Ρεάλ Μαδρίτης: Αναδείχθηκε η μεγαλύτερη ομάδα στον κόσμο μετά από ψηφοφορία του Sportbible

Κώστας Τόπας
Ρεάλ Μαδρίτης: Αναδείχθηκε η μεγαλύτερη ομάδα στον κόσμο μετά από ψηφοφορία του Sportbible

bet365

Επειτα από ψηφοφορία που διοργάνωσε το SportBible η Ρεάλ Μαδρίτης, αναδείχθηκε ο μεγαλύτερος ποδοσφαιρικός σύλλογος στον κόσμο.

Όταν μιλάμε για τη Ρεάλ Μαδρίτης, υπάρχουν δύο ειδών κατηγορίες αντιδράσεων ανάμεσα στους φιλάθλους. Αυτοί που τη λατρεύουν και αυτοί που λατρεύουν να τη μισούν. Το πιθανότερο μάλιστα, είναι ότι οι δεύτεροι είναι περισσότεροι από τους πρώτους, όμως δεν υπάρχει ούτε ένας άνθρωπος, που να έχει περάσει έστω μια ώρα βλέποντας ποδόσφαιρο και να μην... τρέφει κάποιου είδους συναισθήματα για τη Βασίλισσα.

Αλλωστε αυτό αποδείχθηκε και στην πρόσφατη ψηφοφορία που διοργάνωσε το SportBible στο Twitter. Οι αναγνώστες του SPORTbible κλήθηκαν να απαντήσουν στο ερώτημα «Ποια είναι η μεγαλύτερη ομάδα στον κόσμο». Επειτα από 34.000 ψήφους και με ποσοστό 43,4% η Ρεάλ Μαδρίτης ήταν αυτή η οποία αναδείχθηκε ο μεγαλύτερος ποδοσφαιρικός σύλλογος στον πλανήτη. Στη συλλογή της έχει 13 Champions League και 34 πρωταθλήματα Ισπανίας, ενώ τη λευκή φανέλα της έχουν φορέσει κορυφαίοι ποδοσφαιριστές.

Στη σχετική ψηφοφορία η διαφορά από την δεύτερη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ έφτασε στο 10%. Παρά τις δύσκολες στιγμές τα τελευταία χρόνια, δεν υπάρχει αμφιβολία ότι οι «κόκκινοι διάβολοι» είναι μια παγκόσμια δύναμη. Αλλωστε, τα 26 χρόνια θητείας του Σερ Άλεξ Φέργκιουσον τους μεταμόρφωσαν στο μεγαλύτερο όνομα του αγγλικού ποδοσφαίρου. Ο άλλοτε Σκωτσέζος τεχνικός κατάφερε να ξεπεράσει το ρεκόρ της Λίβερπουλ με 18 τίτλους πρωταθλήματος και να οδηγήσει τη Γιουνάιτεντ σε 20 τίτλους Premier League, πριν αποσυρθεί το 2013.

Στην τρίτη θέση συναντάμε την Μπαρτσελόνα με 19,9%. Σαφέστατα η αρνητική πορεία της τα τελευταία χρόνια με αποκορύφωμα τους αποκλεισμούς από το Champions League το 2018, το 2019, 2020 και φέτος έπαιξαν καθοριστικό ρόλο στη σχετική ψηφοφορία. Την τέταρτη θέση συμπληρώνει η Μπάγερν Μονάχου, με 3,7% η οποία παραμένει πρώτη δύναμη στη Γερμανία, έχοντας κατακτήσει εννέα συνεχόμενα πρωταθλήματα και όπως όλα δείχνουν στο τέλος της τρέχουσας σεζόν θα κατακτήσει και το δέκατο στη σειρά.

@Photo credits: Getty Images/Ideal Image
 

LA LIGA Τελευταία Νέα