Γκριεζμάν: Η «πονηριά» της Ατλέτικο για να μην πληρώσει την υποχρεωτική ρήτρα εξαγοράς του στην Μπαρτσελόνα

Newsroom
Γκριεζμάν: Η «πονηριά» της Ατλέτικο για να μην πληρώσει την υποχρεωτική ρήτρα εξαγοράς του στην Μπαρτσελόνα

bet365

Αν ο Αντουάν Γκριεζμάν παίξει το 50% του χρόνου που είναι διαθέσιμος, η Ατλέτικο Μαδρίτης θα έπρεπε να πληρώσει 40 εκατομμύρια ευρώ στη Μπαρτσελόνα για τη ρήτρα αγοράς τους και οι «ροχιμπλάνκος» δεν θέλουν ή δεν μπορούν, οπότε βρήκε τη λύση...

Ο διεθνής Γάλλος επιθετικός, Αντούαν Γκριεζμάν, άφησε την Ατλέτικο Μαδρίτης για την Μπαρτσελόνα έναντι 120 εκατομμυρίων ευρώ το 2019, αλλά δεν ανταποκρίθηκε στις προσδοκίες των «μπλαουγκράνα» [22 γκολ σε 74 παιχνίδια στη La Liga].

Το καλοκαίρι του 2021 λοιπόν, μια ημέρα πριν τη λήξη της μεταγραφικής περιόδου, ο «Γκριζού» επέστρεψε στην ερυθρόλευκη πλευρά της Μαδρίτης, ως δανεικός με υποχρεωτική οψιόν αγοράς ύψους 40 εκατομμυρίων ευρώ, εάν ο παίκτης παίξει στο 50% των παιχνιδιών της Ατλέτι.

Το πρόβλημα λοιπόν είναι αυτά τα 40 εκατομμύρια τα οποία η Ατλέτικο δεν θέλει να δώσει στους Καταλανούς. Προς το παρόν η ομάδα της Μαδρίτης έχει ενεργοποιήσει τον δεύτερο χρόνο δανεισμού του και ξέρει ότι αν ο παίκτης δεν έχει εκπληρώσει τον απαιτούμενο αριθμό παιχνιδιών, δεν θα είναι υποχρεωμένη να πληρώσει το άνωθεν ποσό στους Καταλανούς.

Σε αυτή την περίπτωση ο Γκριεζμάν θα ανήκει στην Μπαρτσελόνα από τη σεζόν 2023/24 με μισθό πάνω από 20 εκατομμύρια ευρώ.

Υ.Γ. Στα πρώτα δύο παιχνίδια της σεζόν, ο Γάλλος μπήκε αλλαγή -και στα δύο- λίγο μετά τη συμπλήρωση μιας ώρας παιχνιδιού. Αγωνίστηκε δηλαδή περίπου 28 λεπτά σε κάθε ματς.

 

LA LIGA Τελευταία Νέα