Πέθανε στα 88 του ο θρυλικός Λουίς Σουάρεθ, εκ των πρώτων κατόχων της Χρυσής Μπάλας

Έφυγε από τη ζωή ο Λουίς Σουάρεθ

bet365

Ο εμβληματικός Λουίς Σουάρεθ, θρυλική μορφή για την Ίντερ, την Μπαρτσελόνα και το ισπανικό ποδόσφαιρο καθώς και ο τέταρτος χρονικά νικητής της Χρυσής Μπάλας, έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 88 ετών.

Την τελευταία του πνοή άφησε ένας από τους θρυλικότερους ποδοσφαιριστές του 20ου αιώνα, ο Λουίς Σουάρεθ.

Ο εμβληματικός Ισπανός εξτρέμ, ο μοναδικός νικητής της Χρυσής Μπάλας γεννημένος στην Ισπανία και μέλος της εθνικής Ισπανίας που κατέκτησε το EURO του 1964, έφυγε από τη ζωή στα 88 του χρόνια όπως ανακοίνωσε η επίσημη Ίντερ, στην οποία συνέδεσε άρρηκτα το όνομά του ως το μεγάλο αστέρι της αρμάδας του Ελένιο Ερέρα που κατέκτησε δύο σερί Κύπελλα Πρωταθλητριών (1964-1965).

Ο Σουάρεθ ξεκίνησε την καριέρα του στη Λα Κορούνια, ομάδα της γενέτειράς του και το 1955 μετακόμισε στην Μπαρτσελόνα, με την οποία κατέκτησε δύο πρωταθλήματα και δύο Κύπελλα Εκθέσεων, φτάνοντας σε σημείο να διακριθεί με την κατάκτηση της Χρυσής Μπάλας το 1960, όντας ο τέταρτος χρονικά κάτοχος του βραβείου (Στάνλεϊ Μάθιους, Αλφρέδο Ντι Στέφανο και Ραϊμόν Κοπά οι προηγούμενοι).

Από το 1961 και για εννέα χρόνια θήτευσε στους Νερατζούρι, εξ ου και η μεγάλη εκτίμηση που τρέφει γι' αυτόν ο σύλλογος και το ιταλικό ποδόσφαιρο, το οποίο συνέχισε να υπηρετεί για άλλα οκτώ χρόνια: τρία ως παίκτης στη Σαμπντόρια και άλλα πέντε ως προπονητής στην Πριμαβέρα της Τζένοα, την Ίντερ (επέστρεψε δύο φορές ως υπηρεσιακός στα '90s) και τις Κάλιαρι, Σπαλ, Κόμο.

@Photo credits: Getty Images/Ideal Image

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

LA LIGA Τελευταία Νέα