Ρεάλ Μαδρίτης: Στη «βασίλισσα» του Αντσελότι όλα φαίνονται τέλεια, αλλά δεν είναι

Ρεάλ Μαδρίτης: Στη «βασίλισσα» του Αντσελότι όλα φαίνονται τέλεια, αλλά δεν είναι

Newsroom
Κάρλο Αντσελότι

bet365

Η δεύτερη περίοδος του Κάρλο Αντσελότι στη Ρεάλ Μαδρίτης μπορεί να χαρακτηριστεί καλύτερα από την ικανότητά του να τους κρατά όλους ευχαριστημένους, αυτό όμως δε σημαίνει ότι η σχέση του με κάθε μέλος της ομάδας του είναι τέλεια.

Ο Κάρλο Αντσελότι θεωρείται εδώ και καιρό μάστερ στη διαχείριση των παικτών και η εντυπωσιακή φόρμα της Ρεάλ Μαδρίτης πιστώνεται εν πολλοίς σε αυτή την ικανότητα του Ιταλού τεχνικού. Αυτό όμως δε σημαίνει ότι η σχέση του με κάθε μέλος της ομάδα είναι τέλεια.

Αντίθετα, σύμφωνα με το «The Athletic», αρκετοί παίκτες της Ρεάλ είναι δυσαρεστημένοι με τον μειωμένο ρόλο που τους δόθηκε και ο Αντσελότι μερικές φορές απομακρύνθηκε από τον συνηθισμένο διπλωματικό του τόνο όταν αντιμετώπισε πρόσφατες ερωτήσεις σχετικές με αυτό το θέμα. «Δεν χρειάζεται να δώσω εξηγήσεις» ήταν μια τακτική απάντηση σε ερώτηση για τις επιλογές των προσώπων.

Ο προπονητής προτιμά να μην συζητά τις επιλογές του σε βάθος και εσωτερικά, εκτός εάν κάποιος παίκτης του το ζητήσει απευθείας. Από τους 37 αγώνες που έπαιξε η Ρεάλ του 2023-24, έχει κερδίσει 30, μετράει και πέντε ισοπαλίες και μόλις δύο ήττες (και οι δύο από την Ατλέτικο Μαδρίτης, στο πρωτάθλημα και το Copa del Rey στους 16).

Προηγείται στη βαθμολογία του πρωταθλήματος με έξι βαθμούς και είναι σε μια πολλά υποσχόμενη θέση για την πρόκριση στα προημιτελικά του Champions League. Όλα αυτά ήρθαν μετά την αποχώρηση του κορυφαίου σκόρερ της περασμένης σεζόν, Καρίμ Μπενζεμά, που χρειάστηκε μια αλλαγή στο τακτικό πλάνο και με τους βασικούς παίκτες των Αλάμπα, Μιλιτάο και Κουρτουά να απουσιάζουν λόγω μακροχρόνιων τραυματισμών.

Ο Αντσελότι είναι σε θέση ισχύος αυτή τη στιγμή και πριν λίγο χρονικό διάστημα υπέγραψε νέα επέκταση συμβολαίου έως το 2026, επομένως δεν θα πρέπει να υπάρχουν άμεσες ανησυχίες για το μέλλον του. Αντίθετα, τα δευτερεύοντα ζητήματα που αντιμετωπίζει αντικατοπτρίζουν τις ιδιαίτερες απαιτήσεις της διοίκησης της Μαδρίτης. «Είναι δύσκολο να κατηγορήσεις αυτή την ομάδα για οτιδήποτε», είπε μετά την ισοπαλία 1-1 στη La Liga στη Ράγιο Βαγιεκάνο στις 18 Φεβρουαρίου.

Αλλά στο Σαντιάγο Μπερναμπέου, υπάρχει πάντα κάτι να βελτιωθεί.

Λούκα Μόντριτς

Η περίπτωση του Μόντριτς είναι ίσως αυτή που έχει τραβήξει τη μεγαλύτερη προσοχή τελευταία - έχει περιγραφεί ακόμη και ως το «πιο αδύναμο σημείο» του Αντσελότι σε ορισμένες πρόσφατες αναφορές των ΜΜΕ στην Ισπανία. Αυτή η περιγραφή της «αδυναμίας» ίσως γίνεται καλύτερα κατανοητή ως ένδειξη της διαρκούς δημοτικότητας του Μόντριτς μεταξύ των οπαδών του συλλόγου, οι οποίοι θα ήθελαν πολύ να δουν περισσότερες στιγμές μαγείας από τον 38χρονο, όπως το νικητήριο γκολ που πέτυχε κόντρα στη Σεβίλλη το βράδυ της Κυριακής.

Ο Μόντριτς είναι ο 15ος πιο χρησιμοποιημένος παίκτης της ομάδας αυτή τη θητεία (την περασμένη σεζόν, κατετάγη στην 11η θέση). Σίγουρα θα ήθελε να παίξει περισσότερο και πηγές κοντά του περιγράφουν την απογοήτευσή τους για τον μειωμένο ρόλο που έχει. Λένε ότι του υποσχέθηκαν ότι θα εμφανιζόταν πιο τακτικά όταν αποφασίσει να ανανεώσει για έναν ακόμη χρόνο την περασμένη σεζόν. Νωρίτερα αυτή τη θητεία, ο Μόντριτς και ο Αντσελότι είχαν μια συνάντηση στην οποία εξηγήθηκε στον Κροάτη ότι θα είχε κάτι σαν μειωμένο ρόλο, παίζοντας περισσότερο από τον πάγκο. Από εκείνο το σημείο, ο Μόντριτς κατάλαβε ότι υπάρχει μια νέα στρατηγική για να ευνοήσει την ανάπτυξη των νεότερων παικτών της Μαδρίτης - αλλά εξακολουθεί να πιστεύει ότι έχει δείξει ότι μπορεί να έχει μεγαλύτερο ρόλο από ό,τι του έχει δοθεί.

Πηγές κοντά στον Αντσελότι αναφέρουν ότι ήταν πάντα ειλικρινής με τον Μόντριτς και ότι έχουν καλές σχέσεις. Το συμβόλαιο του Κροάτη μέσου αναμένεται επίσης να λήξει στα τέλη Ιουνίου και πρόσφατα του προσφέρθηκε η ευκαιρία να ενταχθεί στο προπονητικό επιτελείο του Αντσελότι εάν αποφασίσει να αποσυρθεί. Η απάντηση του Μόντριτς ήταν απορριπτική.

Άρντα Γκιουλέρ

Ο Τούρκος επιθετικός μέσος ο οποίος έκλεισε τα 19 την Κυριακή, ήταν μια από τις μεγάλες αποκαλύψεις της πρώιμης προετοιμασίας της Ρεάλ Μαδρίτης. Υπήρχε μεγάλος ενθουσιασμός για το ταλέντο του πριν ξεκινήσουν τα προβλήματα τραυματισμών. Μια επέμβαση στο γόνατο και δύο τραυματισμοί στους μυς του μηρού αργότερα, έχουν μεταφραστεί σε μόλις πέντε εμφανίσεις σε όλες τις διοργανώσεις αυτή τη σεζόν, παίζοντας μόλις 92 λεπτά. Ήταν ένα από τα μεγάλα στοιχήματα του τμήματος σκάουτινγκ της Ρεάλ, με επικεφαλής τον Τζούνι Καλαφάτ, αλλά ο Αντσελότι ήθελε να είναι υπομονετικός και ο Ιταλός πιστεύει ότι θα μπορούσε να τα καταφέρει με το να είναι πιο δυνατός σωματικά.

Ο Γκιουλέρ έκανε το ντεμπούτο του μόλις έξι μήνες μετά την υπογραφή του στη Ρεάλ και αυτό τον έκανε να νιώθει «κατάθλιψη», όπως το είπε ο Ιταλός προπονητής του. Τώρα που έχει ανακάμψει σε πλήρη φυσική κατάσταση, έχασε δύο φορές περισσότερες ευκαιρίες να δείξει τι μπορεί να κάνει, και αυτό τον άφησε σαφώς πιο απογοητευμένο.

Στον αγώνα του πρωταθλήματος του Ιανουαρίου με την Αλμερία, πέταξε τη σαλιάρα της προπόνησής του στο έδαφος αφού ο Αντσελότι αποφάσισε να μην τον χρησιμοποιήσει παρόλο που έκανε ζέσταμα για όλο το δεύτερο ημίχρονο. Την Κυριακή κόντρα στη Σεβίλλη, ήταν έτοιμος να μπει, αλλά ο Αντσελότι άλλαξε και πάλι γνώμη μετά το γκολ του Μόντριτς. «Είχα μια σκέψη πριν το γκολ του Μόντριτς και μετά το άλλαξα», είπε ο Αντσελότι μετά τον αγώνα. «Ήταν καλύτερα να έχω τον (Ντάνι) Θεμπάγιος στην πτέρυγα. Δεν είναι τόσο περίπλοκο και δεν χρειάζεται να εξηγήσω τον εαυτό μου. Αν αυτός (ο Γκιουλέρ) δεν το καταλάβει, δεν γίνεται τίποτα».

Νάτσο

Λόγω των τραυματισμών του πρόσθιου χιαστού συνδέσμου (ACL) που υπέστησαν οι Μιλιτάο και Αλάμπα, ο Νάτσο έγινε ο δεύτερος πιο χρησιμοποιημένος κεντρικός αμυντικός της ομάδας μέχρι στιγμής αυτή τη σεζόν, πίσω από τον Ρούντιγκερ. Κατά τη διάρκεια των 14 χρόνων του στη Μαδρίτη, ο Ισπανός είχε πάντα κάτι σαν περιθωριακό ρόλο, αλλά την περασμένη θητεία σχεδόν αποφάσισε να φύγει λόγω της έλλειψης χρόνου, έχοντας κάνει μόνο μία εμφάνιση στη La Liga μέχρι τον Ιανουάριο. Σε σύγκριση με την περασμένη σεζόν, ο 34χρονος αισθάνεται πολύ πιο θετικός για τη θέση του εντός της ομάδας αυτή τη σεζόν. Σε αυτό βοήθησε πολύ και το γεγονός ότι έγινε επίσημος αρχηγός της ομάδας, ως ο μεγαλύτερος παίκτης της, μετά την αποχώρηση του Μπενζεμά.

Ωστόσο, η σχέση του με τον Αντσελότι είναι ακόμα λίγο τεταμένη. Ο κεντρικός αμυντικός έχει απογοητευτεί από τις πρόσφατες αποφάσεις να τον αντικαταστήσει όταν τα πράγματα δεν πήγαν όπως έπρεπε. Αντικαταστάθηκε στο ματς με την Αλμερία όταν η Μαδρίτη ήταν 2-0 στο ημίχρονο και αποσύρθηκε επίσης εναντίον της Σεβίλλης την Κυριακή, με τον αντικαταστάτη του Μόντριτς να σκοράρει το νικητήριο τέρμα.

Όπως φαίνετια ο Νάτσο δεν αισθάνεται ότι έχει την πλήρη εμπιστοσύνη του προπονητή του, αλλά στην πραγματικότητα, παρά τον αυξημένο χρόνο συμμετοχής του, δεν κάνει την καλύτερη του σεζόν. Ο Αντσελότι έχει μιλήσει συχνά για τον Νάτσο επαινώντας τον επαγγελματισμό και τη δέσμευσή του. Πηγές κοντά στο προπονητικό επιτελείο πιστεύουν ότι έχει κερδίσει το δικαίωμα να αποφασίζει για το μέλλον του επειδή έχει μεγάλη ιστορία με τον σύλλογο και υποβαθμίζουν τα όποια προβλήματα...

Το συμβόλαιο του Νάτσο λήγει τον Ιούνιο και, όπως παραδέχτηκε ο ίδιος πριν από τον τελικό του Supercopa de Espana εναντίον της Μπαρτσελόνα, η ανανέωσή του εξαρτάται από αυτόν. «Αν αύριο θέλω να υπογράψω για τη Μαδρίτη, θα μπορούσα να υπογράψω», είπε. «Δεν έχω κανένα πρόβλημα. Είτε υπάρχει υπογραφή είτε όχι στα χαρτιά, δεν πρόκειται να αλλάξει το μέλλον μου».

Η κατάσταση του τερματοφύλακα

Ο Κέπα αποκτήθηκε ως δανεικός από την Τσέλσι για να γίνει ο αντικαταστάτης του Κουρτουά αφού ο Βέλγος υπέστη ρήξη χιαστού λίγο πριν ξεκινήσει η σεζόν. Ο Λούνινέχει πλέον καθιερωθεί στη θέση, με τον Κέπα να είναι εξαιρετικά απογοητευμένος. Αλλά ο Αντσελότι δεν έχει εξηγήσει πλήρως ποια από τις δύο είναι η προτιμώμενη επιλογή του τώρα και γιατί. Πηγές κοντά στον Αριθαμπαλάγα λένε ότι δεν είναι ευχαριστημένος και ότι θα εκτιμούσαν περισσότερη σαφήνεια για το θέμα από τον προπονητή. Εντωμεταξύ το συμβόλαιο του Κέπα με την Τσέλσι λήγει επίσης στο τέλος της επόμενης σεζόν. Αυτό το καλοκαίρι μπορεί να είναι η καλύτερη ευκαιρία για τον σύλλογο του Λονδίνου να επιδιώξει μια πώληση, αλλά η απόκτηση του από τη Ρεάλ είναι πολύ απίθανη, δεδομένου ότι η Τσέλσι θα ζητούσε περίπου 20 εκατομμύρια ευρώ, ποσό που αποκλείεται να δώσει η «βασίλισσα» για δεύτερο τερματοφύλακα.

 

LA LIGA Τελευταία Νέα