Τι κάνει η Ρεάλ όταν χάνει στο πρώτο ματς της χρονιάς

Τι κάνει η Ρεάλ όταν χάνει στο πρώτο ματς της χρονιάς

Τι κάνει η Ρεάλ όταν χάνει στο πρώτο ματς της χρονιάς

bet365

Με αφορμή την ήττα της «βασίλισσας» από τη Χετάφε στον πρώτο αγώνα του 2022, ο Δημοσθένης Γεωργακόπουλος θυμάται τι έγινε στο τέλος της σεζόν, στις πέντε τελευταίες φορές που οι Μαδριλένοι έχασαν στο παρθενικό παιχνίδι του έτους.

1983-84: Στην κορυφή του ισπανικού πρωταθλήματος βρισκόταν η Ρεάλ Μαδρίτης με το τέλος του πρώτου γύρου, στη δύση του 1983. Το πρώτο παιχνίδι της «βασίλισσας» στη νέα χρονιά ήταν στην έδρα της Μπέτις, όπου γνώρισε βαριά ήττα. Η Ρεάλ έχασε με το ευρύ 4-1 (απλά μείωσε στο 90’ με πέναλτι) και έπεσε από την κορυφή. Εκεί, ανέβηκε η Αθλέτικ Μπιλμπάο, η οποία στο φινάλε της σεζόν κατέκτησε τον τίτλο, αφήνοντας τους Μαδριλένους στη δεύτερη θέση (ισοβάθμησαν και υπερίσχυε στα μεταξύ τους παιχνίδια).

1991-92: Απόσταση ασφαλείας από τους διώκτες της είχε η Ρεάλ Μαδρίτης με την ολοκλήρωση του 1991. Η νέα χρονιά ξεκίνησε με τοπικό ντέρμπι και το αποτέλεσμα στο Βιθέντε Καλντερόν αποτέλεσε προάγγελο για τη συνέχεια. Η Ατλέτικο νίκησε με 2-0 στην έδρα της, με τα «θεμέλια» της Ρεάλ να αρχίζουν να τρέμουν. Το φινάλε της σεζόν βρήκε τη «βασίλισσα» να χάνει το πρωτάθλημα στην τελευταία αγωνιστική, μετά την ήττα από την Τενερίφη, ενώ η Ατλέτικο την «πλήγωσε» και στο κύπελλο. Τη νίκησε με το ίδιο σκορ (2-0) στον τελικό και την άφησε εκτός τίτλων για εκείνη τη σεζόν.

1997-98: Τέσσερις βαθμούς πίσω από την πρωτοπόρο Μπαρτσελόνα ήταν η Ρεάλ Μαδρίτης στο τέλος του 1997. Το πρώτο παιχνίδι της νέας χρονιάς ήταν και το τελευταίου του πρώτου γύρου, με την Μπέτις να εξελίσσεται για μία ακόμη φορά σε κακό δαίμονα των «μερένγκες». Τη νίκησε με σκορ 3-2 στην Ανδαλουσία, ωστόσο δε μεγάλωσε τη διαφορά της από την Μπάρτσα, η οποία επίσης έχασε στο πρώτο παιχνίδι της χρονιάς. Εντός συνόρων, η σεζόν αποδείχθηκε εφιαλτική για τη «βασίλισσα», καθώς τερμάτισε στην τέταρτη θέση του πρωταθλήματος, ενώ στο κύπελλο αποκλείστηκε στη φάση των «16». Ωστόσο, ο επίλογος ήταν θριαμβευτικός, με την κατάκτηση του Champions League.

2006-07: Με βαριά ήττα στο γήπεδό της είχε ολοκληρώσει το 2006 η Ρεάλ Μαδρίτης. Είχε χάσει με 3-0 από την Ουέλβα, μένοντας πέντε βαθμούς μακριά από την πρωτοπόρο, Σεβίλλη. Το κακό αγωνιστικό πρόσωπο συνεχίστηκε και με το «καλημέρα» του νέου έτους. Αυτή τη φορά, η βασίλισσα ηττήθηκε στο Ριαθόρ από τη Λα Κορούνια, με 2-0, αλλά για καλή της τύχη παρέμεινε στο -5 από την κορυφή. Οι μέτριες εμφανίσεις μπορεί να συνεχίστηκαν για ένα μήνα ακόμα, όμως στο τελευταίο κομμάτι της σεζόν, η Ρεάλ έφερε τα πάνω-κάτω. Έφτασε στην κατάκτηση του πρωταθλήματος (ισοβάθμησε με την Μπαρτσελόνα αλλά υπερίσχυε στα μεταξύ τους παιχνίδια) και επέστρεψε στην κορυφή του ισπανικού ποδοσφαίρου μετά από τέσσερα χρόνια.

2014-15: Τα τελευταία της παιχνίδια για το 2014 ήταν στο Παγκόσμιο Κύπελλο Συλλόγων, όπου ως πρωταθλήτρια Ευρώπης κατέκτησε και την κορυφή του κόσμου. Ωστόσο, η επιστροφή της στις εγχώριες διοργανώσεις, στην αρχή του 2015, την προσγείωσε απότομα στην πραγματικότητα. Η Βαλένθια την περίμενε με άγριες διαθέσεις στο Μεστάγια και την υποχρέωσε σε ήττα, με σκορ 2-1. Η μάχη με την Μπαρτσελόνα ήταν σκληρή μέχρι το φινάλε, όμως οι «μπλαουγκράνα» ήταν αυτοί που τελικά κατέκτησαν τον τίτλο. Και όχι μόνο το πρωτάθλημα, αλλά το τρεμπλ, αφήνοντας τη Ρεάλ χωρίς τρόπαιο.

 

LA LIGA Τελευταία Νέα