Προέδρος La Liga: «Η Μπαρτσελόνα πρέπει να μειώσει κι άλλο το μισθολογικό κόστος»

Προέδρος La Liga: «Η Μπαρτσελόνα πρέπει να μειώσει κι άλλο το μισθολογικό κόστος»

Newsroom
Προέδρος La Liga: «Η Μπαρτσελόνα πρέπει να μειώσει κι άλλο το μισθολογικό κόστος»

bet365

Ο πρόεδρος της ισπανικής λίγκας, Χαβιέρ Τέμπας, άσκησε πίεση στην Μπαρτσελόνα σχετικά με το συνολικό κόστος των μισθών της ομάδας, τονίζοντας πως πρέπει να μειωθεί κι άλλο.

Η Μπαρτσελόνα ήταν σε επισφαλή οικονομική κατάσταση πριν από την έναρξη της τρέχουσας σεζόν και ο πρόεδρος της LaLiga, Χαβιέρ Τέμπας, προειδοποίησε σοβαρά τους Καταλανούς ενόψει της επόμενης.

«Οι μοχλοί τους έχουν εξυπηρετήσει για αυτή τη σεζόν, όπως έχουν ήδη πει, αλλά δεν μπορούν να το κάνουν για την επόμενη σεζόν: πρέπει να μειώσουν το μισθολογικό κόστος», εξήγησε ο πρόεδρος της La Liga ο οποίος προέτρεψε τους Καταλανούς να πάνε «στα 400 εκατομμύρια ή λίγο περισσότερο, όπως η Ρεάλ Μαδρίτης ή άλλοι μεγάλοι σύλλογοι στην Ευρώπη», ενώ ο μισθός της Μπάρτσα εξακολουθεί να είναι περίπου 600 εκατομμύρια, που σημαίνει ότι υπερβαίνει κατά πολύ το όριο των 500 εκατ. ευρώ.

Ως εκ τούτου, ο σύλλογος θα πρέπει να απομακρύνει ορισμένους υψηλά αμειβόμενους από τα βιβλία του πριν από την έναρξη τη σεζόν 2023/2024.

Κάτω από αυτές τις συνθήκες, ένας πρόωρος αποκλεισμός από το Champions League και η συνεπακόλουθη εξαφάνιση των κερδών της UEFA, θα έκανε πολύ κακό στους «μπλαουγκράνα»... Ή και όχι, όπως λέει ο Τέμπας: «Αν αποκλειστούν από το Champions League, θα σταματήσουν να κερδίζουν χρήματα, αλλά θα σταματήσουν επίσης να πληρώνουν μπόνους. Αυτό σημαίνει εξοικονόμηση κόστους»

Φημολογείται ότι ο καταλανικός σύλλογος προσπαθεί να αναγκάσει ορισμένους θρύλους του συλλόγου να φύγουν το συντομότερο δυνατό για να βοηθήσουν στην αποκατάσταση των οικονομικών της ομάδας. Οι Ζεράρ Πικέ, Ζόρντι Άλμπα, Σέρχι Μπουσκέτς, Σέρτζι Ρομπέρτο είναι έτοιμοι να αποχωρήσουν από τον σύλλογο μετά την κορύφωση της τρέχουσας σεζόν. Τόσο ο Μπουσκέτς όσο και ο Ρομπέρτο έχουν συμβόλαια που λήγουν το 2023,ενώ εκείνα του Πικέ και του Άλμπα λήγουν τον επόμενο χρόνο.

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

LA LIGA Τελευταία Νέα