Αθλέτικ Μπιλμπάο - Σεβίλλη 0-1: «Απόδραση» με Ντιλέινι και στο -5 από Ρεάλ

Νίκος Κικίδης
Μπορεί να μην εντυπωσίασε, όμως η Σεβίλλη βρήκε το γκολ που χρειαζόταν για να περάσει νικηφόρα από την έδρα της Μπιλμπάο (0-1) και να συνεχίσει απρόσκοπτα την καταδίωξη της πρωτοπόρου Ρεάλ.

Μια ιδανική εμφάνιση αποτελείται πρωτίστως από τους τρεις βαθμούς και εν συνεχεία από μια πειστική, χορταστική εικόνα. Η Σεβίλλη μπορεί να «τσέκαρε» μόνο το ένα από τα δυο κουτάκια κόντρα στην Αθλέτικ Μπιλμπάο, όμως αν μη τι άλλο κατάφερε το πιο σημαντικό. Άντεξε στην πίεση των γηπεδούχων και βρήκε το γκολ που της χάρισε τη νίκη (0-1) ακόμη κι αν δεν θάμπωσε τα πλήθη με την εμφάνισή της.

Υπαίτιος για την απόδραση δεν ήταν άλλος από τον Ντιλέινι ο οποίος πέτυχε το μοναδικό τέρμα της αναμέτρησης στο 38΄και έχτισε τις βάσεις για ένα σπουδαίο διπλό των Σεβιγιάνων που τους έστειλε στο -5 από την πρωτοπόρο Ρεάλ. Μέχρι το προβάδισμα πάντως οι φιλοξενούμενοι τα είχαν βρει σκούρα απέναντι στους Βάσκους που μετρούσαν ευκαιρίες για γκολ, όμως για ακόμη ένα παιχνίδι απέτυχαν να τις μετουσιώσουν.

Ενδεικτικό είναι άλλωστε το γεγονός πως η Μπιλμπάο μετράει μόλις ένα γκολ στις τελευταίες 79 (!) τελικές της, 13 εκ των οποίων σημειώθηκαν απέναντι στους Ανδαλουσιανούς. Το γκολ όμως δεν ήρθε ποτέ, η Σεβίλλη κράτησε το υπέρ της σκορ μέχρι το τέλος και έχτισε νικηφόρο σερί δυο αγώνων που την κράτησε σε τροχιά κορυφής.

Τρίποντο στο φινάλε για Βαλένθια και στο -2 από την εξάδα

Αγχωτική νίκη που την έστειλε μια ανάσα από την πρώτη εξάδα της βαθμολογίας πήρε η Βαλένθια, η οποία επικράτησε 2-1 της Έλτσε με λυτρωτή τον Πιτσίτσι στο 86΄. Οι Νυχτερίδες είχαν βρεθεί μπροστά στο σκορ χάρη σε όμορφο τελείωμα του Γκέδες (23΄), όμως στο 75΄ο πρώην άσος της ΑΕΚ, Λούκας Μπογιέ, ισοφάρισε σε 1-1. Κι ενώ όλα έδειχναν πως η Βαλένθια θα πρέπει να αρκεστεί με τον βαθμό, ο Πιτσίτσι εμφανίστηκε σαν «από μηχανής Θεός» στα τελευταία λεπτά και χάρισε όλους τους βαθμούς στο σύνολο του Μορένο.

Ο Χοσέλου κράτησε στην επιφάνεια την Αλαβές

Βαθμός υπό ποδός... Χοσέλου για την Αλαβές, η οποία βρήκε το γκολ της ισοφάρισης στο 86΄απέναντι στη Χετάφε (1-1) και διατηρήθηκε στο +3 από την επικίνδυνη ζώνη. Το σκορ για τους Μαδριλένους είχε ανοίξει ο Ουνάλ με όμορφο τελείωμα (20΄), βάζοντας σε θέση οδηγού την ομάδα του, η οποία βρέθηκε μια ανάσα από τη νίκη που θα την έφερνε σε ισοβαθμία με τους Βάσκους. Οι φιλοξενούμενοι όμως τελικά υπολόγιζαν χωρίς τον... ξενοδόχο, με τον Χοσέλου να ισοφαρίσει λίγο πριν το φινάλε και να κρατά τον σύλλογο της Μαδρίτης μακριά από τη νίκη για τρίτη σερί αγωνιστική.