Ρεάλ Μαδρίτης – Αθλέτικ Μπιλμπάο 2-0: Δεν το χάνει με τίποτα, ξανά στο +8 (vid)

Rodrygo

bet365

Με δύο γκολ του Ροντρίγκο, η πρωτοπόρος Ρεάλ Μαδρίτης επικράτησε στο ρελαντί της Αθλέτικ Μπιλμπάο (2-0) στο «Σαντιάγο Μπερναμπέου» και επανάφερε στους οκτώ βαθμούς την διαφορά της από την δεύτερη Μπαρτσελόνα, στον δρόμο προς την κατάκτηση του τίτλου της La Liga.

Παρά την (σχετικά) σθεναρή αντίσταση της Μπαρτσελόνα, φαντάζει θέμα χρόνου η στέψη της Ρεάλ Μαδρίτης ως πρωταθλήτρια Ισπανίας. Με τον Ροντρίγκο σε ρόλο πρωταγωνιστή, η Βασίλισσα επικράτησε της Αθλέτικ Μπιλμπάο στο «Σαντιάγο Μπερναμπένου» (2-0) και επανάφερε στους οκτώ βαθμούς την απόστασή της από τους Μπλαουγκράνα, στην κούρσα προς έναν τίτλο της La Liga που μοιάζει ήδη δικό της.

Επιστροφή στην ενδεκάδα ύστερα από απουσία δύο αγωνιστικών λόγω τιμωρίας του Τζουντ Μπέλινγκχαμ, με τον Βινίσιους Ζούνιορ να είναι εκτός για τον ίδιο λόγο και τον Έντερ Μιλιτάο να βρίσκεται στην αποστολή των Μαδριλένων για πρώτη φορά μετά από επτά μήνες απουσίας λόγω της ρήξης χιαστού που υπέστη στο αριστερό γόνατο τον Αύγουστο, κατά σύμπτωση στο ματς μεταξύ των δύο ομάδων στον πρώτο γύρο.

Ο πολύτιμος εξτρέμ Νίκο Γουίλιαμς έμεινε προληπτικά εκτός, με τον Ερνέστο Βαλβέρδε να ξεκινάει κάτω από τα δοκάρια τον Γιούλεν Αγκιρεθαμπάλα αντί του Ουνάι Σιμόν, ώστε να αποκτήσει ρυθμό ενόψει του τελικού του Κυπέλλου με την Μαγιόρκα που ακολουθεί το Σάββατο (06/04, 23:00) στο Ολυμπιακό Στάδιο της Σεβίλλης.

Γκολάρα του Ροντρίγκο

Οι φιλοξενούμενοι μπήκαν πολύ δυνατά, κλείνοντας τους αντιπάλους τους στα καρέ τους. Στην πρώτη φάση, όμως, που οι γηπεδούχοι κατάφεραν να βγάλουν μια επίθεση με προϋποθέσεις, έφτασαν και στο γκολ που άνοιξε το σκορ!

Ο Ροντρίγκο, ο οποίος παίζει στην θέση που περισσότερο του αρέσει όταν λείπει ο «Βίνι», ξεκινώντας από τα αριστερά για να συγκλίνει προς τα μέσα, πήρε την μπάλα λίγο πιο μπροστά από την σέντρα, έφτασε ανενόχλητος μέχρι το ύψος της μεγάλης περιοχής και, με καταπληκτικό curler με το δεξί, έστειλε την μπάλα στο «παραθυράκι» της εστίας του ανήμπορου να αντιδράσει Αγκιρεθαμπάλα (8’).

Το πρώτο γκολ του Βραζιλιάνου έπειτα από 50 μέρες «ξηρασίας» επέτρεψε στην Ρεάλ να ελέγξει καλύτερα τον ρυθμό του αγώνα, αν και η Αθλέτικ δεν το έβαλε κάτω και στο πρώτο εικοσάλεπτο είχε κερδίσει ήδη τέσσερα κόρνερ, έναντι κανενός της Βασίλισσας.

Οι Μαδριλένοι, ντυμένοι στα μοβ κόντρα στα… λευκά των Βάσκων (!), κέρδισαν το πρώτο τους κόρνερ στο 38’, αγγίζοντας μάλιστα το 2-0 με σουτ του Φεδερίκο Βαλβέρδε έξω από την περιοχή, υποχρεώνοντας τον Αγκιρεθαμπάλα σε δύσκολη απόκρουση.

Ένα παραλίγο αυτογκόλ του Ντάνι Βίβιαν, ο οποίος είχε πάρει την θέση του τραυματία Γεράι Άλβαρεθ στο 25’, και μια καρφωτή κεφαλιά ελάχιστα άουτ του Ορελιέν Τσουαμενί, έκλεισαν ένα ημίχρονο όπου η Ρεάλ ήταν πιο ουσιαστική από την Αθλέτικ.

Σφραγίδα νίκης από τον Ροντρίγκο

Η Ρεάλ μπήκε «φουριόζα» στο δεύτερο ημίχρονο, αποφασισμένη να «καθαρίσει» το ματς, με τον Μπραΐμ Ντίαθ να στέλνει την μπάλα στο δοκάρι, ύστερα από πάσα του Ροντρίγκο (49’) και να χάνει μια ακόμα ευκαιρία λίγο αργότερα.

Ενδιάμεσα, πάντως, η Αθλέτικ έχασε την μεγαλύτερή της ευκαιρία, όταν ο Ινιάκι Γουίλιαμς με προσπάθεια από κοντά στο δεύτερο δοκάρι άγγιξε την ισοφάριση, με τον Αντρέι Λούνιν να την αποτρέπει με σωτήρια απόκρουση.

Όλα παρέμεναν ανοιχτά μέχρι το 73’, όταν σε αντεπίθεση με μπροστάρη τον Μπέλινγκχαμ, ο Χοσέλου παρέσυρε δύο αντιπάλους και άφησε μόνο του τον Ροντρίγκο, με τον Άγγλο να του σερβίρει την μπάλα και αυτόν να νικάει τον Αγκιρεθαμπάλα ύστερα από πολύ ωραία κίνηση μέσα στην περιοχή.

Ο Βαλβέρδε αποχώρησε με ενοχλήσεις στο τελευταίο δεκάλεπτο, με τον Κάρλο Αντσελότι να βάζει το κερασάκι στην βραδιά, ρίχνοντας στο παιχνίδι τον Μιλιτάο, ο οποίος γνώρισε την αποθέωση του «Μπερναμπέου» για την επιστροφή του.

Ρεάλ Μαδρίτης (Κάρλο Αντσελότι): Λούνιν – Καρβαχάλ (90'+2' Έντερ Μιλιτάο), Νάτσο, Ρούντιγκερ, Μεντί – Βαλβέρδε (81’ Λούκας Βάθκεθ), Τσουαμενί, Κρόος (81’ Καμαβινγκά) – Μπέλινγκχαμ – Μπραΐμ Ντίαθ (72’ Χοσέλου), Ροντρίγκο (81’ Μόντριτς).

Αθλέτικ Μπιλμπάο (Ερνέστο Βαλβέρδε): Αγκιρεθαμπάλα – Ντε Μάρκος (58’ Μπερτσίτσε), Άλβαρεθ (25’ λ. τρ. Βίβιαν), Παρέδες, Λέκουε – Πράδος (58’ Ρουίθ Ντε Γκαλαρέτα), Μίκελ Βέσγα – Ινιάκι Γουίλιαμς, Σανθέτ, Μπερενγκέρ – Γκουρουθέτα (58’ Άρες).

Σε τροχιά Ευρώπης η Σοσιεδάδ

Και εάν η Ρεάλ Μαδρίτης είναι πάντα το πρώτο φαβορί για το πρωτάθλημα, η έτερη Ρεάλ της κατηγορίας, η Σοσιεδάδ, ξέφυγε και άλλο στην κούρσα για την έκτη θέση, η οποία δίνει αυτή την στιγμή το τελευταίο ευρωπαϊκό εισιτήριο μέσω του πρωταθλήματος.

Η ομάδα του Σαν Σεμπαστιάν έφτασε στη νίκη στο μικρό βασκικό ντέρμπι, επικρατώντας στην Βιτόρια της Αλαβές με 1-0, χάρη σε κεφαλιά του Γιόν Πατσέκο ύστερα από σέντρα του Αρσέν Ζακαριάν (59’), στο πρώτο γκολ του 23χρονου κεντρικού αμυντικού με την φανέλα των Τσουριουρδίν.

Η ομάδα του Ιμανόλ Αλγουαθίλ, η οποία έχασε με τραυματισμό τον Ιάπωνα μεσοεπιθετικό Τακεφούσα Κούμπο πριν από την ανάπαυλα, έφτασε τις τρεις διαδοχικές νίκες και άφησε επτά βαθμούς πίσω την έβδομη Μπέτις, η οποία ηττήθηκε με δραματικό τρόπο στην έδρα της απίθανης Τζιρόνα.

@Photo credits: Getty Images/Ideal Image
 

LA LIGA Τελευταία Νέα