Αλαβές – Βαλένθια 1-1 : Βασκικό «στοπ» στις Νυχτερίδες (vid)

Gazzetta team
Αλαβές – Βαλένθια 1-1 : Βασκικό «στοπ» στις Νυχτερίδες (vid)

bet365

Η Βαλένθια άφησε στην Βιτόρια δύο πολύτιμους βαθμούς στην μάχη της για ένα εισιτήριο που οδηγεί στο επόμενο Champions League.

Παρ' ότι αρχικά υπήρχε η σκέψη ο αγώνας Αλαβές – Βαλένθια να διεξαχθεί κεκλεισμένων των θυρών λόγω του κοροναϊού, εντέλει το «Μεντιθορόθα» γέμισε από κόσμο, ο οποίος είδε την ομάδα του και τις Νυχτερίδες να μένουν στο 1-1, στο ματς που άνοιξε την 27η αγωνιστική της ισπανικής La Liga.

Η Βαλένθια άφησε δύο πολύτιμους βαθμούς στην μάχη που δίνει μήπως πάρει ένα εισιτήριο για το Champions League της επόμενης περιόδου, ενώ η Αλαβές παραμένει στην μέση της βαθμολογίας και σε απόσταση ασφαλείας από την ζώνη του υποβιβασμού.

Πιο δραστήριες στο πρώτο ημίχρονο οι Νυχτερίδες, οι οποίες φώναξαν (δικαίως) για τον μη καταλογισμό πέναλτι σε ανατροπή του Ντένις Τσερίσεφ από τον τερματοφύλακα Φερνάντο Πατσέκο (25').

Οκτώ λεπτά αργότερα, η ομάδα του Αλμπέρτ Θελάδες πήρε προβάδισμα στο σκορ με φάουλ – σπεσιαλιτέ του Ντάνι Παρέχο, με τον Πατσέκο να ακουμπάει την μπάλα, χωρίς όμως να μπορεί να αποτρέψει το... μοιραίο για την ομάδα του.

Ο αρχηγός της Βαλένθια είναι ο Ισπανός παίκτης με τα περισσότερα γκολ από φάουλ στην La Liga στον 21ο αιώνα, μαζί με τον Μπενιάτ (Μπέτις και Αθλέτικ Μπιλμπάο) και μπροστά από τον Φραν Γιέστε, άλλοτε παίκτη της Αθλέτικ Μπιλμπάο και του Ολυμπιακού (εννέα γκολ) και τον θρυλικό αρχηγό της Μπαρτσελόνα, Τσάβι (οκτώ).

Η Αλαβές μπήκε δυνατά στο δεύτερο μέρος ψάχνοντας την ισοφάριση, αλλά η Βαλένθια πλησίασε πιο κοντά στο 2-0, σε ευκαιρία του Αλεσάντρο Φλορέντσι. Η επιμονή των Βάσκων ανταμείφθηκε στο 73', όταν μετά από γέμισμα στην περιοχή, ο Έντγκαρ Μέντεθ με ένα τυχερό σουτ έφτασε στην ισοφάριση.

Παρά τις εκατέρωθεν προσπάθειες για το γκολ της νίκης, με κορυφαία μια ευκαιρία του Λούκας Πέρεθ λίγο πριν από το φινάλε, το σκορ δεν άλλαξε.

 

LA LIGA Τελευταία Νέα