Λαπόρτα για Μέσι: «Η Μπαρτσελόνα είναι πάνω από όλα»

Νίκος Κικίδης
Την απόφασή του να αφήσει ελεύθερο τον Λιονέλ Μέσι υπερασπίστηκε ο Τζουάν Λαπόρτα κατά τη γενική συνέλευση των μελών της Μπαρτσελόνα.

Κρίσιμες ώρες στην Μπαρτσελόνα, καθώς το απόγευμα της Κυριακής (17/10) ο Τζουάν Λαπόρτα συγκάλεσε γενική συνέλευση των μελών του συλλόγου με δικαίωμα ψήφου για επιδότηση δανείου ύψους 1,5 δισεκατομμυρίων ευρώ από άγνωστη εταιρεία που εδρεύει στο Ντουμπάι.

Κατά την διάρκεια της συγκέντρωσης ο πρόεδρος των Μπλαουγκράνα δέχθηκε σωρεία ερωτήσεων και όπως ήταν αναμενόμενο, μια εξ αυτών αφορούσε την αποχώρηση του Λιονέλ Μέσι το καλοκαίρι με προορισμό το Παρίσι.

Παρά την κριτική που έχει δεχθεί τους τελευταίους μήνες για την διαχείριση της υπόθεσης, ο ισχυρός άνδρας του κλαμπ υπερασπίστηκε την απόφασή του να μην επεκτείνει το συμβόλαιο του Αργεντινού «μάγου», τονίζοντας πως τίποτα και κανένας δεν είναι πάνω από το καλό της Μπαρτσελόνα.

«Χρωστάμε τα πάντα στον Μέσι, απολαύσαμε ότι μας πρόσφερε. Πιθανότατα είναι ο καλύτερος ποδοσφαιριστής όλων των εποχών. Η ιστορία του με τη φανέλα της Μπαρτσελόνα είναι εξωπραγματική, αλλά οι συνθήκες με έκαναν να συνειδητοποιήσω ότι το σύλλογος είναι πάνω από όλα. Θα θυμόμαστε για πάντα τον Μέσι, οι πόρτες του κλαμπ θα είναι πάντα ανοικτές για εκείνον και στεναχωριέμαι που δεν κατάφερα να τον κρατήσω στην ομάδα» ανέφερε χαρακτηριστικά.