Μπακαμπού: «Όλος ο κόσμος βλέπει τις σφαγές στο Ανατολικό Κονγκό, αλλά σιωπά»

Newsroom
bakambu_galatasaray

bet365

Ο Σεντρίκ Μπακαμπού μπορεί να βρίσκεται με την εθνική ομάδα της Λ.Δ. του Κονγκό στο Copa Africa, ωστόσο δεν ξεχνάει τα όσα συμβαίνουν στην χώρα του.

Ο Σεντρίκ Μπακαμπού με ανάρτησή του στον προσωπικό του λογαριασμό στο Twitter έκανε αναφορά στα όσα συμβαίνουν στους συμπατριώτες του τονίζοντας πως όλοι βλέπουν τις σφαγές που λαμβάνουν χώρα στο Ανατολικό Κονγκό, όμως κανένας δεν μιλάει γι' αυτό.

Μάλιστα, κάλεσε τους ανθρώπους να χρησιμοποιήσουν την ίδια ενέργεια που σπαταλούν στο να μιλούν για το Κύπελλο Εθνών Αφρικής για να υπογραμμίσουν το τι συμβαίνει εκεί.

Ο πρώην επιθετικός του Ολυμπιακού και νυν της Ρεάλ Μπέτις βρίσκεται αυτή την περίοδο με την εθνική ομάδα της Λ.Δ. του Κονγκό στο Copa Africa, όπου έχουν φτάσει μέχρι τα ημιτελικά της διοργάνωσης, όμως δεν μπορεί να ησυχάσει με τα όσα βλέπει να συμβαίνουν στους συμπατριώτες του.

«Όλος ο κόσμος βλέπει τις σφαγές στα ανατολικά του Κονγκό (σ.σ. την ανατολική περιοχή της ΛΔΚ). Αλλά όλος ο κόσμος σιωπά. Χρησιμοποιήστε την ίδια ενέργεια που δίνετε για να μιλήσετε για το Κύπελλο Εθνών Αφρικής για να τονίσετε αυτό που συμβαίνει με εμάς, δεν υπάρχουν μικρές χειρονομίες».

Ο 32χρονος επιθετικός αναφέρεται στις ένοπλες συγκρούσεις που εκτυλίσσονται αυτό το διάστημα στα ανατολικά της χώρας του μεταξύ διαφόρων ομάδων με στόχο την κατάληψη της εξουσίας, τη γη, τον ορυκτό πλούτο, αλλά και την υπεράσπιση των κοινωνιών τους.

Δείτε την ανάρτησή του:

@Photo credits: Getty Images/Ideal Image
 

LA LIGA Τελευταία Νέα