μια ομάδα που, μετά από καιρό, πέτυχε μια άνετη νίκη στη La Liga (3-0 εκτός έδρας), όπου βρίσκεται στην πέμπτη θέση της βαθμολογίας.

Ο Ρόναλντ Κούμαν, ο οποίος στην τελική ευθεία του αγώνα με την Βαλένθια χρησιμοποίησε ως λύση ανάγκης την διάταξη 3-5-2, ξεκίνησε με αυτή ακριβώς, με Λενγκλέ, Μινγκέθα και Αραούχο ως στόπερ, αφήνοντας εκτός ενδεκάδας τους Μπουσκέτς, Κοουτίνιο και Γκριεζμάν.

Η συγκεκριμένη διάταξη δίνει βάθος στην επίθεση από τα άκρα, με τον Σερζίνιο Ντεστ να βρίσκει πολλούς κενούς χώρους για να κάνει ζημιά στην ούτως ή άλλως αδύναμη άμυνα μιας Βαγιαδολίδ που ήταν εντελώς ακίνδυνη στο πρώτο ημίχρονο.

Ο Κλεμάν Λενγκλέ, με κεφαλιά ύστερα από άψογη σέντρα του Μέσι, επιβράβευσε την ανωτερότητα της Μπάρτσα, αφιερώνοντας το γκολ στον τρομερά άτυχο Μούσα Ουαγκέ, ο οποίος τραυματίστηκε παίζοντας για τον ΠΑΟΚ, αλλά ως γνωστόν έχει συμβόλαιο με τους Μπλαουγκράνα (21').

Ο άλλοτε τερματοφύλακας της Μπάρτσα και νυν της Βαγιαδολίδ, Τζόρντι Μασίπ, αρνήθηκε το γκολ στον Μέσι σε τρεις περιπτώσεις, αλλά δεν μπόρεσε να κάνει τίποτα στην κεφαλιά του Λενγκλέ, αλλά και στο κοντινό πλασέ του Μάρτιν Μπρέιθγουεϊτ (35'), ύστερα από σέντρα – σουτ του Ντεστ, μετά από απίθανη πάσα του (πανταχού παρόντα) Μέσι.

Ο Αργεντινός, σε μια εμφάνιση που θύμισε το ένδοξο (και όχι τόσο μακρινό) παρελθόν, έτρεχε, πίεζε, έκλεβε, μοίραζε και έδειχνε να συνεννοείται με κλειστά μάτια με τον 18χρονο Πέδρι, ο οποίος εδραιώνεται όλο και περισσότερο στην Μπάρτσα.

Και οι δύο τους συνδυάστηκαν άψογα στο 65', ώστε ο Μέσι να πετύχει ένα ιστορικό γκολ, αφού νίκησε (επιτέλους) τον Μασίπ και έφτασε τα 644, ξεπερνώντας τον Πελέ ως ο παίκτης με τα περισσότερα τέρματα σε μια ίδια ομάδα.

Ο Λέο δεν σταμάτησε εκεί, έψαξε και άλλο γκολ, είχε δοκάρι λίγο πριν από το φινάλε, με την Βαγιαδολίδ να ανεβαίνει σημαντικά στο δεύτερο 45λεπτο, αλλά να μην καταφέρνει να σκοράρει, εξαιτίας του (επίσης κεφάτου) Μαρκ – Αντρέ Τερ Στέγκεν.

Βαγιαδολίδ (Σέρχιο Σάντσεθ): Μασίπ – Ερβίας, Ερνάντεθ, Χάβι Σάντσεθ (79' Σέρτζι Γκουαρδιόλα), Μαρτίνεθ – Χότα (57' Ορεγιάνα), Μίτσελ (57' Ρόκε Μέσα), Αλκαράθ, Όσκαρ Πλάνο (57' Κίκε Πέρεθ) – Βάισμαν, Μάρκος Αντρέ (48' Τόνι Βίγια).

Μπαρτσελόνα (Ρόναλντ Κούμαν): Τερ Στέγκεν – Μινγκέθα, Αραούχο (71' Ουμτιτί), Λενγκλέ – Ντεστ, Πιάνιτς, Ντε Γιονγκ (71' Μπουσκέτς), Τζόρντι Άλμπα (71' Ζούνιορ Φίρπο) – Μέσι, Πέδρι (81' Κοουτίνιο) – Μπρέιθγουεϊτ.

Διαβάστε ξανά τι έγινε στο ματς!

Έσωσε τον βαθμό, έχασε την ευκαιρία για 3άδα η Βιγιαρεάλ

Η νέα ήττα της Ρεάλ Σοσιεδάδ από την πρωτοπόρο Ατλέτικο Μαδρίτης, έδωσε την ευκαιρία στη Βιγιαρεάλ να κάνει «άλμα» στην 3η θέση της La Liga. Ωστόσο, εκείνη δεν την αξιοποίησε. Το Κίτρινο Υποβρύχιο έμεινε στο 1-1 απέναντι στην Αθλέτικ Μπιλμπάο, σώζοντας, μάλιστα, τον βαθμό στο 74’, χάρη στον… γκολτζή ανερχόμενο εξτρέμ της, Γέρεμι Πίνο. Μετά το πρώτο του γκολ σε Europa League (κόντρα στην Καραμπάγκ) και Κόπα Ντελ Ρέι (στη νίκη επί της Λεϊόα), ο 18χρονος άνοιξε λογαριασμό και στο πρωτάθλημα, έχοντας περάσει ως αλλαγή οκτώ λεπτά νωρίτερα. Έτσι, έδωσε τη λύση στο 0-1 των Βάσκων από το 19’ με τον Γουίλιαμς και εν τέλει την ισοπαλία, που κράτησε μεν τη Βιγιαρεάλ στην 4η θέση, αλλά με ένα ματς περισσότερο από την 5η Μπαρτσελόνα και δύο από Σεβίλλη και Γρανάδα που ακολουθούν «διψασμένες».

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

LA LIGA Τελευταία Νέα