Βαλένθια – Μπαρτσελόνα 1-1: Νέα «γκέλα» και κινδυνεύει να μείνει ξεκρέμαστη (vid)

Valencia-Barcelona

bet365

Παρ’ ότι προηγήθηκε στο σκορ, η Μπαρτσελόνα έμεινε εν τέλει στο 1-1 με την Βαλένθια στο «Μεστάγια» και, εάν νικήσουν Τζιρόνα και Ρεάλ Μαδρίτης, θα μείνει στο -9 και στο -7 αντίστοιχα, στην μάχη για την κατάκτηση της La Liga.

Δεν έχασε για τρίτο διαδοχικό παιχνίδι, αλλά δεν νίκησε κιόλας. Μετά από τρεις σερί νίκες στο «Μεστάγια», η Μπαρτσελόνα έμεινε στο 1-1 με την Βαλένθια και, εάν η Τζιρόνα νικήσει εντός έδρας την Αλαβές την Δευτέρα (18/12, 22:00) και η Ρεάλ Μαδρίτης εντός έδρας την Βιγιαρεάλ (Κυριακή 17/12, 22:00), θα την αφήσουν πίσω εννέα και επτά βαθμούς αντίστοιχα, στη μάχη για την κατάκτηση της La Liga.

Χωρίς τέσσερις πολύτιμες μονάδες λόγω τιμωρίας (Γκαμπριέλ Παουλίστα, Χάβι Γκέρα) και τραυματισμού (Χοσέ Λουίς Γκαγιά, Αντρέ Αλμέιδα), ο Ρουμπέν Μπαράχα παρέταξε ό, τι καλύτερο του… απέμεινε.

Ο Φρένκι Ντε Γιονγκ επέστρεψε μετά από κρύωμα, με τον Τσάβι να επαναφέρει τον Ζοάο Κανσέλο στο δεξί άκρο της άμυνας και τον Αλεχάντρο Μπάλντε στο αριστερό, μην υπολογίζοντας σταθερά Μαρκ – Αντρέ Τερ Στέγκεν, Ίνιγκο Μαρτίνεθ, Μάρκος Αλόνσο και Γκάβι.

«Στοπ» από Πένια και Μαμαρντασβίλι

Καλύτεροι στα σημεία οι Μπλαουγκράνα στο πρώτο ημίχρονο, χωρίς όμως να κυριαρχήσουν και με τις μεγάλες ευκαιρίες να απουσιάζουν εκατέρωθεν, με εξαίρεση μια για κάθε πλευρά, τις οποίες αποσόβησαν οι δύο τερματοφύλακες.

Μόλις στο δεύτερο λεπτό ο Ρόμαν Γιάρεμτσουκ, νέο πρόσωπο στην ενδεκάδα των Νυχτερίδων μαζί με τους Μουκτάρ Ντιακαμπί και Ούγκο Γκιγιαμόν, άγγιξε το 1-0, αλλά ο Ινιάκι Πένια το απέτρεψε με φοβερή απόκρουση χαμηλά, στο γυριστό σουτ του Ουκρανού επιθετικού.

Οι Καταλανοί πήραν την κατοχή της μπάλας με ποσοστά που άγγιζαν το 60% και τον Ρόμπερτ Λεβαντόφσκι, αφού ξεπέρασε έναν ελαφρύ τραυματισμό στην πλάτη από γονατιά αντιπάλου, να πλησιάζει στο 0-1 με την συμπλήρωση του ημιώρου, αλλά τον Γκιόργκι Μαμαρντασβίλι να βγάζει την μπάλα με εντυπωσιακό άλμα και απόκρουση.

Ο Πολωνός και ο Πέδρι επιχείρησαν να απειλήσουν την εστία των γηπεδούχων, χωρίς όμως αποτέλεσμα, με τον Τσάβι να ζητάει περισσότερη κυκλοφορία και λιγότερες σέντρες, απελπισμένος με την κάκιστη εικόνα του Ιλκάι Γκιντογκάν στο πρώτο 45λεπτο.

«Ποίημα» Ντε Γιονγκ, γκολάρα Γκιγιαμόν!

Στο δεύτερο ημίχρονο, οι φιλοξενούμενοι μπήκαν πιο αποφασισμένοι. Και, αφού έχασαν μια καλή ευκαιρία με τον Γκιντογκάν, κατάφεραν να ανοίξουν το σκορ (54’). Φα-ντα-στι-κή πάσα του Ντε Γιονγκ με το εξωτερικό για τον Ραφίνια, παράλληλο γύρισμα του Βραζιλιάνου και ο Ζοάο Φέλιξ δεν έχει παρά να σπρώξει την μπάλα στο βάθος της εστίας για το 0-1.

Ο Πορτογάλος πλησίασε σε δεύτερο γκολ μόλις τέσσερα λεπτά αργότερα, αλλά το σουτ του με τη μια δεν κατέληξε στο τέρμα, με την Μπάρτσα να πατάει καλύτερα σε εκείνο το σημείο, απειλώντας εκ νέου με δυνατό σουτ του Ραφίνια ύστερα από καταπληκτική αυτό – πάσα που έβγαλε ο Μαμαρντασβίλι.

Για άλλη μια φορά, όμως, η άμυνα που πέρυσι οδήγησε τους Μπλαουγκράνα μέχρι την κατάκτηση του πρωταθλήματος, τους πρόδωσε. Γέμισμα του Φραν Πέρεθ στο… πουθενά, οι αμυντικοί δεν διώχνουν και επιτρέπουν στον Ούγκο Γκιγιαμόν να πάρει την μπάλα στο ύψος της μεγάλης περιοχής και, με εξαιρετικό curler να νικήσει τον Ινιάκι Πένια για το 1-1 (70’).

Μετά την ισοφάριση των Νυχτερίδων, η Μπαρτσελόνα είχε πάνω από είκοσι λεπτά για να ψάξει το γκολ της νίκης, πλησίασε σε τετ – α – τετ του Ραφίνια, αλλά μέχρι εκεί. Νέο στραβοπάτημα και προμηνύονται δύσκολα Χριστούγεννα για τον Τσάβι...

Βαλένθια (Ρούμπεν Μπαράχα): Μαμαρντασβίλι – Κορέια, Μοσκέρα, Ντιακαμπί, Χεσούς Βάθκεθ (81’ Γκαζιορόφσκι) – Φραν Πέρεθ (73’ Αμαλά), Γκιγιαμόν, Πεπέλου, Ντιέγκο Λόπεθ (81’ Φουλκιέ) – Γιάρεμτσουκ (62’ Κανός), Ούγκο Ντούρο (81’ Αλμπέρτο Μαρί).

Μπαρτσελόνα (Τσάβι): Ινιάκι Πένια – Ζοάο Κανσέλο, Αραούχο, Κουντέ, Μπάλντε – Ντε Γιονγκ, Γκιντογκάν (81’ Γιαμάλ), Πέδρι – Ραφίνια, Λεβαντόφσκι, Ζοάο Φέλιξ (73’ Φεράν Τόρες).

@Photo credits: Getty Images/Ideal Image
 

LA LIGA Τελευταία Νέα