Λιονέλ Μέσι: Τα τέσσερα σενάρια για το μέλλον του στη Μπαρτσελόνα

Αντώνης Σαούλης
Λιονέλ Μέσι: Τα τέσσερα σενάρια για το μέλλον του στη Μπαρτσελόνα

bet365

O Λιονέλ Μέσι σκέφτεται πολύ σοβαρά το ενδεχόμενο ν' αφήσει την Βαρκελώνη και η Marca ανέλυσε τις τέσσερις λύσεις. Η Σίτι του Πεπ και η Παρί του Νέιμαρ!

Το extreme make over έχει ήδη αρχίσει στην Μπαρτσελόνα. Ο Κίκε Σετιέν απολύθηκε. Το ίδιο και ο Ερίκ Αμπιντάλ. Ο Μπαρτομέου ανακοίνωσε τον Ρόναλντ Κούμαν ως τον νέο τεχνικό των «μπλαουγκράνα». Ομως το μεγάλο ερώτημα που δεν έχει απαντηθεί και «καίει» την Βαρκελώνη είναι ένα.

Τι θα κάνει ο Λιονέλ Μέσι;

Προφανώς και ο 33χρονος Αργεντινός σκέφτεται το μέλλον του μακριά από την Βαρκελώνη. Δεν είναι άλλωστε η πρώτη φορά που μετά από «άσχημες» ήττες, ο Μέσι αντιδρά. Το είχε κάνει με την Εθνική του ομάδα, όταν δήλωσε εν θερμώ ότι αποσύρεται από αυτήν μετά την ήττα στο τελικό του Κόπα Αμέρικα από την Χιλή το 2016.

Για την ώρα ο Μέσι δεν έχει πει το παραμικρό. Παρακολουθεί τις εξελίξεις στην Μπαρτσελόνα και τα όσα συμβαίνουν στην διοίκηση της ομάδας. Θα ζυγίσει τα πάντα πριν πάρει την τελική του απόφαση.

Πάμε να δούμε πως έχουν τα δεδομένα και στη συνέχεια θα αναλύσουμε τα τέσσερα ΔΥΝΑΤΑ σενάρια που υπάρχουν για το μέλλον του.

Συμβόλαιο μέχρι τον Ιούνιο του 2021

Για την ώρα υπάρχουν κάποια δεδομένα για τον Λιονέλ Μέσι. Ποια είναι αυτά;

  • Εχει συμβόλαιο με την Μπαρτσελόνα μέχρι το καλοκαίρι του 2021
  • Δεν ισχύει πλέον η ρήτρα ότι μπορεί να φύγει ως ελεύθερος (έληξε τον Μάιο)
  • Η ρήτρα του αυτή τη στιγμή είναι στα 700 εκατομμύρια ευρώ
  • Δεν προβλέπεται οικονομική αύξηση στο συμβόλαιό του για τον τελευταίο χρόνο

Ο Μέσι γνωρίζει καλά πως η Μπαρτσελόνα μπαίνει σε μια περίοδο που πρέπει να αλλάξουν πολλά. Δεν είναι σίγουρο δηλαδή ότι η Μπαρτσελόνα θα γίνει άμεσα ανταγωνιστική στο υψηλό επίπεδο του Champions League. Οπως γνωρίζει πως έχοντας πατήσει πλέον τα 33 του χρόνια τα καλά χρόνια της ποδοσφαιρικής του ευφυίας μειώνονται. Ο χρόνος τον πιέζει.

Και όταν δεν μπορείς να οδηγήσεις την ομάδα σου (ή και η ομάδα σου να σε βοηθήσει σε αυτό) σε τίτλους τότε μειώνονται και οι ατομικές διακρίσεις.

Η Marca λοιπόν με ένα αναλυτικό ρεπορτάζ ανέλυσε τα σενάρια για το μέλλον του Μέσι

Πρώτο σενάριο: Μένει στην Μπαρτσελόνα και φεύγει ως ελεύθερος του χρόνου

Είναι μια επιλογή. Να τιμήσει το συμβόλαιό του μέχρι τέλους ο Λιονέλ Μέσι και να μπορεί να διαπραγματευτεί ως ελεύθερος την μεταγραφή του το επόμενο καλοκαίρι. Δεν δείχνει να συγκεντρώσει αρκετές πιθανότητες το συγκεκριμένο σενάριο, εάν γνωρίζει ο Αργεντινός ότι η Μπαρτσελόνα θα μπει σε μια διαδικασία extreme make over.

Δεύτερο σενάριο: Μένει στη Μπαρτσελόνα και ανανεώνει για δύο χρόνια

Πιθανότατα να ζητήσει νέο διετές συμβόλαιο. Ενα συμβόλαιο στο οποίο θα υπάρχει και η γνωστή ρήτρα. Οτι θα μπορεί να ζητήσει να φύγει ως ελεύθερος μέχρι τον Μάιο. Δεν έχει διευκρινιστεί αν σε αυτό που θα ζητήσει θα έχει και καλύτερους οικονομικούς όρους.

Τρίτο σενάριο: Μεταγραφή στην Παρί του Νέιμαρ

Είναι διαφορετικό να μείνεις σε μια ομάδα που θα πρέπει να χτιστεί από την αρχή (και από μια διοίκηση που σίγουρα δεν έχει τον σεβασμό του Μέσι) και διαφορετικό να πας σε μια έτοιμη ομάδα. Πόσω μάλλον όταν αυτή η ομάδα θα έχει Νέιμαρ και Μπαπέ!

Ο Μέσι είναι καλός φίλος με τον Νέιμαρ και φυσικά είναι ένας παίκτης που θα ήθελε να παίξει ξανά ο Λίο. Δεν είναι κρυφό άλλωστε ότι ο Μέσι προσπάθησε πολύ να πείσει τον Μπαρτομέου να φέρει πίσω τον Βραζιλιάνο.

Μπορείτε να φανταστείτε τριάδα με Μέσι, Νέιμαρ, Μπαπέ;

Τέταρτο σενάριο: Μεταγραφή στην Σίτι του Πεπ

Προ ημερών οι Αγγλοι αποκάλυπταν πως εάν ο Μέσι φύγει από την Μπαρτσελόνα η Σίτι είναι το φαβορί για να τον αποκτήσει. Οσο για τους λόγους; ΟΚ, ο ένας είναι ο Πεπ. Ο Λίο θα ήθελε να συνεργαστεί ξανά με τον Γκουαρδιόλα όμως υπάρχει και ο κολλητός του στην Εθνική Αργεντινής.

Ο Κουν Αγκουέρο είναι επίσης ένας επιπλέον λόγος για να μετακομίσει στην Αγγλία και το Μάντσεστερ ο Μέσι.

Πρώτα κουβέντα με τον Κούμαν

Πότε θα ξεκαθαρίσει την κατάσταση σε ότι έχει να κάνει με το μέλλον του ο Μέσι; Πρώτα θα συζητήσει με τον Κούμαν. Για τον Λίο το πρότζεκτ της επόμενης μέρας στην Μπαρτσελόνα είναι το πιο σημαντικό. Κι αυτό που θα κρίνει σε μεγάλο βαθμό αν θα μείνει ή όχ στην Βαρκελώνη.

 

LA LIGA Τελευταία Νέα