Μακελελέ: «Αν ένας σύλλογος δεν σε σεβαστεί μια φορά, δεν θα σε σεβαστεί ποτέ ξανά»

Μακελελέ: «Αν ένας σύλλογος δεν σε σεβαστεί μια φορά, δεν θα σε σεβαστεί ποτέ ξανά»

Newsroom
Μακελελέ: «Αν ένας σύλλογος δεν σε σεβαστεί μια φορά, δεν θα σε σεβαστεί ποτέ ξανά»

bet365

Εκτενή συνέντευξη στην «As» παραχώρησε ο Κλοντ Μακελελέ, κι αναφέρθηκε μεταξύ άλλων στην αποχώρησή του απ' τη Ρεάλ Μαδρίτης που ήταν απόφαση του πατέρα του.

Στα 49 του πια ο Κλοντ Μακελελέ εργάζεται στις ακαδημίες της Τσέλσι και όταν επιστρέφει πίσω στο παρελθόν δηλώνει μετανιωμένος που έφυγε από τη Ρεάλ Μαδρίτης. Ο Γάλλος αγωνίστηκε για τρία χρόνια στη «βασίλισσα» πριν μετακομίσει στους «μπλε» του Λονδίνου όπου κατέκτησε τα πάντα υπό τις οδηγίες του Ζοσέ Μουρίνιο.

Σε συνέντευξη που παραχώρησε στην ισπανική «As» τονίζει «δεν ήθελα να φύγω», όταν ερωτάται για την αποχώρηση από τη Ρεάλ. Και γιατί έφυγε; «Γιατί ο πατέρας μου μου είπε ότι έπρεπε να φύγω. Κάτι θα έβλεπε, για να το πει. Με τον καιρό αναλύει κανείς τα πράγματα και νομίζω ότι είχε δίκιο. Λάτρεψα τη Μαδρίτη, φυσικά. Εκεί ήταν η ψυχή μου. Τον άκουσα όταν μου είπε: 'Κλοντ, όταν κάποιος, ένα άτομο ή ένας σύλλογος, δεν σε σεβαστεί μια φορά, δεν θα σε σεβαστεί ποτέ ξανά'. Καλύτερα να σε πουλήσουν, να σε πουλήσουν ήρεμα... Ο πατέρας μου πίστευε πολύ στο ποδόσφαιρό μου»

«Δεν μιλάμε για λεφτά. Ήταν θέμα εκτίμησης. Δεν ήθελα χρήματα. Ήρθε μια στιγμή που ο σύλλογος μου είπε: 'Θα σου δώσουμε λίγα χρήματα ακόμα'. Και όταν ήρθε η ώρα, ξαφνικά, μου είπαν: «Όχι, όχι, όχι... Δεν υπάρχουν λεφτά». Είχαν αγοράσει τον Μπέκαμ», πρόσθεσε.

Οι «λος μπλάνκος» τότε είχαν προσπαθήσει να τον κρατήσουν όπως είπε, αλλά «Σκέφτηκα "Ο πατέρας μου θα με σκοτώσει αν κάνω πίσω!" Είχα μια κουβέντα με τον Βαλντάνο: "Είσαι σπουδαίος, γιατί ακούς τον πατέρα σου;". Και του είπα: "σύμφωνα με την παιδεία που έχω, όταν μιλάει ο πατέρας μου, είτε έχει δίκιο είτε όχι, σιωπώ". Τα πράγματα ήταν ήδη πολύ αποφασισμένα»

Σχετικά με τη γνωριμία του με τον Κιλιάν Μπαπέ ανέφερε: «Ήμουν τεχνικός διευθυντής της Μονακό όταν ήταν στην ακαδημία. Ήταν μια εποχή που η οικογένεια επέμενε να προπονηθεί το αγόρι με την πρώτη ομάδα. Είχε όμως και προσωπικότητα. Δεν φοβόταν να πει αυτά που ήθελε. Πώς μπορώ να το λύσω; Ο πρόεδρος μου είπε ότι δεν ήθελε να υπογράψει (την ανανέωση) λόγω αυτού του θέματος και του είπα ότι θα μιλήσω με τους γονείς του. Και τους έδωσα ένα μήνυμα: 'Για μένα, ο Κιλιάν πρέπει να παίξει το πρώτο του παιχνίδι ως επαγγελματίας εδώ. Έχουν περάσει πολλά χρόνια στην ακαδημία και πρέπει να αποτελέσει παράδειγμα για άλλους'. Αυτό το μήνυμα έπρεπε να σταλεί στον σύλλογο. Επειτα ο τελικός του Κυπέλλου Γαλλίας Νέων ήταν προ των πυλών. Και τους είπα να παίξουν εκείνον τον τελικό και μετά θα πίεζα να ανέβει στην πρώτη ομάδα. Και έτσι έγινε. Και ξαφνικά εμφανίστηκε με τους μεγαλύτερους»

Και τι έγινε αυτό το καλοκαίρι; «Όλα με εξέπληξαν φυσικά, αλλά εσύ κι εγώ μπορούμε να μιλάμε ό,τι θέλουμε, να γράψουμε ένα βιβλίο... Οι μόνοι που μπορούν να πουν τι έγινε είναι ο Φλορεντίνο και ο Μπαπέ».

«Οτιδήποτε μπορεί να συμβεί...», τόνισε ερωτηθείς αν ο νέος σταρ της Γαλλίας μπορεί να αγωνιστεί στο μέλλον στη Ρεάλ.

 

LA LIGA Τελευταία Νέα