Αθλέτικ Μπιλμπάο – Λεβάντε 3-2

Gazzetta team
Στο 90'+3' έκλεψε το τρίποντο η Αθλέτικ (3-2) κόντρα στη Λεβάντε και βρέθηκε στο -4 από το Champions League. Αυτοκαταστροφικό 3-3 στο Ουέσκα-Θέλτα. Ούτε αυτή τη φορά η Βαγιεκάνο.

Αυτό που κάνει η Αθλέτικ, είναι εκπληκτικό. Στις 16 αγωνιστικές που ακολούθησαν την απομάκρυνση του Εδουάρδο Μπερίτσο από τον πάγκο της, έχει γνωρίσει μόλις δύο ήττες και εννέα νίκες. Αυτό έχει ως συνέπεια να απογειωθεί από τον υποβιβασμό στο -4 από την 4η θέση και το θαύμα του Champions League. Μετά το δραματικό 3-2 επί της Λεβάντε, ανέβηκε στους 43 βαθμούς και μπήκε στο ευρύτερο club των ομάδων που ονειρεύονται το σεντόνι. Ο Γιούρι (5') και το αυτογκόλ του Φερνάντεθ (27') έγραψαν το 2-0, αλλά η Λεβάντε με πέναλτι του Μαρτί (51') και τον Καμπάκο στο 89' ισοφάρισε. Ωστόσο, τέσσερα λεπτά αργότερα, στο 90'+3' η Αθλέτικ πήρε με τη σειρά της πέναλτι και ο Μουνιαΐν της χάρισε το τρίποντο.

Τρελό 3-3 στο Ουέσκα-Θέλτα
Την προηγούμενη αγωνιστική η Θέλτα βρέθηκε να χάνει 0-2 και τελικά το γύρισε σε τρελό 3-2 στο φινάλε. Αυτή τη φορά συνέβη το αντίθετο. Ηταν εκείνη που έκανε το 0-2 μέσα στην Ουέσκα (14' Μέντεθ, 57' Ιάγο Ασπας). Ωστόσο, Γκαγιέγο (63'), Αβιλα (71') και Πουλίδο (73') γύρισαν το ματς. Βέβαια η Θέλτα έσωσε τουλάχιστον τον βαθμό με τον Μπουντεμπούζ στο 81'. Ετσι παρέμεινε στο -2 από τη σωτηρία και οι γηπεδούχοι και ουραγοί στο -7.

Βυθίζεται η Ράγιο
Η Βαγιεκάνο δεν μπορεί με τίποτα να κρατήσει νίκη. Βασικά ούτε βαθμό να πάρει μπορεί. Εναν μόλις έχει αποσπάσει τις εννέα τελευταίες αγωνιστικές και μοιραία είναι στο -6 από τη σωτηρία. Αν και προηγήθηκε (40' Πόθο) στην Εϊμπάρ, είδε τους γηπεδούχους να κάνουν την ανατροπή (64' Τσάρλες, 73' Πέδρο Λεόν) και γυρίζουν το τρίποντο με το υπέρ τους 2-1.