Μπέτις - Μπαρτσελόνα 1-2: Και μαθηματικά στο Champions League! (vids)

Μπέτις - Μπαρτσελόνα 1-2: Και μαθηματικά στο Champions League! (vids)

bet365

Με γκολάρα του Τζόρντι Άλμπα στο τέταρτο λεπτό των καθυστερήσεων, η Μπαρτσελόνα νίκησε την Μπέτις μέσα στην Σεβίλλη (2-1) και εξασφάλισε και μαθηματικά την έξοδό της στο Champions League - Πρώτο γκολ για τον Ανσού Φατί μετά την επιστροφή του στην δράση.

Ο βασικός, ρεαλιστικός στόχος του Τσάβι όταν ανέλαβε (αυτή) την Μπαρτσελόνα ήταν η εξασφάλιση της εξόδου στο Champions League της επόμενης σεζόν. Και αυτή επιτεύχθηκε και μαθηματικά τρεις αγωνιστικές πριν από το τέλος της La Liga, με δραματική νίκη μέσα στην Σεβίλλη επί της Μπέτις (2-1).

Ο Μανουέλ Πελεγκρίνι, ο οποίος ξεκίνησε στο δεξί άκρο της άμυνας τον Γιουσούφ Σαμπαλί αντί του τραυματία Έκτορ Μπεγερίν, προτίμησε τον Αντρές Γκουαρδάδο στην μεσαία γραμμή, αφού ο Γουίλιαμ Καρβάλιο ταλαιπωρούνταν από ενοχλήσεις.

Ο Τσάβι, ο οποίος έχασε την Παρασκευή (06/05) τον Μαρκ - Αντρέ Τερ Στέγκεν λόγω αδιαθεσίας και δεν υπολόγιζε ήδη τους τραυματίες μέχρι τέλους της σεζόν Ζεράρ Πικέ και Πέδρι, ξεκίνησε τον Νέτο κάτω από τα δοκάρια, ενώ επέλεξε για την τριάδα της επίθεσης τον Μέμφις Ντεπάι, αφήνοντας στον πάγκο τον Πιέρ - Εμερίκ Ομπαμεγιάνγκ και με τον Φεράν Τόρες να παίζει στο κέντρο της γραμμής κρούσης.

Ο προπονητής της Μπαρτσελόνα και οι ποδοσφαιριστές του έκαναν «pasillo» στην Μπέτις για την κατάκτηση του Κυπέλλου από τους Σεβιλιάνους, οι οποίοι έδωσαν τον πρώτο τους αγώνα στο «Μπενίτο Βιγιαμαρίν» μετά από την μεγάλη τους επιτυχία.

Δοκάρι για Αραούχο και Γκίντο

Και, για να το γιορτάσουν, έδωσαν πολύ καλό ρυθμό στο πρώτο ημίχρονο, με την Μπάρτσα όμως να τους ακολουθεί. Χουάνμι και Φεράν Τόρες είχαν τις πρώτες καλές ευκαιρίες εκατέρωθεν, προτού ο Κλαούντιο Μπράβο αποχωρήσει πρόωρα λόγω τραυματισμού, εξαιτίας μιας υπέρ προσπάθειας για να αποτρέψει γκολ σε επικίνδυνη σέντρα του Ουσμάν Ντεμπελέ και παραλίγο αυτογκόλ του Χερμάν Πετσέλα.

Ο Ρουΐ Σίλβα, ο οποίος πήρε την θέση του Χιλιανού κάτω από τα δοκάρια των Μπέτικος, έβαλε με το «καλησπέρα» σωτήρια το χέρι σε κεφαλιά του Ρόναλντ Αραούχο, με την μπάλα να σταματάει στο οριζόντιο δοκάρι (19’).

Η Μπέτις απάντησε με μακρινό σουτ του Γκίντο Ροντρίγκες που σταμάτησε στο δεξί δοκάρι της εστίας του Νέτο, με τον Σέρχιο Κανάλες να μην καταφέρνει να σκοράρει, παίρνοντας το ριμπάουντ (28’).

Ο ρυθμός έπεσε στη συνέχεια, με τις δύο ομάδες να προσέχουν λίγο περισσότερο την άμυνά τους, αν και οι γηπεδούχοι έδειχναν να πατούν καλύτερα στο γήπεδο, μην επιτρέποντας στους φιλοξενούμενους να κάνουν το παιχνίδι τους.

Δύο γκολ σε τρία λεπτά

Μια ευκαιρία του Ντεμπελέ με σουτ άουτ ύστερα από αντεπίθεση ήταν η πρώτη φάση άξια αναφοράς στο δεύτερο μέρος (55’), στο οποίο και οι δύο ομάδες ήταν αρκετά πιο προσεκτικές στα μετόπισθεν.

Η Μπέτις απάντησε με μια γρήγορη κόντρα στην οποία ο Αραούχο πρόλαβε τελευταία στιγμή τον Χουάνμι, ο οποίος στον πρώτο γύρο είχε γείρει με γκολ του την πλάστιγγα υπέρ των Βερδιμπλάνκος μέσα στο «Καμπ Νόου» (1-0).

Ο Τσάβι έριξε στο ματς τον Ομπαμεγιάνγκ αντί του Ντεπάι για να παρατάξει την βασική του επιθετική τριάδα, η οποία όμως δεν έμεινε μαζί για πολλά λεπτά. Ο προπονητής των Μπλαουγκράνα, αφού είδε το γυριστό σουτ του «Όμπα» μέσα από την περιοχή να φεύγει λίγο άουτ και ένα μοναδικό τετ - α - τετ του Φεράν Τόρες να πηγαίνει στα… σκουπίδια, φρέσκαρε και άλλο την επίθεσή του, ρίχνοντας μαζί Ανσού Φατί και Ανταμά Τραορέ, αντί Ντεμπελέ και Φεράν Τόρες.

Και, μόλις δύο λεπτά μετά την είσοδό του, ο τρομερά άτυχος μεσοεπιθετικός φώναξε «παρών», ανοίγοντας το σκορ με σουτ από το ύψος της μεγάλης περιοχής, το οποίο αιφνιδίασε τον Ρουΐ Σίλβα (76’).

Οι φιλοξενούμενοι, όμως, δεν χάρηκαν παρά ελάχιστα το γκολ, αφού η Μπέτις ισοφάρισε σχεδόν άμεσα με εκτέλεση φάουλ του Ναμπίλ Φεκίρ και κεφαλιά του άλλοτε Μπλαουγκράνα Μαρκ Μπάρτρα, ο οποίος δεν πανηγύρισε το τέρμα για το 1-1 (79’).

Champions γκολάρα του Άλμπα

Η γρήγορη ισοφάριση εκτόξευσε ψυχολογικά τους γηπεδούχους, οι οποίοι κυριάρχησαν στα επόμενα λεπτά, με μεγάλη ευκαιρία του Μπόρχα Ιγλέσιας, αλλά την Μπάρτσα να απαντάει με ευκαιρία του Ομπαμεγιάνγκ.

Παρά το ψυχολογικό πουσάρισμα που δέχθηκε η Μπέτις, η Μπαρτσελόνα πλησίαζε πιο πειστικά στο γκολ της νίκης και αυτό, εντέλει, ήρθε στο τέταρτο και τελευταίο λεπτό των καθυστερήσεων μετά από συνεργασία των δύο ακραίων μπακ της.

Ο εξαιρετικός Ντάνι Άλβες σέντραρε από τα δεξιά και ο Τζόρντι Άλμπα, με καταπληκτικό απευθείας σουτ, νίκησε τον Ρουΐ Σίλβα και λύτρωσε την Μπάρτσα, η οποία κλείνει θετικά μια καταστροφική σεζόν, την οποία θέλει να ξεχάσει πολύ, πολύ γρήγορα.

Αν και θα επιδιώξει να κλείσει ως δεύτερη στη La Liga, ώστε να εξασφαλίσει την παρουσία της στο επόμενο Σούπερ Καπ Ισπανίας, προκειμένου να βάλει περί τα 18 εκατομμύρια ευρώ στα ταλαιπωρημένα ταμεία της.

Μπέτις (Μανουέλ Πελεγκρίνι): Μπράβο (17’ λ. τρ. Ρουΐ Σίλβα) - Σαμπαλί, Πετσέλα, Μπάρτρα, Άλεξ Μορένο - Γκίντο Ροντρίγκες, Γκουαρδάδο (78’ Ροντρίγκο Σάντσεθ) - Κανάλες, Φεκίρ, Χουάνμι (77’ Γουίλιαμ Καρβάλιο) - Μπόρχα Ιγλέσιας.

Μπαρτσελόνα (Τσάβι): Νέτο - Ντάνι Άλβες, Αραούχο, Έρικ Γκαρθία, Τζόρντι Άλμπα - Φρένκι Ντε Γιονγκ, Μπουσκέτς, Γκάβι (80’ λ. τρ. Ρίκι Πουτς) - Ντεμπελέ (74’ Ανταμά Τραορέ), Φεράν Τόρες (74’ Φατί), Ντεπάι (66’ Ομπαμεγιάνγκ).

Οι πρώτοι της La Liga (σε 34 αγώνες): Ρεάλ Μαδρίτης (πρωταθλήτρια) 81, Μπαρτσελόνα (35) 69, Σεβίλλη 64, Ατλέτικο Μαδρίτης 61, Μπέτις (35) 58, Ρεάλ Σοσιεδάδ (35) 56, Αθλέτικ Μπιλμπάο (35) 52, Βιγιαρεάλ 52.

@Photo credits: Getty Images/Ideal Image

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

LA LIGA Τελευταία Νέα