Λιονέλ Μέσι: Η «El Mundo» αποκάλυψε τις απαιτήσεις του Αργεντινού για να ανανεώσει με την Μπαρτσελόνα το 2020

Newsroom
Λιονέλ Μέσι: Η «El Mundo» αποκάλυψε τις απαιτήσεις του Αργεντινού για να ανανεώσει με την Μπαρτσελόνα το 2020

bet365

Η «El Mundo» αποκαλύπτει τους όρους που έθεσε ο Αργεντινός σταρ Λιονέλ Μέσι στην Μπαρτσελόνα προκειμένου να ανανεώσει το συμβόλαιο συνεργασίας του με τον σύλλογο.

Ο Λιονέλ Μέσι επιστρέφει στην επικαιρότητα της Βαρκελώνης. Πριν από λίγο περίπου δύο χρόνια, ο Αργεντινός σούπερ σταρ έστειλε το περίφημο burofax στον σύλλογο με το οποίο γνωστοποιούσε την πρόθεσή του να αποχωρήσει από την ομάδα.

Τελικώς έκανε πίσω στην επιθυμία του για να μην βλάψει το κλαμπ της ζωής του, σύμφωνα με όσα είπε ο ίδιος, αλλά σε αυτή την ιστορία υπήρχαν πολλές αντιθέσεις κι ερωτηματικά, κυρίως για το πώς ήταν δυνατόν να φτάσουμε τελικώς στην αποχώρηση του «pulga» από την ομάδα με την οποία ταυτίστηκε.

Η «El Mundo» δημοσίευσε μια σειρά από email που σχετίζονται με την έρευνα της Barçagate που θα μπορούσαν να ρίξουν φως στην υπόθεση του διαζυγίου του Αργεντινού με τους «μπλαουγκράνα». Το προαναφερθέν μέσο ισχυρίζεται ότι έχει στην κατοχή του μεγάλο αριθμό εγγράφων που σχετίζονται όχι μόνο τον Μέσι, αλλά και άλλους αστέρες των Καταλανών όπως ο Νεϊμάρ ή ο Πικέ.

Στην περίπτωση του Αργεντινού, το περιεχόμενο των email είναι μεταξύ του πατέρα και εκπροσώπου του, Χόρχε Μέσι, των δικηγόρων του και του πρώην προέδρου Ζοσέπ Μαρία Μπαρτομέου και της εκτελεστικής ηγεσίας της Μπάρτσα, στα οποία συζητούνται οι βασικά όροι του Μέσι για να ανανεώσει του συμβόλαιό του το 2020.

Ο Αργεντινός είχε ακόμη έναν χρόνο συμβόλαιο στο Camp Nou και ο σύλλογος αντιμετώπιζε μια από τις πιο περίπλοκες ανανεώσεις στην ιστορία του λόγω της κατάστασης κρίσης ως απότοκο της πανδημίας. Σύμφωνα με τα έγγραφα στα οποία είχε πρόσβαση η «El Mundo», στις 4 Μαΐου ο Μπαρτομέου απευθύνθηκε στον πατέρα του Μέσι με μια πρώτη επίσημη πρόταση. Ο ισχυρός άνδρας της Μπάρτσα ήθελε να «συμφωνήσει για την ανανέωση για έναν ακόμη χρόνο με μια ενότητα που να υπαγοερεύει ότι κάθε μία από τις επόμενες σεζόν θα ανανεώνεται αυτόματα εάν ο Λέο δεν πει κάτι διαφορετικό πριν από τις 30 Απριλίου».

Ο Χόρχε Μέσι απάντησε με αιτήματα για μια οικογενειακή σουίτα στο Καμπ Νόου και μια ιδιωτική πτήση για την Αργεντινή για όλη την οικογένεια, κάτι που ο σύλλογος δέχτηκε πρόθυμα. Ωστόσο κάποιες ημέρες αργότερα μέσω των νομικών εκπροσώπων του Αργεντινού εστάλη στον σύλλογο ένα έγγραφο με όλες οι προϋποθέσεις του Μέσι για ανανέωση:

- Ο Λίο ζητούσε συμβόλαιο μέχρι το 2023 με δυνατότητα μονομερούς επέκτασης

- Δεχόταν μείωση του πάγιου μισθού του το 20% για το 2020/21, με ανάκτηση των απωλειών με αύξηση 10% του μισθού το 21/22 και άλλο 10% το 22/23 με τόκο 3% ετησίως

- Πληρωμή μπόνους επιβράβευσης

- Μπουθ για τις οικογένειες του Μέσι και του Λουίς Σουάρες στο «Καμπ Νου»

- Ιδιωτική χριστουγεννιάτικη πτήση για όλη την οικογένεια στην Αργεντινή

- Σε περίπτωση καταγγελίας της σύμβασης, καταβολή των ποσών που αναβλήθηκαν τη σεζόν 2020/21 συν τόκων

- Μπόνους υπογραφής της σύμβασης 10 εκατ. ευρώ (να καταβληθεί στις 30/6/2023)

- Αύξηση αποδοχών σε περίπτωση αύξησης φόρου

- Κατάργηση της ρήτρας αποδέσμευσης, που θα καθοριστεί σε συμβολικό ποσό 10.000 ευρώ (τότε η ρήτρα της ήταν 700 εκατ. ευρώ)

Εκτός από αυτούς τους όρους, ο Μέσι ζήτησε να λύσει δύο ακόμα ζητήματα πριν υπογράψει:

- Η ανανέωση του συμβολαίου του Πέπε Κόστα (προσωπικού του βοηθού) για να διαρκέσει όσο και του Μέσι.

- Υπογραφή δέσμευσης από τον σύλλογο να πληρώσει στον αδερφό του, Ροντρίγκο Μέσι, εκπρόσωπο του Ανσού Φατί τις προμήθειες που του οφείλονται.

Ο Μπαρτομέου αρνήθηκε να δεχτεί τη μείωση της ρήτρας και την άμεση καταβολή του μπόνους των 10 εκατ. ευρώ. Ο τότε πρόεδρος των culé πίστευε ότι η κατάργηση της ρήτρας θα έδινε την εντύπωση ότι η πόρτα ήταν ανοιχτή στη Μπάρτσα για να φύγει ο Μέσι, ενώ θεωρούσε αδύνατη την πληρωμή του μπόνους λόγω της οικονομικής κατάστασης και υπενθύμισε στην οικογένεια ότι η ομάδα, είχε ήδη προβλήματα να διατηρήσει τους μισθούς των παικτών σε επίπεδα προ πανδημίας.

Η οικογένεια Μέσι αρνήθηκε και οι συνομιλίες τελείωσαν σε εκείνο το σημείο. Τα υπόλοιπα είναι ιστορία...

 

LA LIGA Τελευταία Νέα