Βαλένθια - Σεβίλλη 1-1: «Κλώτσησε» την ευκαιρία κι έμεινε στο -4 από τη Ρεάλ (vid)

Κωνσταντίνος Κωλαΐτης
Βαλένθια - Σεβίλλη 1-1: «Κλώτσησε» την ευκαιρία κι έμεινε στο -4 από τη Ρεάλ (vid)

bet365

Η Σεβίλλη έχασε την ευκαιρία της να πλησιάσει σε απόσταση βολής τη Ρεάλ Μαδρίτης στην κορυφή, μένοντας στο 1-1 στην έδρα της Βαλένθια.

Μετρούσε 16 από τους 18 διαθέσιμους βαθμούς μετά το χαμένο ντέρμπι κόντρα στη Ρεάλ Μαδρίτης. Όσο η τελευταία έκανε βαθμούς-χάρισμα, εκείνη παρέμενε σταθερή και μείωνε σιγά-σιγά τη διαφορά, έχοντας διαρκώς ένα ματς λιγότερο. Ωστόσο, δεν είχε πείσει ακόμα ότι ήταν έτοιμη να βρεθεί σε απόσταση αναπνοής. Και η Σεβίλλη το απέδειξε, αφού στην πρώτη της ευκαιρία να πλησιάσει τη Βασίλισσα στο -2 με τον ίδιο αριθμό αγώνων, απέτυχε. Το σύνολο του Ζουλιέν Λοπετέγκι, επηρεασμένο από τον επεισοδιακό αποκλεισμό από το Κόπα Ντελ Ρέι κόντρα στη «μισητή» συμπολίτισσα Μπέτις, έμεινε στο 1-1 στην έδρα της Βαλένθια και διατήρησε άθικτο το «μαξιλαράκι» των Μερένγκες στην κορυφή.

Το ματς άρχισε με τις κατάλληλες προϋποθέσεις για τους Ανδαλουσιανούς, αφού μόλις στο 7' πήραν προβάδισμα στο σκορ με αυτογκόλ-«δώρο» του Μουκτάρ Ντιακαμπί που στην προσπάθειά του να απομακρύνει έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα. Σαν να μην έφτανε το «σοκ» του γρήγορου γκολ που δέχθηκαν, οι Νυχτερίδες έχασαν και τον Σίλεσεν με τραυματισμό στο 18', με τον Ντομενέκ να παίρνει τη θέση του. Λίγο πριν το φινάλε του ημιχρόνου, όμως, ο Γκονσάλο Γκέδες έφερε το ματς στα ίσα. Από τη σέντρα του Γκαγιά, ο Πορτογάλος πήρε την κεφαλιά στην καρδιά της περιοχής και ισοφάρισε σε καθοριστικό σημείο, βάζοντας ανεπίλυτο γρίφο στους Σεβιγιάνους που περιορίστηκαν έκτοτε σε μια μεγάλη στιγμή με τον Κορόνα στο 85'. Ο Γκαγιά άφησε με 10 τους γηπεδούχους στο 89', αλλά ούτε αυτό ήταν ικανός παράγοντας να επηρεάσει τις ισορροπίες και το τελικό 1-1 έμεινε μέχρι τέλους.

«Ανέπνευσε» στο +9 από την επικίνδυνη ζώνη η Θέλτα

Νωρίτερα η Θέλτα επέστρεψε στις νίκες και ξέφυγε σχεδόν σε διψήφια απόσταση από την επικίνδυνη ζώνη. Με δύο γκολ στο πρώτο μέρος από Μάγιο (29’) και Μίνα (38’), το σύνολο του Εδουάρδο Κοουδέτ ξεμπέρδεψε από νωρίς κόντρα στην Οσασούνα (2-0) και την προσπέρασε στον βαθμολογικό πίνακα, δείχνοντας ότι σε αντίθεση με την περασμένη σεζόν, πολύ δύσκολα φέτος θα αναμιχθεί με τα σενάρια υποβιβασμού όσο η σεζόν φτάνει προς το τέλος της.

@Photo credits: Getty Images/Ideal Image
 

LA LIGA Τελευταία Νέα