Χετάφε – Ατλέτικο Μαδρίτης 0-1

Gazzetta team
Οι Ροχιμπλάνκος πέρασαν με 0-1 από τη Χετάφε και την άφησαν εκτός Europa League, όπου θα βρεθεί ως 7η η Σεβίλλη, μετά το βαθμό (2-2) που πήρε στο ντέρμπι με την Μπέτις.

Το πρωτάθλημα και η τετράδα για το Champions League είχαν κριθεί. Το ίδιο και η τριάδα του υποβιβασμού. Το μόνο που απέμενε ανοικτό στη La Liga ήταν η 7η θέση, η οποία έδινε και το τελευταίο εισιτήριο για το Europa League. Και αυτή που το πήρε, είναι η Σεβίλλη, που ήταν και η ευνοημένη των αποτελεσμάτων της 37ης αγωνιστικής. Ας τα δούμε όμως με τη σειρά...

Η Σεβίλλη έπαιζε στο μεγάλο ντέρμπι της πόλης στην έδρα της Μπέτις. Μάλιστα ενώ βρέθηκε να χάνει από νωρίς, κατάφερε να κάνει την ανατροπή, για να λήξει τελικό το ματς 2-2. Αυτός ο βαθμός έφερε τους Σεβιγιάνους στο +3 από την 8η Χετάφε, την οποία νικάει σε ισοβαθμία και ό,τι και να γίνει την τελευταία αγωνιστική. Η τελευταία έχασε την ευκαιρία να κάνει την έκπληξη ως νεοφώτιστη. Ηττήθηκε 0-1 εντός από την Ατλέτικο, που αν και αδιάφορη, έπαιξε στα ίσα και πήρε το τρίποντο με τον Κόκε και την απόκρουση πέναλτι του Ομπλάκ.

Την ίδια στιγμή η Βιγιαρεάλ που πέρασε θριαμβευτικά με 2-4 από την υποβιβασμένη Λα Κορούνια, επίσης εξασφάλισε την ευρωπαϊκή έξοδό της. Με το διπλό (0-1) της στη Χιρόνα, έχοντας ούτως ή άλλως παρουσία στην τετράδα, η Βαλένθια μαθηματικά κυνηγάει την 3η θέση, ελπίζοντας σε γκέλα της Ρεάλ. Τιμητική υπέρ της τριάρα (3-1) έριξε η Αλαβές στην αναμέτρηση των Βάσκων κόντρα στην Αθλέτικ, με την τελευταία να κάνει πολύ κακή χρονιά.

Αποτελέσματα (37η αγωνιστική)
Σοσιεδάδ – Λεγανές 3-2

Αλεβές – Αθλέτικ Μπιλμπάο 3-1

Μπέτις – Σεβίλλη 2-2

Λα Κορούνια – Βιγιαρεάλ 2-4

Εϊμπάρ – Λας Πάλμας 1-0

Χετάφε – Ατλ. Μαδρίτης 0-1

Χιρόνα – Βαλένθια 0-1

Ρεάλ Μαδρίτης – Θέλτα (21:45)

Κυριακή
Εσπανιόλ – Μάλαγα
Λεβάντε – Μπαρτσελόνα