Έλτσε - Μαγιόρκα 1-1: Ούτε τώρα η πρώτη νίκη για την ουραγό

Βασίλης Μπαλατσός
Στο βροχερό «Μανουέλ Μαρτίνεθ Βαλέρο» η Έλτσε έμεινε στο 1-1 με τη Μαγιόρκα και πήρε μόλις τον δεύτερο βαθμό της στην 8η αγωνιστική του πρωταθλήματος. Σκόραρε ο Πόνσε, αποβλήθηκε και «κρέμασε» την ομάδα του ο Μπογιέ.

Σε ένα παιχνίδι που άργησε μισή ώρα να ξεκινήσει λόγω ισχυρής βροχόπτωσης η ουραγός Έλτσε έμεινε στην ισοπαλία στην έδρα της με τη Μαγιόρκα με σκορ 1-1 και πήρε μόλις τον δεύτερο της βαθμό σε οκτώ αγωνιστικές της La Liga. Μοιραίος ο πρώην επιθετικός της ΑΕΚ, Λούκας Μπογιέ, ο οποίος μπήκε στο 58' αντί του σκόρερ Πόνσε και αποβλήθηκε στο 61' για σκληρό μαρκάρισμα στο γόνατο του Βάλιεντ.

Οι φιλοξενούμενοι κέρδισαν πέναλτι στο 12', ο διεθνής Κοσοβάρος επιθετικός, Βεντάτ Μουρίκι ανέλαβε την εκτέλεση αλλά τον νίκησε ο τερματοφύλακας Μπαντία. Οι γηπεδούχοι προηγήθηκαν στο 15' όταν ο Γκουμπάου εκτέλεσε κόρνερ, ο Πόνσε πήρε την κεφαλιά και άνοιξε το σκορ. Δεύτερο γκολ σε οκτώ συμμετοχές για τον πρώην φορ της ΑΕΚ.

Η Μαγιόρκα στο 70' κέρδισε και δεύτερο πέναλτι, το οποίο εκτέλεσε και πάλι ο Μουρίκι, όμως αυτή τη φορά νίκησε τον τερματοφύλακα της Έλτσε και ισοφάρισε. Αμφότερες οι ομάδες ολοκλήρωσαν το ματς με δέκα παίκτες, καθώς στο 85' ο σκόρερ Μουρίκι αποβλήθηκε με απευθείας κόκκινη κάρτα για αγκωνιά σε αντίπαλο του.

@Photo credits: Getty Images/Ideal Image