Μπαρτσελόνα: Η φανέλα με το 7

Μπαρτσελόνα: Η φανέλα με το 7

Μπαρτσελόνα: Η φανέλα με το 7

bet365

Ο Ουσμάν Ντεμπελέ πήρε το Νο7 στην Μπαρτσελόνα, μετά την αποχώρηση του Γκριεζμάν και ο Δημοσθένης Γεωργακόπουλος θυμάται ποιοι άλλοι ποδοσφαιριστές αγωνίστηκαν με αυτό το νούμερο στους Καταλανούς, από τότε που καθιερώθηκαν οι σταθεροί αριθμοί στη φανέλα.

Λουίς Φίγκο

Πριν την καθιέρωση των σταθερών αριθμών στη φανέλα των ποδοσφαιριστών, πολλοί ήταν εκείνοι που είχαν φορέσει περιστασιακά το «7» στην Μπαρτσελόνα. Ο πρώτος της... νέας εποχής για τους «μπλαουγκράνα» στο παγκόσμιο ποδόσφαιρο ήταν ο Λουίς Φίγκο. Από το 1995 έως το 2000 είχε αυτό το νούμερο στην πλάτη και πολλοί οπαδοί είχαν σπεύσει να αγοράσουν τη φανέλα του. Ωστόσο, μετά την αποχώρησή του για λογαριασμό της Ρεάλ Μαδρίτης, πολλές από αυτές τις φανέλες κάηκαν από τους εξαγριωμένους οπαδούς της Μπαρτσελόνα.

fig

Αλφόνσο

Ο επόμενος ποδοσφαιριστής που φόρεσε το «7» στο Καμπ Νου ανήκει και αυτός στην λίστα όσων αγωνίστηκαν σε Μπάρτσα και Ρεάλ. Μόνο που ο Ισπανός επιθετικός το έκανε με ανάποδη σειρά από τον προκάτοχό του. Μέχρι το 1995 ήταν στη «βασίλισσα», ακολούθησε η Μπέτις και το 2000 πήρε μεταγραφή για την Μπαρτσελόνα. Ο Φίγκο μόλις είχε αποχωρήσει, με προορισμό το Μπερναμπέου και ο Αλφόνσο πήρε το Νο7. Ωστόσο, η συνεισφορά του δεν ήταν η αναμενόμενη. Σε 1,5 χρόνο σημείωσε μόλις δύο τέρματα και αποχώρησε.

alf

Χαβιέ Σαβιόλα

Η παράδοση που ήθελε το Νο7 να καταλήγει σε ποδοσφαιριστή με καριέρα σε Ρεάλ και Μπαρτσελόνα συνεχίστηκε και με τον Αργεντινό επιθετικό (στη «βασίλισσα» αγωνίστηκε μετέπειτα). Μόλις στα 19 του έφυγε από την πατρίδα του, με προορισμό τη Βαρκελώνη. Ο Σαβιόλα έγινε παίκτης της Μπαρτσελόνα το 2001, παίρνοντας τη φανέλα με το «7». Το 2004 ξεκίνησε η περιπλάνησή του, ως δανεικός, με αποτέλεσμα στην επιστροφή του στο Καμπ Νου το συγκεκριμένο νούμερο να έχει κάνει... φτερά και ο ίδιος να παίρνει το «22».

sav

Χένρικ Λάρσον

Στην πρώτη παραχώρηση του Σαβιόλα, με τη μορφή δανεισμού, τη φανέλα με το Νο7 την πήρε ο Χένρικ Λάρσον. Ο Σουηδός επιθετικός μετακινήθηκε στην Μπαρτσελόνα το καλοκαίρι του 2004, σε ηλικία 33 ετών. Στη διετία που έμεινε στο Καμπ Νου, ταλαιπωρήθηκε από πολλούς τραυματισμούς, όμως ήταν καθοριστική η συμβολή του στην κατάκτηση του Champions League το 2006, με την εμφάνισή του στον τελικό με την Άρσεναλ.

lar

Εϊντουρ Γκούντιονσεν

Μετά από μία σημαντική παρουσία στην Τσέλσι για έξι χρόνια, ο Ισλανδός επιθετικός πήρε μεταγραφή για την Μπαρτσελόνα, το καλοκαίρι του 2006. Αποκτήθηκε για να αντικαταστήσει τον Χένρικ Λάρσον και μάλιστα πήρε και τον αριθμό στη φανέλα που είχε ο Σουηδός. Στην πρώτη του σεζόν ξεκίνησε πολύ δυναμικά (πρώτος σκόρερ της ομάδας στο Champions League), όμως στη συνέχεια έχασε τη θέση του στην ενδεκάδα από τον Τιερί Ανρί. Έμεινε ως το 2009, όταν και έγινε ο πρώτος Ισλανδός ποδοσφαιριστής, που κατάκτησε το Champions League.

gud

Νταβίντ Βίγια

Μετά την αποχώρηση του Γκούντιονσεν, τη σεζόν 2009-10 το Νο7 έμεινε «ορφανό» στην Μπαρτσελόνα. Ωστόσο, η άφιξη του Νταβίντ Βίγια στο Καμπ Νου, το καλοκαίρι του 2010, σηματοδότησε και την επιστροφή του συγκεκριμένου αριθμού. Με το 7 στη φανέλα, ο Ισπανός επιθετικός μεγαλούργησε στο Καμπ Νου και ήταν ένας από τους μεγάλους πρωταγωνιστές των επιτυχιών του συλλόγου, το αμέσως επόμενο διάστημα. Ωστόσο, ένας σοβαρός τραυματισμός σήμανε την αρχή του τέλους για τον Βίγια, ο οποίος αποχώρησε από τους «μπλαουγκράνα» το 2013.

vil

Πέδρο

Για πολλά χρόνια αγωνιζόταν στην Μπαρτσελόνα με το «17» στην πλάτη, όμως μετά τη φυγή του Βιγιά, ο Ισπανός επιθετικός πήρε το Νο7. Όπως είχε κάνει και ο συμπατριώτης του, ο Πέδρο είχε καθοριστική συμβολή στις επιτυχίες της ομάδας. Τόσο με το παλιό, όσο και με το καινούργιο νούμερο στη φανέλα. Ωστόσο, η εκπληκτική MSN τριπλέτα με τους Μέσι, Σουάρες και Νεϊμάρ δεν άφηνε πολλά περιθώρια στον Πέδρο για πρωταγωνιστικό ρόλο στους «μπλαουγκράνα», παρά το γεγονός ότι ο ίδιος δήλωνε «παρών» στα μεγάλα ραντεβού με καθοριστικά τέρματα. Το 2015 αποχώρησε για λογαριασμό της Τσέλσι.

ped

Αρντά Τουράν

Από το καλοκαίρι του 2015 είχε συμφωνήσει με την Μπαρτσελόνα, όμως μια τιμωρία απαγόρευσης μεταγραφών στους «μπλαουγκράνα» τον έφερε στο Καμπ Νου στις αρχές του 2016. Το «7» περίμενε τον Τούρκο χαφ, μετά την αποχώρηση του Πέδρο. Ένα χρόνο παρέμεινε στη Βαρκελώνη ο Αρντά Τουράν, χωρίς να καταφέρει κάτι το αξιοσημείωτο. Αρχικά, γύρισε ως δανεικός στην πατρίδα του και στη συνέχεια με κανονική μεταγραφή.

tur

Φιλίπε Κουτίνιο

Τον Ιανουάριο του 2018 ήρθε ως ένας από τους αντικαταστάτες του Νεϊμάρ. Τότε, έγινε σίριαλ ο αριθμός που θα πάρει, αφού είχαν τυπωθεί μέχρι και φανέλες με το όνομά του και το «7» στην πλάτη. Τελικά, ο Βραζιλιάνος προτίμησε το «14» εκείνη τη σεζόν, όμως σύντομα πήρε το Νο7. Τη σεζόν 2018-19, ο Κουτίνιο αγωνίστηκε με αυτό το νούμερο στη φανέλα, κάτι που δεν κράτησε για πολύ. Το καλοκαίρι του 2019 παραχωρήθηκε δανεικός στην Μπάγερν και το «7» το πήρε ο νεοαποκτηθής – τότε – Αντουάν Γκριεζμάν.

cou

 

LA LIGA Τελευταία Νέα