Μπαρτσελόνα: Προετοιμάζει το έδαφος για Μέσι, κρίσιμο ραντεβού με La Liga

Μπαρτσελόνα: Προετοιμάζει το έδαφος για Μέσι, κρίσιμο ραντεβού με La Liga

Μπαρτσελόνα: Προετοιμάζει το έδαφος για Μέσι, κρίσιμο ραντεβού με La Liga

bet365

Το πλάνο επιστροφής του Λιονέλ Μέσι μπαίνει σε εφαρμογή στην Μπαρτσελόνα και το πρώτο κρίσιμο βήμα περνάει από τη συνάντηση που προγραμματίστηκε με τη La Liga, με στόχο να βρεθεί η φόρμουλα ένταξης του Αργεντίνου στην ομάδα.

Σε κλίμα Λιονέλ Μέσι κινείται τις τελευταίες μέρες η Μπαρτσελόνα, «φωνάζοντας» πια πως ψάχνει την επανασύνδεση με τον εμβληματικό της πρώην κάπτεν.

Το μέλλον του Αργεντινού θρύλου στην Παρί Σεν Ζερμέν είναι εξαιρετικά αβέβαιο και στη Βαρκελώνη επικρατεί αισιοδοξία πως μπορεί να επιτευχθεί η πολυαναμενόμενη επιστροφή του στο «Καμπ Νόου», έχοντας καταστρώσει συγκεκριμένο πλάνο που θα το καταστήσει εφικτό.

Όπως αναφέρει η «Sport», το πρώτο από τα απαραίτητα βήματα που πρέπει να γίνουν είναι να δώσει το πράσινο φως η La Liga. Κι ως προς αυτό, έχει οριστεί ήδη ραντεβού για την επόμενη εβδομάδα, όπου ο τεχνικός διευθυντής της Μπάρτσα, Ματέου Αλεμάνι, θα παρουσιάσει το αναλυτικό σχέδιο βιωσιμότητας, ώστε οι Καταλανοί να μπορέσουν να κάνουν χώρο για το συμβόλαιο που θα προσφέρουν στον Μέσι και να βρίσκονται παράλληλα σε συμμόρφωση με το salary cap της La Liga.

Το εν λόγω σχέδιο περιλαμβάνει περικοπές σε ενεργά έξοδα και μισθούς, πωλήσεις ποδοσφαιριστών και μείωσεις σε άλλους τομείς μέχρι να φτάσει το όριο που έχει εισαγάγει η διοργανώτρια αρχή.

Αν η La Liga και ο Χαβιέρ Τέμπας εγκρίνουν το εν λόγω σχέδιο (που θα έχει πιθανότατα ορίζοντα μεγαλύτερο της μίας σεζόν για την επίτευξη των στόχων), τότε θα μιλάμε για ενός είδους εξαίρεση που έχει χορηγηθεί και στο παρελθόν, η οποία θα επιτρέψει στην Μπαρτσελόνα να κινηθεί απερίσπαστη στις διαπραγματεύσεις και το συμβόλαιο που θα προσφέρει στον 35χρονο legend.

Το καταλανικό δημοσίευμα τονίζει πως η επιστροφή Μέσι ενδιαφέρει εκτός από την Μπάρτσα και την ίδια τη La Liga, πολύ απλά λόγω της εμβέλειας του παίκτη που μαζί με τον Κριστιάνο Ρονάλντο και την κόντρα των Clasico έφτασαν το ισπανικό πρωτάθλημα στο απόγειοι της εμπορικότητας.

 

LA LIGA Τελευταία Νέα