Ισπανία: Κρίση στην Ομοσπονδία, σε νομικούς μπελάδες και ο διάδοχος του Ρουμπιάλες!

Νίκος Κικίδης
Πέδρο Ρότσα

bet365

Ο διάδοχος του Λουίς Ρουμπιάλες στον προεδρικό θώκο της Ισπανικής Ομοσπονδίας, Πέδρο Ρότσα, κατηγορείται με τη σειρά του για συμμετοχή σε σκάνδαλο διαφθοράς προκαλώντας χάος στην Ισπανία.

Βαθύ σκοτάδι επικρατεί τους τελευταίους μήνες στα ενδότερα της Ισπανικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας. Η υπόληψη των διοργανώτριας αρχής έχει βαλθεί έντονα μετά το σκάνδαλο διαφθοράς που βαραίνει τον πρώην πρόεδρο, Λουίς Ρουμπιάλες, όμως τα προβλήματα δεν σταματούν εκεί!

Την προηγούμενη Δευτέρα (8/4) ο Πέδρο Ρότσα ήταν έτοιμος να πάρει τη σκυτάλη και να εκλεγεί ως πρόεδρος της Ομοσπονδίας για να γυρίσει μια νέα σελίδα στο ισπανικό ποδόσφαιρο, αλλά η δικαιοσύνη δεν άργησε να κάνει ξανά την εμφάνισή της...

Μέσα σε μερικά 24ωρα ο Ρότσα από μάρτυρας βρέθηκε κατηγορούμενος στην υπόθεση διαφθοράς που ταλανίζει μέλη της RFEF, σε μια εξέλιξη που έβαλε φρένο στην εκλογή του. Νομοτελειακά ένα πέπλο εσωστρέφειας έχει σκεπάσει ξανά την Ισπανική Ομοσπονδία, η οποία αρχίζει ξανά από το σημείο μηδέν προκειμένου να στήσει μια νέα διοίκηση που θα την οδηγήσει μακριά από το τούνελ.

Την ίδια ώρα στη FIFA παρακολουθούν προβληματισμένοι τις εξελίξεις, αν και σύμφωνα με τη «Marca» ακόμα δεν γίνεται λόγος για παρέμβαση από την Παγκόσμια Συνομοσπονδία προκειμένου να βάλει σε... τάξη τους αποδιοργανωμένους Ισπανούς.

Παρόλα αυτά πρόκειται για ένα σενάριο που δεν μπορεί να αποκλειστεί εφόσον δεν βρεθεί άκρη μέσα στις επόμενες μέρες, με τους Ίβηρες από την πλευρά τους να έχουν αποφασίσει να επανέναρξη της εκλογικής διαδικασίας που αναμένεται να ολοκληρωθεί μέσα στον Μάιο.

@Photo credits: Getty Images/Ideal Image
 

LA LIGA Τελευταία Νέα