Ρεάλ Μαδρίτης - Ράγιο Βαγιεκάνο 0-0: Απρόσμενη «γκέλα» και πρώτη η Τζιρόνα!

bet365

Η επίθεση της Ρεάλ Μαδρίτης «κόλλησε» πάνω στην άμυνα της Ράγιο Βαγιεκάνο, έχασε τους πρώτους της βαθμούς φέτος μέσα στο «Σαντιάγο Μπερναμπέου» (0-0) και άφησε την Τζιρόνα μόνη στην κορυφή της La Liga.

Oύτε Μπαρτσελόνα, ούτε Ρεάλ Μαδρίτης, ούτε καν Ατλέτικο. Μετά από δώδεκα αγωνιστικές, μόνη πρώτη στη βαθμολογία της La Liga είναι η... Τζιρόνα! Η Ρεάλ, μετά τον θρίαμβο στο «Clasico» απέτυχε να νικήσει την σκληροτράχηλη Ράγιο Βαγιεκάνο (0-0), έχασε τους πρώτους της βαθμούς φέτος στο «Σαντιάγο Μπερναμπέου» και βρίσκεται στο -2 από Καταλανούς (Τζιρόνα) και στο +2 από Καταλανούς (Μπαρτσελόνα).

Με τον νεαρό Τούρκο μεσοεπιθετικό Αρντά Γκιουλέρ να δίνει για πρώτη φορά το παρών σε αποστολή μετά τα προβλήματα τραυματισμού που τον ταλαιπώρησαν από την μεταγραφή του κιόλας, ο Κάρλο Αντσελότι επέλεξε τον Εντουάρντο Καμαβινγκά αντί του τραυματία Ορελιέν Τσουαμενί στην μεσαία γραμμή και τον Χοσέλου αντί του Ροντρίγκο ως παρτενέρ του Βινίσιους Ζούνιορ στην επίθεση.

Επιστροφή από τιμωρία του αμυντικού μέσου Όσκαρ Βαλεντίν για τον Φρανθίσκο, ο οποίος επέλεξε διάταξη 4-1-4-1 και τον άλλοτε Μαδριδίστα Ραούλ ντε Τομάς στην κορυφή της επίθεσης.

Δύο ευκαιρίες και... τέλος

Ανούσια υπεροχή των γηπεδούχων στο πρώτο ημίχρονο, με τους φιλοξενούμενους να ξεκινούν με πίεση ψηλά και στη συνέχεια να κλείνονται καλά πίσω και τον Στόλε Ντιμιτριέφσκι να φροντίζει να αποσοβήσει τον όποιο κίνδυνο πλησίασε στην εστία του.

Μόλις στο έκτο λεπτό, ο τερματοφύλακας από την Βόρεια Μακεδονία απέκρουσε μοναδικό τετ - α - τετ του Φεδερίκο Βαλβέρδε ύστερα από λάθος του Ουνάι Λόπεθ, ενώ στο 39’ είπε «όχι» σε κοντινή προσπάθεια του Χοσέλου για το 1-0.

Ενδιάμεσα και μέχρι το τέλος του πρώτου μέρους η Ρεάλ έψαξε να απειλήσει κυρίως με μακρινά σουτ των Νταβίντ Αλάμπα και Τζουντ Μπέλινγκχαμ, με τον Άγγλο μέσο να μην είναι τόσο επιδραστικός όσο σε άλλα παιχνίδια και, μάλιστα, να τραυματίζεται στον ώμο.

Μια του Ροντρίγκο και... πάπαλα

Η εικόνα δεν άλλαξε ιδιαίτερα στο δεύτερο μέρος, με την Ρεάλ να έχει την κατοχή της μπάλας και την Ράγιο να την περιμένει καλά κλεισμένη και με υψηλή αγωνιστική ένταση, με τον Αντσελότι να παίρνει ένα (λογικό) ρίσκο, βγάζοντας έναν μέσο (Λούκα Μόντριτς) για να βάλει έναν επιθετικό (Ροντρίγκο).

Λίγο αφότου μπήκε αλλαγή, μάλιστα, ο Βραζιλιάνος άγγιξε το γκολ της λύτρωσης, όταν το σουτ του έφυγε ελάχιστα άουτ, ύστερα από πολύ ωραίο συνδυασμό του (πολύ δραστήριου) Βαλβέρδε με τον Ντάνι Καρβαχάλ.

Γκολ του Βινίσιους ακυρώθηκε ορθά για οφσάιντ του Χοσέλου που είχε προηγηθεί, με τον «Καρλέτο» να ρίχνει στην μάχη τον Τόνι Κρόος αντί του Φραν Γκαρθία, με τον ακούραστο και πολυθεσίτη Καμαβινγκά να μεταφέρεται στο αριστερό άκρο της άμυνας, αλλά λίγο αργότερα ο Γάλλος αποχώρησε εξαιτίας σκισίματος στο φρύδι, με τον Αντσελότι να επιλέγει για την θέση του τον Νάτσο και όχι έναν επιθετικογενή ποδοσφαιριστή.

Η Ρεάλ ανέβασε στροφές, επιχείρησε να κλείσει την αντίπαλό της στα καρέ της, αλλά δεν απείλησε ουσιαστικά τον Ντιμιτριέφσκι και μάλλον δίκαια έχασε τους πρώτους της βαθμούς στο γήπεδό της. Αποδείχθηκε ότι No Bellingham, no party...

Ρεάλ Μαδρίτης (Κάρλο Αντσελότι): Κέπα - Καρβαχάλ, Ρούντιγκερ, Αλάμπα, Φραν Γκαρθία - Βαλβέρδε, Καμαβινγκά (86’ λ. τρ. Νάτσο), Μόντριτς (70’ Ροντρίγκο) - Μπέλινγκχαμ - Χοσέλου, Βινίσιους Ζούνιορ.

Ράγιο Βαγιεκάνο (Φρανθίσκο): Ντιμιτριέφσκι - Ράτιου, Μουμίν, Λεζέν, Εσπίνο - Βαλεντίν - Ίσι Παλαθόν (87’ Ντε Φρούτος), Σις (61’ Κίκε Πέρεθ), Ουνάι Λόπεθ (60’ Όσκαρ Τρέχο), Άλβαρο Γκαρθία (75’ Μπεμπέ) - Ντε Τομάς (75’ Φαλκάο).

@Photo credits: Getty Images/Ideal Image

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

LA LIGA Τελευταία Νέα