Μπαρτσελόνα – Ρεάλ Σοσιεδάδ 1-2: Έκανε Champions άλμα και της «τσαλάκωσε» την φιέστα τίτλου (vid)

bet365

Με γκολ των Μίκελ Μερίνο και Αλεξάντερ Σόρλοθ, η Ρεάλ Σοσιεδάδ νίκησε την πρωταθλήτρια Μπαρτσελόνα (2-1) μετά από 32 χρόνια (!) στο «Καμπ Νόου», την βραδιά της απονομής του τίτλου στους Μπλαουγκράνα. Ακόμα πιο κοντά στο Champions League οι Βάσκοι.

Είναι γνωστό ότι οι φιέστες σπάνια συνοδεύονται και από θετικά αποτελέσματα για τις ομάδες που τις κάνουν. Η πρωταθλήτρια Μπαρτσελόνα γνώρισε την πρώτη φετινή της ήττα στο «Καμπ Νόου» για τη La Liga (1-2) από μια πολύ πιο αποφασισμένη Ρεάλ Σοσιεδάδ, η οποία νίκησε στην έδρα των Καταλανών μετά από 32 ολόκληρα χρόνια (!), κάνοντας ένα ακόμα βήμα προς το Champions League, διατηρώντας το +5 σε σχέση με την πέμπτη Βιγιαρεάλ στη μάχη της τετράδας, τρεις αγωνιστικές πριν από το τέλος.

Χωρίς τον Γκάβι λόγω τιμωρίας και τους Ρόναλντ Αραούχο – Πέδρι λόγω τραυματισμού, ο Τσάβι άλλαξε πλευρά στην άμυνα τον Αλεχάντρο Μπάλντε, χρησιμοποιώντας τον Φρανκ Κεσιέ στα χαφ, αλλά και δίδυμο Ραφίνια – Ουσμάν Ντεμπελέ στα εξτρέμ.

Εκτός λόγω τραυματισμού οι πολύτιμοι Μπράις Μέντεθ και Νταβίντ Σίλβα από τους φιλοξενούμενους, με τον Ιμανόλ Αλγουαθίλ να αλλάζει το κλασικό του 4-4-2 σε 4-3-3, με τον 19χρονο Μοχάμεντ Αλί Τσο και τον Άντερ Μπαρενετσέα να πλαισιώνουν τον Αλεξάντερ Σόρλοθ στην γραμμή κρούσης.

«Pasillo» και… 0-1!

Η Σοσιεδάδ, ως όφειλε έκανε το παραδοσιακό «pasillo» (διάδρομο τιμής) στην πρωταθλήτρια Μπαρτσελόνα, αλλά όταν το ματς ξεκίνησε, της υπενθύμισε πόσο ήθελε να πάρει κάτι θετικό από το «Καμπ Νόου».

Προτού καν συμπληρωθεί το πέμπτο λεπτό, λοιπόν, ο Ζιλ Κουντέ έχασε την μπάλα λίγο έξω από την περιοχή της ομάδας του από τον Σόρλοθθ, ο οποίος εφόρμησε προς την εστία του Μαρκ – Αντρέ Τερ Στέγκεν και γύρισε την μπάλα στον Μίκελ Μερίνο, προκειμένου αυτός να ανοίξει το σκορ με πλασέ (0-1).

Παρ’ ότι βαθμολογικά ο αγώνας τους ήταν εντελώς αδιάφορος, οι γηπεδούχοι πείσμωσαν από το γρήγορο εις βάρος τους γκολ και βγήκαν με… μανία σε αναζήτηση της ισοφάρισης, η οποία όμως δεν ήρθε στο πρώτο ημίχρονο.

Πιο δραστήριος απ’ όλους ο Ντεμπελέ, την κοντινή κεφαλιά του οποίου έδιωξε με το πόδι ο Άλεξ Ρεμίρο, με Κεσιέ και Ρόμπερτ Λεβαντόφσκι να χάνουν επίσης καλές ευκαιρίες, κόντρα σε μια Σοσιεδάδ που μετά το ημίωρο βγήκε από το… καβούκι της και άγγιξε το 0-2 σε πλασέ του Μπαρενετσέα που έφυγε λίγο άουτ.

Σφραγίδα από τον Σόρλοθ!

Στο δεύτερο μέρος, η Μπάρτσα δημιούργησε ακόμα λιγότερους κινδύνους για την βασκική εστία, με τον Τσάβι να κάνει αλλαγές, οι οποίες όμως δεν έφεραν ουσιαστικό αποτέλεσμα. Για την ακρίβεια, η εξέλιξη ήταν ακόμα χειρότερη για τους πρωταθλητές.

Η Σοσιεδάδ έπαιζε ιδανικά τις αντεπιθέσεις, έχασε μια μεγάλη ευκαιρία σε κεφαλιά άουτ του Σόρλοθ στο δεύτερο δοκάρι αλλά, στο 72’, ο Νορβηγός σημείωσε το (τελειωτικό) 2-0, τελειώνοντας από κοντά μια άψογη κόντρα με Τακεφούσα Κούμπο και Μαρτίν Θουμπιμέντι, με ασίστ του τελευταίου.

Οι Βάσκοι, ύστερα από 27 διαδοχικές ήττες στο «Καμπ Νόου» (24 στο πρωτάθλημα και τρεις στο Κύπελλο), πανηγύριζαν μια πολύτιμη νίκη στην μάχη της τετράδας, παρ’ ότι οι Καταλανοί κατάφεραν να μειώσουν στο 90ό λεπτό με κεφαλιά του Λεβαντόφσκι ύστερα από σέντρα του Φεράν Τόρες, με τον Πολωνό να φτάνει τα 22 γκολ, πέντε περισσότερα από τον Καρίμ Μπενζεμά στην μάχη για τον τίτλο του πρώτου σκόρερ.

Μπαρτσελόνα (Τσάβι): Τερ Στέγκεν – Μπάλντε, Κουντέ (46’ Μάρκος Αλόνσο), Κρίστενσεν, Τζόρντι Άλμπα – Κεσιέ (63’ Φατί), Μπουσκέτς (84’ Έρικ Γκαρθία), Ντε Γιονγκ – Ραφίνια (63’ Φεράν Τόρες), Λεβαντόφσκι, Ντεμπελέ (86’ Πάμπλο Τόρε).

Ρεάλ Σοσιεδάδ (Ιμανόλ Αλγουαθίλ): Ρεμίρο – Ελουστόντο, Θουμπέλδια (81’ Πατσέκο), Λε Νορμάντ, Ντιέγκο Ρίκο – Θουμπιμέντι, Μερίνο, Ιγαραμέντι (58’ Γκοροσάμπελ) – Αλί Τσο (58’ Κούμπο), Σόρλοθ (81’ Κάρλος Φερνάντεθ), Μπαρενετσέα (73’ Μαρίν).

Οι πρώτοι στη La Liga (σε 35 αγώνες): Μπαρτσελόνα 85 (πρωταθλήτρια), Ρεάλ Μαδρίτης (34) 71, Ατλέτικο Μαδρίτης (34) 69, Ρεάλ Σοσιεδάδ 65, Βιγιαρεάλ 60, Μπέτις (34) 55, Αθλέτικ Μπιλμπάο 50, Τζιρόνα 48.

@Photo credits: Getty Images/Ideal Image

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

LA LIGA Τελευταία Νέα