Μπαρτσελόνα: Ο Πικέ έγινε ο πιο ακριβοπληρωμένος κεντρικός αμυντικός στον κόσμο ενώ προκάλεσε «πολύ σοβαρή ζημιά στον σύλλογο»

Μπαρτσελόνα: Ο Πικέ έγινε ο πιο ακριβοπληρωμένος κεντρικός αμυντικός στον κόσμο ενώ προκάλεσε «πολύ σοβαρή ζημιά στον σύλλογο»

Newsroom
Μπαρτσελόνα: Ο Πικέ έγινε ο πιο ακριβοπληρωμένος κεντρικός αμυντικός στον κόσμο ενώ προκάλεσε «πολύ σοβαρή ζημιά στον σύλλογο»

bet365

Το ήδη γνωστό ως «Barçaleaks» στο οποίο η El Mundo αφηγείται λεπτομερώς τις λεπτομέρειες των συμβολαίων και άλλων εσωτερικών θεμάτων της Μπαρτσελόνα, άνοιξε το κεφάλαιο: Ζεράρ Πικέ.

Λίγο μετά τις λεπτομέρειες σχετικά με τις απαιτήσεις του Λιονέλ Μέσι προκειμένου να ανανεώσει το συμβόλαιό του με την Μπαρτσελόνα το 2020, η «El Mundo» ανοίγει -παρά τις αντιδράσεις της διοίκησης- το κεφάλαιο «Ζεράρ Πικέ».

Ο Ισπανός κεντρικός αμυντικός, σύμφωνα με το προαναφερθέν Μέσο, έγινε ο πιο ακριβοπληρωμένος αμυντικός στον κόσμο την ίδια στιγμή που συντάχθηκε εσωτερική έκθεση στα γραφεία του συλλόγου αναφέροντας λεπτομερώς την προφανή ζημιά που προκάλεσε ο παίκτης στην Μπάρτσα λόγω της σύγκρουσης συμφερόντων μεταξύ του συλλόγου και των ιδιωτικών του επιχειρήσεων.

Αυτό το αμφίδρομο παιχνίδι ξεκίνησε με το ντοκιμαντέρ για την απόφαση του Γκριεζμάν, στο οποίο ο Γάλλος διεθνής απέρριψε τελικά την πρόταση των Καταλανών. Παραγωγή της εταιρείας Kosmos, ιδιοκτησίας του Πικέ, η επιχειρηματική στρατηγική έγινε σαφές πρόβλημα για τον ίδιο τον σύλλογο της Καταλονίας. Αυτό οδήγησε τον Μπαρτομέου να ζητήσει μια αναφορά με λεπτομέρειες για τις πιθανές παραβιάσεις στις οποίες θα μπορούσε να είχε πέσει ο παίκτης.

Η Μπαρτσελόνα συζήτησε την πιθανότητα επιβολής κυρώσεων στον παίκτη, αλλά η πιθανή «πίεση των μέσων ενημέρωσης» και η πρόθεση να εκπληρώσει ο ποδοσφαιριστής το συμβόλαιό του μέχρι την τελευταία σεζόν, οδήγησε στην απόρριψη αυτής της επιλογής.

Από οικονομική άποψη, στο προαναφερθέν συμβόλαιο, ο ποδοσφαιριστής είχε εγγυημένες απολαβές ύψους 142 εκατομμυρίων ευρώ μεικτά κατά τις πέντε περιόδους ισχύος, εφαρμοζόμενο από εκείνη τη σεζόν (2017/18) έως το 2021-22, όπως προκύπτει από το έτοιμο συμβόλαιο για υπογραφή που του στέλνει ο σύλλογος ένα μήνα πριν δημοσιοποιηθεί η ανανέωσή του, στις 15 Δεκεμβρίου 2017.

Αυτό μας δίνει ένα νούμερο 28,4 εκατομμυρίων μικτών ανά σεζόν, το οποίο θα μπορούσε να αυξηθεί εάν εκπληρωθούν κάποια μπόνους που σχετίζονται με επίτευξη στόχων. Όταν ο Πικέ πήγε στον Ζοσέπ Μαρία Μπαρτομέου για να μιλήσει για τις λεπτομέρειες, του είπε ότι ήθελε να γίνει ο πιο ακριβοπληρωμένος σέντερ μπακ στον κόσμο και να κερδίσει περισσότερα από τον Σέρχιο Ράμος, σύμφωνα με πηγές κοντά στη διαπραγμάτευση.

Με αυτό το συμβόλαιο το πέτυχε, αφού ο τότε σέντερ μπακ της Ρεάλ Μαδρίτης έφτανε τα 12,5 εκατομμύρια καθαρά στη «βασίλισσα». Ο κεντρικός αμυντικός των «μπλαουγκράνα» ήταν, μετά από φόρους, γύρω στα 15 εκατ. Ο σύλλογος περιέλαβε επίσης αυτό που αποκαλεί «φορολογικό μπόνους» για να αντισταθμίσει τα αρχεία που είχε συντάξει το Υπουργείο Οικονομικών στον ποδοσφαιριστή για απαίτηση ΦΠΑ και τα οποία, συγκεντρωμένα, ανήλθαν σε 7,1 εκατομμύρια.

Με τον ερχομό της πανδημίας, ο Πικέ ήταν ένας από τους ποδοσφαιριστές που συμφώνησαν να μειώσουν τον μισθό του, αν και στην πραγματικότητα επρόκειτο για επεκτάσεις συμβολαίων με αντάλλαγμα την αναβολή ποσών για να μετριαστούν οι ασκήσεις που επλήγησαν περισσότερο από την πανδημία.

 

LA LIGA Τελευταία Νέα