Γιουβέντους - Ίντερ 2-4 παρ.: Ο «μάγος» Πέρισιτς έδωσε στους Μιλανέζους το Coppa Italia! (vids)

Γιουβέντους - Ίντερ 2-4 παρ.: Ο «μάγος» Πέρισιτς έδωσε στους Μιλανέζους το Coppa Italia! (vids)

bet365

H Ίντερ έβγαλε «μέταλλο» πρωταθλήτριας, έκανε ανατροπή στην... ανατροπή κόντρα στη Γιουβέντους, νίκησε με 4-2 στην παράταση και σήκωσε στον ουρανό της Ρώμης το όγδοο Κύπελλο Ιταλίας στην ιστορία της! Πρωταγωνιστής ο ακούραστος Ιβάν Πέρισιτς, ο οποίος σκόραρε δις στην παράταση.

Η πρωταθλήτρια Ίντερ βρέθηκε να χάνει με 2-1, με ανατροπή στον τελικό του Κυπέλλου Ιταλίας κόντρα στην πολυνίκη του θεσμού (14 Κύπελλα), Γιουβέντους, όμως οι παίκτες του Σιμόνε Ιντζάγκι έκαναν την ολική ανατροπή και επικράτησαν της περσινής κατόχου του τροπαίου με 4-2! Πρώτη φορά στην ιστορία της που η Ίντερ κερδίζει σε τρία διαδοχικά ματς μέσα στη σεζόν τους «Μπιανκονέρι». Οι «Νερατζούρι» προσπέρασαν την Λάτσιο και έφτασαν τα οκτώ Coppa Italia στην ιστορία τους, έντεκα χρόνια μετά το τελευταίο τους Κύπελλο, ενώ η «Γιούβε» μετά από δέκα χρόνια θα ολοκληρώσει τη σεζόν χωρίς να πανηγυρίσει κάποιον τίτλο. Μεγάλος πρωταγωνιστής ο 33χρονος Ιβάν Πέρισιτς, ο οποίος στην παράταση σκόραρε δύο φορές.

Το ματς ξεκίνησε ιδανικά για την Ίντερ. Η ομάδα του Ιντζάγκι άνοιξε το σκορ μόλις στο 6', με το φανταστικό σουτ του Μπαρέλα εκτός περιοχής. Από εκεί και μέχρι την ολοκλήρωση του πρώτου μέρους η Γιουβέντους πήρε τον πλήρη έλεγχο του παιχνιδιού. Στο 22' ο Ντιμπάλα σούταρε μέσα από την περιοχή αλλά τον νίκησε ο Χαντάνοβιτς. Ο Σλοβένος απέκρουσε στην αμέσως επόμενη φάση το σουτ του Βλάχοβιτς και στο 30' έβγαλε την κεφαλιά του Ντε Λιχτ.

Η «Γιούβε» βρήκε τον γκολ που δικαιούταν στο 50' με τον Σάντρο. Ο Βραζιλιάνος αριστερός μπακ - χαφ με διαγώνιο σουτ έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα, σε μια φάση που ο Χαντάνοβιτς είχε ευθύνη. Στο 53' το σύνολο του Αλέγκρι έκανε την ολική ανατροπή, όταν μετά από κόρνερ οι «Μπιανκονέρι» βγήκαν στην αντεπίθεση, ο Ντιμπάλα έβγαλε την κάθετη, ο ταχύτατος Βλάχοβιτς πάτησε περιοχή, «άδειασε» τον Ντ' Αμπρόσιο και με διπλή προσπάθεια νίκησε τον Χαντάνοβιτς για το 2-1.

Στο 78' μετά από σέντρα που βγήκε από τα δεξιά ο Πέρισιτς έκανε κεφαλιά-πάσα από το δεύτερο δοκάρι, ο Λαουτάρο κατέβασε τη μπάλα και ο Μπονούτσι τον ανέτρεψε. Ο Τσαλχάνογλου ανέλαβε την εκτέλεση, έστειλε τη μπάλα στο «παραθυράκι» του Πέριν και έκανε το 2-2 το οποίο έμεινε μέχρι την ολοκλήρωση της κανονικής διάρκειας. Η Ίντερ πέρασε και πάλι μπροστά στο σκορ στο 97' με δεύτερη εκτέλεση πέναλτι. Ο Ντε Λιχτ ανέτρεψε τον Ντε Φράι, μετά από παρέμβαση του VAR η Ίντερ κέρδισε το πέναλτι και ο Ιβάν Πέρισιτς το εκτέλεσε εύστοχα. Ο Κροάτης αναδείχθηκε ο παίκτης του παιχνιδιού, καθώς στο 102΄ με σουτ «βολίδα»... ξετίναξε τα δίχτυα του Πέριν, έκανε το 4-2 και «έστεψε» την Ίντερ Κυπελλούχο Ιταλίας!

Οι συνθέσεις:

Ίντερ (Σιμόνε Ιντζάγκι): Χαντάνοβιτς, Σκρίνιαρ, Ντε Φράι, Νταμπρόζιο (64' Ντιμάρκο), Νταρμιάν (64' Ντάμφρις), Πέρισιτς, Μπρόζοβιτς, Μπαρέλα, Τσαλχάνογλου (90+1' Βιντάλ), Τζέκο (64' Κορέα), Λαουτάρο (90+1' Σάντσες)

Γιουβέντους (Μασιμιλιάνο Αλέγκρι): Περίν, Ντανίλο (41' Μοράτα), Κιελίνι (84' Αρθούρ), Ντε Λιχτ, Άλεξ Σάντρο, Ζακάρια (67' Λοκατέλι), Ραμπιό, Κουαδράδο, Μπεραρντέσκι (67' Μπονούτσι), Ντιμπάλα (99' Κεν), Βλάχοβιτς

@Photo credits: Getty Images/Ideal Image

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

ΚΥΠΕΛΛΟ ΙΤΑΛΙΑΣ Τελευταία Νέα