Θέλτα - Βαλένθια 1-2: Επιστροφή στις νίκες για τις Νυχτερίδες

Newsroom
Θέλτα - Βαλένθια 1-2: Επιστροφή στις νίκες για τις Νυχτερίδες

bet365

Την πρώτη της νίκη έπειτα από τρεις αγωνιστικές πανηγύρισε η Βαλένθια, η οποία ανέτρεψε το σκορ απέναντι στη Θέλτα (1-2) και σκαρφάλωσε στην 8η θέση της La Liga. «Ανάσα» για Έλτσε, έγραψε αρνητική ιστορία η Λεβάντε.

Τρεις αγωνιστικές μακριά από τη νίκη ήταν πολλές για τη Βαλένθια, η οποία όμως έσπασε το αρνητικό σερί και πανηγύρισε το τρίποντο στην έδρα της Θέλτα (1-2). Παρά το προβάδισμα των γηπεδούχων με τον συνήθη ύποπτο, Ιάγο Άσπας, η Βαλένθια διατήρησε την ψυχραιμία της και κατάφερε να φτάσει στην ισοφάριση. Για να συμβεί όμως αυτό χρειάστηκε το εγκληματικό λάθος του Ντιτούρο στο 19΄, με το Ούγκο Ντούρο να εκμεταλλεύεται την περίσταση και να φέρνει το ματς στα ίσα.

Στο δεύτερο μέρος η Θέλτα απείλησε, είχε ευκαιρίες για να ανακτήσει το προβάδισμα, όμως έπεσε πάνω στο «τείχος» Σίλεσεν. Και ό,τι δεν κατάφερε τελικά η ομάδα της Γαλικίας, το πέτυχαν οι Νυχτερίδες που έφτασαν στην ανατροπή χάρη σε γκολ του Μάξι Γκόμεζ (53΄) και πήραν τη νίκη που τους έστειλε στην 8η θέση της La Liga.Στον αντίποδα η Θέλτα απέτυχε για ακόμη μια φορά να πανηγυρίσει στο «Μπαλαϊδος» και ισοφάρισε το χειρότερο εντός έδρας ξεκίνημα της ιστορίας της με συγκομιδή μόλις πέντε βαθμών σε εννιά αγώνες.

Πολύτιμη «ανάσα» για Έλτσε

Νίκη που την έστειλε στο +3 από την επικίνδυνη ζώνη πήρε η Έλτσε απέναντι στην Κάντιθ, της οποίας επικράτησε 3-1 και την βύθισε στη βαθμολογία. Το σκορ για τους γηπεδούχους άνοιξε στο 13΄ο Φιδέλ, με τον Μορέντε να διπλασιάζει τα τέρματα της ομάδας του στο 75΄. Η Κάντιθ επιχείρησε να αντεπιτεθεί στα τελευταία λεπτά, μειώνοντας με τον Φερνάντες στο 90+1΄, όμως στιγμές αργότερα ο Χοσάν διαμόρφωσε το τελικό αποτέλεσμα και έβαλε οριστική ταφόπλακα στις ελπίδες των φιλοξενούμενων για βαθμό.

Παρέμεινε στον πάτο η... ιστορική Λεβάντε

Χωρίς νικητή ολοκληρώθηκε η αναμέτρηση απέναντι σε Οσασούνα και Λεβάντε, με τις δυο ομάδες να μένουν στο μηδέν (0-0) και να μοιράζονται τον βαθμό της ισοπαλίας. Βαθμό που κράτησε για ακόμη μια αγωνιστική στον πάτο τη Λεβάντε, η οποία παράλληλα έγραψε με... μαύρα γράμματα το όνομά της στην ιστορία της La Liga.

Κι αυτό γιατί πλέον ο σύλλογος της Βαλένθια ισοφάρισε το μεγαλύτερο σερί αγώνων χωρίς νίκη (24) στο ισπανικό πρωτάθλημα, ρεκόρ που μοιράζεται πλέον με τη Σπόρτινγκ που το κατάφερε πρώτη πίσω στο 1998. Το ταξίδι όμως της επόμενης εβδομάδας στην Καταλανία κόντρα στην Εσπανιόλ ενδέχεται να χαρίσει αποκλειστικά τον... θρόνο στο σύνολο του Λίσκι.

Βαθμολογία:

La Liga

 

LA LIGA Τελευταία Νέα