Μπαρτσελόνα - Ατλέτικο Μαδρίτης 1-0: Ο Ζοάο Φέλιξ κράτησε όρθια τη νυν και τιμώρησε την πρώην! (vid)

bet365

Με γκολ του Ζοάο Φέλιξ, η μεταμορφωμένη προς το καλύτερο Μπαρτσελόνα νίκησε την Ατλέτικο Μαδρίτης (1-0) και μείωσε ξανά στο -4 από την κορυφή της La Liga - Καθοριστικές αποκρούσεις του Ινιάκι Πένια στην τελική ευθεία.

Διαχρονικά, το «κλειδί» της καλής Μπαρτσελόνα ήταν πάντα η μεσαία γραμμή. Και, με ρεσιτάλ της τριάδας των Φρένκι Ντε Γιονγκ - Ιλκάι Γκιντογκάν - Πέδρι, η Μπάρτσα νίκησε δικαίως την Ατλέτικο Μαδρίτης στο Ολυμπιακό Στάδιο του Μοντζουίκ (1-0) και επανέφερε την διαφορά από τις προπορευόμενες Ρεάλ Μαδρίτης και Τζιρόνα στο -4, με τον Ζοάο Φέλιξ να τιμωρεί την ομάδα στην οποία ανήκει, αλλά στην οποία δεν θέλει να επιστρέψει.

Ο Ίνιγκο Μαρτίνεθ ένιωσε ενοχλήσεις στην προθέρμανση και έδωσε την θέση του στον Αντρέας Κρίστενσεν στο κέντρο της άμυνας, με τον Τσάβι να μην υπολογίζει σταθερά τον Μαρκ - Αντρέ Τερ Στέγκεν και τον (σοβαρά τραυματία) Γκάβι.

Ο νεαρός μέσος Πάμπλο Μπάριος τέθηκε νοκ άουτ στη διάρκεια της εβδομάδας, με τον Ντιέγκο Σιμεόνε να ποντάρει στο 3-5-2, με Αντουάν Γκριεζμάν και Άλβαρο Μοράτα να συνθέτουν σταθερά το δίδυμο της επίθεσης.

Γκολάρα... δικαιοσύνης του (πρώην;) Ζοάο Φέλιξ

Ανώτεροι στο πρώτο 45λεπτο οι Μπλαουγκράνα, απείλησαν με το «καλησπέρα» με διαγώνιο σουτ του Ραφίνια ύστερα από συνδυασμό με τον Πέδρι, με τον Μάριο Ερμόσο να προλαβαίνει στη συνέχεια τον Ρόμπερτ Λεβαντόφσκι, προτού ο Πολωνός γίνει πολύ απειλητικός για την εστία του Γιάν Όμπλακ.

Οι Ροχιμπλάνκος απάντησαν με μια μεγάλη ευκαιρία σε σουτ του Ναουέλ Μολίνα που έβγαλε σχεδόν πάνω στην γραμμή ο Ρόναλντ Αραούχο, αλλά από εκεί και πέρα ήταν σε ένα δεύτερο πλάνο.

Ο «Λέβα» έχασε δύο μεγάλες ευκαιρίες για να δώσει προβάδισμα στην Μπάρτσα, η οποία είχε τον έλεγχο της κυκλοφορίας και του ρυθμού, έδειχνε πιο αποφασισμένη και, στο 28’, άνοιξε (δικαίως, βάσει της εικόνας του αγώνα) το σκορ με ένα από τα κεντρικά πρόσωπα της αναμέτρησης.

Ο Ζοάο Φέλιξ πήρε την μπάλα από τον Ραφίνια σε γρήγορο transition των Καταλανών και, παρ’ ότι του έφυγε λίγο το κοντρόλ, πρόλαβε τον Όμπλακ και με πολύ ωραίο σκάψιμο έστειλε την μπάλα στο βάθος της εστίας της ομάδας στην οποία ανήκει (28’).

Αυτό, βεβαίως, δεν εμπόδισε τον Πορτογάλο επιθετικό να το πανηγυρίσει, μπροστά μάλιστα στους φίλους της Ατλέτικο, αφού άλλωστε έχει εκφράσει επανειλημμένως την επιθυμία του να παραμείνει παίκτης της Μπαρτσελόνα και μετά το καλοκαίρι, όταν τελειώνει ο δανεισμός του από την Ατλέτικο.

Το γκολ του... (πρώην;) ποδοσφαιριστή της δεν ξύπνησε την ομάδα του «Τσόλο», η οποία ναι μεν είχε ένα καλό σουτ άουτ με τον Ερμόσο, αλλά ήταν ξεκάθαρα κατώτερη από τους γηπεδούχους, οι οποίοι άγγιξαν το 2-0 στο 44’ και πάλι με τον Ζοάο Φέλιξ, με τον Όμπλακ να αρνείται το δεύτερο γκολ στον πρώην συμπαίκτη του.

«Στοπ» του Ινιάκι Πένια στην Ατλέτικο

Στην ανάπαυλα και βλέποντας την αρνητική τροπή της αναμέτρησης, ο Σιμεόνε έκανε τρεις αλλαγές, βάζοντας Σαμουέλ Λίνο, Θέσαρ Αθπιλικουέτα και Άνχελ Κορέα αντί των Χοσέ Μαρία Χιμένες, Μολίνα και Ροντρίγκο Ρικέλμε.

Παρά τις αλλαγές του «Τσόλο», η ομάδα του Τσάβι εξακολουθούσε να έχει τον έλεγχο και, μάλιστα, άγγιξε το 2-0 σε συρτό διαγώνιο σουτ του Ραφίνια που σταμάτησε στο δοκάρι της ερυθρόλευκης εστίας.

Η Ατλέτικο απάντησε με δύο καλές στιγμές των Γκριεζμάν και Μοράτα, προτού ο Σιμεόνε κάνει και τις τελευταίες δύο αλλαγές του, ρίχνοντας στη μάχη τον πρώην Μπλαουγκράνα Μέμφις Ντεπάι αντί του αρνητικού Μοράτα και τον Σαούλ αντί του αρχηγού Κόκε.

Στο 81’ και αφού ο Τσάβι είχε κάνει τις δύο πρώτες αλλαγές για να φρεσκάρει την επίθεση (Λαμίν Γιαμάλ και Φεράν Τόρες αντί Ραφίνια και Ζοάο Φέλιξ), η Ατλέτικο άγγιξε το 1-1, σε εξαιρετική εκτέλεση φάουλ του Ντεπάι και σπουδαία απόκρουση του Ινιάκι Πένια, με την μπάλα να χτυπάει στο δοκάρι προτού φύγει μακριά από την κυανέρυθρη εστία.

Ο Λεβαντόφσκι έχασε μια ακόμα ευκαιρία (δεν ήταν η βραδιά του...) και, στο τέταρτο λεπτό των καθυστερήσεων, ο Κορέα άγγιξε την ισοφάριση, με τον Πένια να του αρνείται το γκολ και να χαρίζει στην ομάδα του μια πολύτιμη νίκη από ψυχολογικής, αγωνιστικής και βαθμολογικής πλευράς.

Μπαρτσελόνα (Τσάβι): Ινιάκι Πένια - Κουντέ, Αραούχο, Κρίστενσεν, Ζοάο Κανσέλο - Ντε Γιονγκ, Γκιντογκάν, Πέδρι (89’ Φερμίν Λόπεθ) - Ραφίνια (77’ Γιαμάλ), Λεβαντόφσκι, Ζοάο Φέλιξ (77’ Φεράν Τόρες).

Ατλέτικο Μαδρίτης (Ντιέγκο Σιμεόνε): Όμπλακ - Βίτσελ, Χιμένες (46’ Λίνο), Ερμόσο - Μολίνα (46’ Αθπιλικουέτα), Γιορέντε, Κόκε (66’ Σαούλ), Ντε Πολ, Ρικέλμε (46’ Κορέα) - Γκριεζμάν, Μοράτα (66’ Ντεπάι).

@Photo credits: Getty Images/Ideal Image

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

LA LIGA Τελευταία Νέα