Τζιρόνα – Μπαρτσελόνα 0-1: «Απόδραση» με Πέδρι και στο +6 από τη Ρεάλ (vid)

Αλέξανδρος Λοθάνο

bet365

Με ένα γκολ του Πέδρι στο 100ό του παιχνίδι, η Μπαρτσελόνα έφυγε με τη ζόρικη νίκη από την έδρα της Τζιρόνα (1-0) και άφησε έξι βαθμούς πίσω την δεύτερη Ρεάλ Μαδρίτης, με ματς περισσότερο – Πλήγμα για τους Μπλαουγκράνα ο τραυματισμός του φορμαρισμένου Ουσμάν Ντεμπελέ.

Κάκιστη εμφάνιση, τελειώνοντας το ματς χωρίς επιθετικό και με την Τζιρόνα να την κλείνει στα καρέ της, αλλά εντέλει τρεις πολύτιμοι βαθμοί για την πρωτοπόρο της La Liga, Μπαρτσελόνα, η οποία με το «διπλό» στο γειτονικό »Μοντιλίβι» (1-0) άφησε έξι βαθμούς πίσω τη Ρεάλ Μαδρίτης, έστω και με ματς περισσότερο.

Εκτός λόγω τιμωρίας ο κεντρικός αμυντικός Σάντι Μπουένο στους γηπεδούχους, με τον Μίτσελ να παρατάσσει διάταξη 4-1-4-1 με ξεκάθαρο στόχο να κλείσει διαδρόμους και να περιμένει την αντίπαλο στην άμυνα.

Χωρίς τους τιμωρημένους Ρόμπερτ Λεβαντόφσκι και Φεράν Τόρες ο Τσάβι, ο οποίος ξεκούρασε Αντρέας Κρίστενσεν και Πέδρι στην βασική ενδεκάδα, ποντάροντας σε ανάπτυξη από τα εξτρέμ, τους Ραφίνια και Ουσμάν Ντεμπελέ.

Πλήγμα με τον Ντεμπελέ

Η τακτική του προπονητή της Τζιρόνα απέδωσε καρπούς, αφού στο πρώτο ημίχρονο η Μπαρτσελόνα είχε μεν την κατοχή της μπάλας (έφτασε στο 68%), αλλά απείλησε ελάχιστα την καλά στημένη άμυνα της μοναδικής ομάδας που είχε δεχθεί γκολ σε όλους τους αγώνες της φετινής La Liga.

Οι Μπλαουγκράνα απείλησαν (σχετικά) μόνο σε δύο περιπτώσεις, ύστερα από πίεση και κλέψιμο, με τον Ντεμπελέ να μην εκμεταλλεύεται την πάσα του Ανσού Φατί και ένα σουτ άουτ του τελευταίου.

Σαν να μην έφτανε το ζόρι των φιλοξενούμενων για να διασπάσουν την άμυνα, έχασαν με αυτό – τραυματισμό τον πιο φορμαρισμένο ποδοσφαιριστή τους. Ο Ντεμπελέ, περί ου ο λόγος, επιχείρησε να κάνει μια κούρσα, ένιωσε ένα τσίμπημα στον δεξιό προσαγωγό και υποχρεώθηκε να αποχωρήσει, ένα πλήγμα που μπορεί να στοιχίσει ακριβά στη Μπάρτσα, ειδικά αν ο Γάλλος λείψει για σημαντικό χρονικό διάστημα.

Λύτρωση από τον 100άρη Πέδρι

Ο Τσάβι, βλέποντας την αδυναμία (και πάλι) της ομάδας του να διασπάσει μια «γεμάτη» άμυνα, έριξε στο ματς τον Τζόρντι Άλμπα αντί του Μάρκος Αλόνσο, ελπίζοντας να μπορέσει να απειλήσει από τα άκρα, αφού συν τοις άλλοις ο Ραφίνια ήταν άφαντος για άλλη μια φορά.

Και ο βετεράνος αριστερός μπακ αποδείχθηκε καθοριστικός στο 61’, όταν ο Χουάνπε έχασε την μπάλα κοντά στην περιοχή του, τέσσερις παίκτες της Μπάρτσα συνδυάστηκαν γρήγορα, σέντρα – σουτ του Άλμπα και ασθενή απόκρουση του Πάουλο Γκατσανίγκα, με τον Πέδρι από κοντά να παίρνει το ριμπάουντ και να πλασάρει στην κενή εστία για το 0-1.

Ξεχωριστό αυτό το γκολ του Πέδρι, ο οποίος μπήκε ως αλλαγή αντί του τραυματία Ντεμπελέ, αφού για πρώτη φορά στην καριέρα του σκοράρει σε τρίτο διαδοχικό ματς και το πέτυχε μάλιστα στο 100ό του παιχνίδι ως Μπλαουγκράνα, όντας ο δεύτερος νεαρότερος που τα καταφέρνει στην ιστορία του συλλόγου, πίσω μόνο από τον Μπόγιαν Κρκιτς.

Γλίτωσε την ισοφάριση από… θαύμα

Η Τζιρόνα, ευρισκόμενη πίσω στο σκορ, υποχρεώθηκε να πάρει ρίσκα και να ανέβει λίγο μέσα στο γήπεδο, με τον Μίτσελ να χάνει με τραυματισμό τον δανεικό από τη Μάντσεστερ Σίτι δεξιό μπακ – χαφ Γιάν Κόουτο και να βάζει τον Κρίστιαν Στουάνι στην επίθεση.

Ο 36χρονος Ουρουγουανός επιθετικός, μάλιστα, ήταν ο πρώτος που απείλησε την εστία του Μαρκ – Αντρέ Τερ Στέγκεν, με τον συμπατριώτη του Ρόναλντ Αραούχο να αποτρέπει με το κεφάλι την ισοφάριση από μια ομάδα που έπαιζε πλέον με 4-3-3 και πατούσε πολύ περισσότερο την αντίπαλη περιοχή.

Οι γηπεδούχοι, μάλιστα, διαμαρτυρήθηκαν (ενδεχομένως όχι άδικα) για πέναλτι σε τράβηγμα του Στουάνι από τον Έρικ Γκαρθία, με τους φιλοξενούμενους να δείχνουν και πάλι… κοιμισμένοι, όπως συμβαίνει συνήθως όταν πετυχαίνουν γκολ.

Στην τελική ευθεία του αγώνα, ο Τσάβι έβαλε τον Αλεχάντρο Μπάλντε σε ρόλο εξτρέμ και τον Γκάβι ως ψευτό – εννιάρι, με τον Μίτσελ να εξαντλεί τις αλλαγές, ψάχνοντας την πολυπόθητη ισοφάριση.

Αυτή την άγγιξε τρεις φορές η Τζιρόνα στο 87ο λεπτό, με τον Ιβάν Μαρτίν να στέλνει την μπάλα άουτ με σουτ μέσα στην μικρή περιοχή, σε μια απίστευτη ευκαιρία για τους φιλότιμους γηπεδούχους, οι οποίοι πίεσαν μέχρι τέλους, είδαν τον προπονητή τους να αποβάλλεται με κόκκινη κάρτα για διαμαρτυρία και εντέλει έμειναν μόνο με την καλή εμφάνιση.

Η Μπαρτσελόνα, παρά τους τρεις βαθμούς, προβλημάτισε και πάλι με την απόδοσή της και πλέον… προσεύχεται να μην έχει κάτι σοβαρό ο Ντεμπελέ, γιατί είναι παίκτης – κλειδί και, συν τοις άλλοις, ο Ραφίνια είναι απογοητευτικός μέχρι τώρα...

Τζιρόνα (Μίτσελ): Γκατσανίγκα – Αρνάου, Χουάνπε (81’ Τζόελ Ρόκα), Εσπινόσα, Μιγκέλ Γκουτιέρεθ – Ρομέου – Κόουτο (70’ λ. τρ. Τόνι Βίγια), Ερέρα (59’ Βάλερι), Άλεις Γκαρθία, Ρικέλμε (81’ Ιβάν Μαρτίν) – Καστεγιάνος (70’ Στουάνι).

Μπαρτσελόνα (Τσάβι): Τερ Στέγκεν – Κουντέ, Αραούχο, Έρικ Γκαρθία, Μάρκος Αλόνσο (46’ Τζόρντι Άλμπα) – Γκάβι, Μπουσκέτς, Ντε Γιονγκ – Ραφίνια (88’ Κεσιέ), Φατί (82’ Μπάλντε), Ντεμπελέ (26’ λ. τρ. Πέδρι).

@Photo credits: Getty Images/Ideal Image

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

LA LIGA Τελευταία Νέα