Μπαρτσελόνα – Θέλτα 1-0: Τα… χρειάστηκε για την έβδομη σερί νίκη που την στέλνει πρώτη στο Clasico (vid)

bet365

Παρ’ ότι έκανε τα εύκολα δύσκολα, η Μπαρτσελόνα λύγισε την μαχητική Θέλτα με γκολ του Πέδρι (1-0), χάρη στις αποκρούσεις του Μαρκ - Αντρέ Τερ Στέγκεν έφτασε τις επτά διαδοχικές νίκες στη La Liga και πάει (τυπικά) ως πρώτη στο Clasico με την Ρεάλ Μαδρίτης (Κυριακή 16/10, 17:15).

Δεν χάρηκε όσο θα ήθελε η Μπαρτσελόνα την έβδομη διαδοχική νίκη της στη La Liga (1-0 την Θέλτα στο «Καμπ Νόου»), χάρη στην οποία θα πάει ως πρώτη στη βαθμολογία στο Clasico με την Ρεάλ Μαδρίτης στο «Σαντιάγο Μπερναμπέου» (Κυριακή 16/10, 17:15), αν και ισόβαθμη με τη Βασίλισσα (έχει καλύτερη διαφορά τερμάτων).

Και αυτό γιατί οι Μπλαουγκράνα, μετά από ένα πολύ καλό πρώτο ημίχρονο, έκαναν πιθανότατα τη χειρότερη φετινή τους εμφάνιση στο δεύτερο, με την Θέλτα να αγγίζει (και να αξίζει αναμφίβολα) πολλές φορές το γκολ της ισοφάρισης.

Ο Τσάβι, με τις γνωστές, πολλές απουσίες των Αραούχο, Κουντέ, Μπεγερίν, Κρίστενσεν, Κεσιέ και Ντεπάι, ξεκίνησε με τρία αριστερά μπακ (!), με τον Αλεχάντρο Μπάλντε ως δεξί μπακ, τον Μάρκος Αλόνσο ως στόπερ στο πλευρό του Ζεράρ Πικέ και τον Τζόρντι Άλμπα στη φυσική του θέση, με τον Φεράν Τόρες να παίρνει την θέση του Ουσμάν Ντεμπελέ στην τριάδα της επίθεσης, ενόψει και του «τελικού επιβίωσης» με την Ίντερ στο Champions League (Τετάρτη 12/10, 22:00).

Ο Εδουάρδο Κοουδέτ, απών για δεύτερο διαδοχικό ματς από τον πάγκο της Θέλτα για προσωπικούς λόγους (βρίσκεται στην Αργεντινή), είχε ως νέα πρόσωπα στην ενδεκάδα σε σχέση με το προηγούμενο παιχνίδι τους Φράνκο Τσέρβι και Ιάγο Άσπας, με την απόδοση του τελευταίου να αποτελεί βαρόμετρο για την ομάδα του Βίγκο.

Παράσταση (και γκολ) του Πέδρι

Οι γηπεδούχοι μπήκαν δυνατά από το πρώτο λεπτό, υποχρεώνοντας την Θέλτα να κλειστεί στην άμυνά της, απειλώντας στα πρώτα λεπτά με μακρινό σουτ του Ραφίνια που απέκρουσε ο Αγκουστίν Μαρτσεσίν, μια κεφαλιά του Ρόμπερτ Λεβαντόφσκι που κατέληξε στην αγκαλιά του Αργεντινού τερματοφύλακα και ένα σουτ του Φεράν Τόρες που έβγαλε ο γκολκίπερ της Θέλτα.

Η κυριαρχία της Μπάρτσα, με κατοχή της μπάλας της τάξεως του 83%, «έδειχνε» ότι το γκολ θα ερχόταν αργά ή γρήγορα. Και, στο 17ο λεπτό, ύστερα από σέντρα του ακούραστου Γκάβι, ο Ουνάι Νούνιεθ έστρωσε άθελά του τη μπάλα στον Πέδρι, ώστε αυτός να την σπρώξει απλά στο βάθος της εστίας.

Ο 19χρονος μέσος – φαινόμενο είχε πολλά κέφια και σήκωσε ουκ ολίγες φορές στο πόδι το «Καμπ Νόου» με τις ενέργειές του, με πιο εντυπωσιακή μια «ποδιά» στον Ούγο Μάγιο, έστω και αν τελικά η φάση δεν είχε την επιθυμητή κατάληξη για τους Μπλαουγκράνα.

Η ομάδα του Τσάβι κυριάρχησε απόλυτα στο πρώτο 45λεπτο, στο οποίο η Θέλτα δεν έκανε ούτε μια τελική προσπάθεια προς την εστία του Μαρκ – Αντρέ Τερ Στέγκεν, αλλά διατηρώντας τουλάχιστον ενά ρευστό σκορ ενόψει του δεύτερου μέρους.

Σωτήρας Τερ Στέγκεν

Οι φιλοξενούμενοι, άφαντοι στο πρώτο, απείλησαν με το «καλημέρα» της επανάληψης (47’), με τον Όσκαρ Ροντρίγκεθ να σουτάρει ψηλά, ενώ βρισκόταν σε ιδανική θέση για να καταφέρει να ισοφαρίσει για την Θέλτα.

Νέα ευκαιρία του Όσκαρ σε φάση διαρκείας και άλλες δύο επικίνδυνες προσεγγίσεις των Γαλιθιάνων στην περιοχή της Μπαρτσελόνα, η οποία μπήκε «κρύα» μετά την ανάπαυλα και δείχνοντας να έχει (πρόωρα) το μυαλό στην… καυτή εβδομάδα που την περιμένει, με Ίντερ και Ρεάλ.

Στην προσπάθειά του να διορθώσει τα κακώς κείμενα της ομάδας του, ο Τσάβι έκανε τριπλή αλλαγή, ρίχνοντας ταυτόχρονα στο γήπεδο τον επιστρέφοντα από τραυματισμό Φρένκι Ντε Γιονγκ, αλλά και τους Ντεμπελέ και Ανσού Φατί.

Η αντίδραση δεν ήρθε, η Θέλτα πλησίαζε πολύ πιο επικίνδυνα στην καταλανική εστία και, μάλιστα, κατάφερε να σκοράρει με τον Γιόργκεν Στραντ Λάρσεν, ένα γκολ όμως που ορθά δεν ανέβηκε στο σκορ, καθώς είχε προηγηθεί οφσάιντ του Χάβι Γκαλάν.

Μια ωραία ομαδική ενέργεια και διαγώνιο σουτ του Ντεμπελέ που κατέληξε στην αγκαλιά του Μαρτσεσίν ήταν η μοναδική φάση άξια αναφοράς των γηπεδούχων στο δεύτερο μέρος, στο οποίο η Θέλτα άξιζε αναμφίβολα το γκολ, το οποίο απέτρεψε με το πόδι ο Τερ Στέγκεν σε προσπάθεια εξ’ επαφής του Ιάγο Άσπας, με τον Ούγο Μάγιο να στέλνει την μπάλα άουτ μετά την εκτέλεση του κόρνερ που ακολούθησε.

Η πολιορκία στην καταλανική άμυνα ήταν πρωτοφανής στα τελευταία λεπτά, με τους παίκτες να διώχνουν την μπάλα όπως μπορούν και την Θέλτα να πιέζει ασφυκτικά για να φτάσει στην ισοφάριση, την οποία άγγιξε στο 94’ με σουτ του Γκονσάλο Πασιένσια στο δοκάρι, αν και η φάση ακυρώθηκε για οφσάιντ.

Ο Τερ Στέγκεν, παρ’ ότι στο ξεκίνημα της επανάληψης αποκόμισε ενοχλήσεις στην πλάτη, κράτησε όρθια την Μπάρτσα και της επέτρεψε να μπει με χαμόγελα στην, πιθανότατα, πιο κρίσιμη εβδομάδα της μέχρι την διακοπή των υποχρεώσεων λόγω του Παγκοσμίου Κυπέλλου του Κατάρ.

Μπαρτσελόνα (Τσάβι): Τερ Στέγκεν – Μπάλντε (77’ Σέρτζι Ρομπέρτο), Πικέ, Μάρκος Αλόνσο, Τζόρντι Άλμπα (86’ λ. τρ. Έρικ Γκαρθία) – Γκάβι, Μπουσκέτς, Πέδρι (63’ Ντε Γιονγκ) – Ραφίνια (63’ Ντεμπελέ), Λεβαντόφσκι, Φεράν Τόρες (63’ Φατί).

Θέλτα (Εδουάρδο Κοουδέτ): Μαρτσεσίν – Ούγο Μάγιο (90’+3’ Μινγκέθα), Ουνάι Νούνιεθ, Αϊντόο, Χάβι Γκαλάν – Γκαμπριέλ Βέιγκα (75’ Σολάρι), Τσέρβι (84’ Πασιένσια), Φραν Μπελτράν, Όσκαρ – Ιάγο Άσπας, Λάρσεν (75’ Κάρλες Πέρεθ).

Ματσάρα χωρίς νικήτρια

Κάντιθ και Εσπανιόλ αλληλοεξουδετερώθηκαν σε ένα παιχνίδι για γερά νεύρα και παρέμειναν στα… χαμηλά της La Liga, στη 19η και τη 17η θέση αντίστοιχα. Στο 41ο λεπτό ο Βίκτορ Τσουστ κατάφερε να ανοίξει το σκορ για τους γηπεδούχους.

Η Εσπανιόλ, όμως, μπήκε πολύ δυνατά στο δεύτερος μέρος και με δύο γκολ του Χοσέλου (στο 51’ και το 67’) έφερε το ματς «τούμπα». Η Κάντιθ, όπως αποδείχθηκε, δεν είχε πει ακόμα την τελευταία της λέξη. Στο 78ο λεπτό, χάρη στο γκολ του άλλοτε ΠΑΟΚτζή Λούκας Πέρεθ πήρε τον βαθμό της ισοπαλίας.

Οι πρώτοι στη La Liga (σε οκτώ αγώνες): Μπαρτσελόνα 22, Ρεάλ Μαδρίτης 22, Αθλέτικ Μπιλμπάο 17, Ατλέτικο Μαδρίτης 16, Μπέτις 16, Ρεάλ Σοσιεδάδ 16, Βαλένθια 13, Οσασούνα 13.

@Photo credits: Getty Images/Ideal Image

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

LA LIGA Τελευταία Νέα