Σαραμαντάς στο Gazzetta: «Καταθέσαμε ψυχή, αλλά το όνειρο συνεχίζεται και στόχος είναι ο τελικός»! (vids)

Φώτης Καρακούσης
Σαραμαντάς στο Gazzetta: «Καταθέσαμε ψυχή, αλλά το όνειρο συνεχίζεται και στόχος είναι ο τελικός»! (vids)

bet365

Ο Γιώργος Σαραμαντάς που ξεχώρισε στην μεγάλη πρόκριση της Λαμίας επί του Άρη, μιλάει στο Gazzetta τονίζοντας μεταξύ άλλων πως οι «κυανόλευκοι» κατέθεσαν ψυχή κόντρα στους «κιτρίνους», ωστόσο δεν σταματούν να ονειρεύονται και κοιτάζουν ως τον τελικό του Κυπέλλου.

Στο πρωτάθλημα με 15 βαθμούς μετά από 18 αγώνες, η Λαμία βρίσκεται στην 11η θέση και δεν είναι λίγοι αυτοί που θεωρούν πως η ομάδα του Μιχάλη Γρηγορίου θα μπορούσε να ήταν ακόμα πιο ψηλά. Εκεί όμως που κανείς δεν μπορεί να πει κάτι για τους «κυανόλευκους» είναι για το Κύπελλο. Οι Λαμιώτες πραγματοποιούν μια εξαιρετική πορεία και ήδη βρίσκονται στα ημιτελικά.

Τελευταίο εμπόδιο που ξεπέρασαν ήταν ο Άρης. Αρχικά παίρνοντας ισοπαλία χωρίς γκολ στο «Κλεάνθης Βικελίδης» και εν συνεχεία με τη νίκη με 1-0 μέσα στο «Αθανάσιος Διάκος». Μια νίκη που ήρθε μετά από ένα παιχνίδι, ο ορισμός του γκραν γκινιόλ και που στέλνει το συγκρότημα της Φθιώτιδας για τρίτη φορά στους «4» της συγκεκριμένης διοργάνωσης.

Ένα από τα σημαντικά «γρανάζια» της καλοκουρδισμένης μηχανής του Γρηγορίου ήταν ο Γιώργος Σαραμαντάς. Ο 30χρονος αριστερός μπακ κέρδισε τις περισσότερες μονομαχίες που έδωσε με τους παίκτες του Άρη ενώ πριν το γκολ του Τζανετόπουλο, το «χρυσό» αυτό γκολ, ήταν ο παίκτης που απείλησε την εστία των «κιτρίνων», όταν στο 55' με σουτ που έκανε η μπάλα πέρασε λίγο άουτ.

Η Λαμία μπορεί να έχει πετύχει μια ακόμα μεγάλη διάκριση στο Κύπελλο, ωστόσο όπως μας αναφέρει ο έμπειρος ποδοσφαιριστής της στο Gazzetta δεν σκοπεύει να σταματήσει εδώ και κοιτάζει ακόμα πιο ψηλά μέχρι και τον τελικό. Φυσικά κάτι τέτοιο μόνο εύκολο δεν είναι, καθώς η Λαμία θα αντιμετωπίσει στα ημιτελικά τον Παναθηναϊκό εκτός εξαιρετικού απροόπτου πάντα (οι «πράσινοι» είχαν κερδίσει την Αναγέννηση Καρδίτσας με 4-0 στην Λεωφόρο), ωστόσο ο Σαραμαντάς επισημαίνει πως κανείς στην Λαμία δεν σκοπεύει να σταματήσει να ονειρεύεται, ενώ στέκεται και στην καλή παράδοση που έχουν φτιάξει οι «κυανόλευκοι» απέναντι στο «τριφύλλι».

Αρχικά η συζήτηση ξεκινάει με την μεγάλη αυτή πρόκριση, με τον Γιώργο Σαραμαντά να κάνει λόγο για κατάθεση ψυχής: «Για την ομάδα της Λαμίας είναι μια ιστορική πρόκριση απέναντι στον Άρη. Κάναμε την Τετάρτη κατάθεση ψυχής και μόνο χαμόγελα επικρατούν στο στρατόπεδό μας που οδηγήσαμε την ομάδα στα ημιτελικά. Από εκεί και πέρα όμως δεν σταματάμε να ονειρευόμαστε».

Είπες πως δεν σταματάτε να ονειρεύεστε. Με δεδομένο το ότι έτσι και αλλιώς η πορεία της Λαμίας στο Κύπελλο είναι πετυχημένη, τα όνειρα μέχρι που φτάνουν;

«Θα διεκδικήσουμε αυτό που μας αναλογεί εννοείται. Το όνειρό μας είναι να φτάσουμε στον τελικό. Θα κοιτάξουμε το πλάνο μας και να χτυπήσουμε τον Παναθηναϊκό εκεί που έχει αδυναμίες και θα προσπαθήσουμε να φτάσουμε στον τελικό».

Σαραμαντάς

«Η πρόκριση είναι 50-50»

Αν έδινες ποσοστά στις αναμετρήσεις με τον Παναθηναϊκό, ποια θα ήταν αυτά;

«Εδώ που φτάσαμε είναι δύο αγώνες, θα τα δώσουμε όλα και θεωρώ πως είναι 50-50. Και με τον Άρη αουτσάιντερ μας έδιναν αλλά τους διαψεύσαμε και αυτό σκοπεύουμε να κάνουμε και πάλι. Και μην ξεχνάμε και το παρελθόν. Η Λαμία έχει καλή παράδοση κόντρα στον Παναθηναϊκό. Ο Παναθηναϊκός είναι βέβαια καλή ομάδα, αλλά και εμείς έχουμε πολύ καλή προϊστορία. Είναι δύο παιχνίδια, θα τα δώσουμε όλα και έχουμε το βλέμμα στον τελικό. Ο αντίπαλός μας είναι πολύ καλή ομάδα, όμως ξαναλέω πως εμείς θα δώσουμε την μάχη μας και όποιος αξίζει θα βρεθεί στον τελικό».

Αφήνουμε τους αγώνες στα ημιτελικά και ας επιστρέψουμε στην μεγάλη νίκη της Τετάρτης. Που θεωρείς πως κρίθηκε ο αγώνας με τον Άρη;

«Πιστεύω πως κρίθηκε στις λεπτομέρειες. Εμείς μείναμε συγκεντρωμένοι σε όλο τον αγώνα. Κρατήσαμε τον Άρη σε ένα ακόμα παιχνίδι στο μηδέν, ήμασταν συμπαγής σαν ομάδα και εκμεταλλευτήκαμε την ευκαιρία και σκοράραμε, παίρνοντας την πρόκριση».

«Δεν φοβήθηκα κάπου. Πίστευα πως θα χαθούν και τα δύο πέναλτι»

Ήταν ένα παιχνίδι με μεγάλη ένταση και πάθος. Υπήρξε κάποιο σημείο που φοβήθηκες πως θα χαθεί η πρόκριση;

«Όχι δεν ένιωσα πως φοβήθηκα πως θα χάσουμε την πρόκριση. Ήμασταν 100% συγκεντρωμένοι, ακολουθήσαμε το πλάνο μας και αυτό μας βγήκε. Δεν φοβήθηκα ούτε με τα πέναλτι του Άρη. Δεν σου κρύβω πως και για τα δύο πίστευα πως θα χαθούν».

Πάμε λίγο σε εσένα. Έζησες το παιχνίδι για 86' ως παίκτης και μετά λόγω αναγκαστικής αλλαγής (είχε ενοχλήσεις από το 70' αλλά έσφιξε και με το παραπάνω τα δόντια) από τον πάγκο. Πως το έζησες και από τον πάγκο;

«Ήταν ένα παιχνίδι που κάθε ποδοσφαιριστής ήθελε να είναι στη θέση μας. Το παιχνίδι σε κράταγε σε αγωνία συνέχεια και ως θεατής και ως αγωνιζόμενος γιατί είχε μεγάλη διακύμανση συναισθημάτων και ο καθένας που το είδε το απόλαυσε αυτό το ματς».

Ειδικά τα τελευταία λεπτά, ήταν σαν να είχαν γραφτεί από σεναριογράφο. Αρχικά γίνεται το 1-0 με τον Τζανετόπουλο. Μόλις μπαίνει το γκολ τι σκέφτηκες;

«Να σου πω την αλήθεια δεν σκέφτηκα πολλά. Πανηγυρίσαμε όλοι μαζί αγκαλιά, τρελαθήκαμε και όλοι πιστέψαμε πως ήμασταν στην επόμενη φάση».

Και μετά έρχεται το πέναλτι του Άρη. Εκεί τι έγινε;

«Η αλήθεια είναι πως είχα τόσο θετική αύρα και πίστευα στον Μπόγιαν (Σαράνοφ) και είχα το ένστικτο του είτε θα χαθεί είτε θα το αποκρούσει. Ευτυχώς το απόκρουσε και έδειξε για ακόμα μία φορά πως είναι πεναλτάκιας. Ήταν μεγάλη απόκρουση όπως και αυτή στο σουτ του Ιτούρμπε».

«Το πλάνο μας ήταν ξεκάθαρο. Να κρατήσουμε το μηδέν και στην μία φάση να σκοράρουμε»

Όσον αφορά τις εντολές του προπονητή. Ποιες ήταν αρχικά και αν άλλαξαν στην συνέχεια

«Ακολουθούσαμε το ίδιο πλάνο από την αρχή έως το τέλος. Στόχος μας ήταν να μην φάμε γκολ και να χτυπήσουμε στην κόντρα. Αυτές ήταν οι εντολές του κόουτς σε όλη την διάρκεια του αγώνα. Μας έλεγε δηλαδή να μην δεχθούμε γκολ και αν καταφέρουμε να σκοράρουμε όλα καλά. Ευτυχώς αυτό και έγινε και στο τέλος πανηγυρίσαμε αυτή την μεγάλη πρόκριση».

Λαμία

Κλείνοντας πες μας και δύο λόγια για το πρωτάθλημα, όχι μόνο για την Λαμία και συνολικά για την μάχη της κορυφής, αλλά και της ουράς.

«Έχουμε δώσει βαρύτητα και στο πρωτάθλημα βέβαια. Υποδεχόμαστε τον ΟΦΗ το Σάββατο και θέλουμε το τρίποντο γιατί είναι σημαντικό. Φέτος όλα στο πρωτάθλημα είναι ρευστά. Είναι ένα ανταγωνιστικό πρωτάθλημα γιατί και οι κάτω ομάδες έχουν ενισχυθεί. Όσον αφορά την κορυφή, ο Ολυμπιακός φαίνεται να είναι το φαβορί για το πρωτάθλημα. Για τις κάτω θέσεις δεν μπορείς να κάνεις προβλέψεις και πολλά θα κριθούν στις επόμενες αγωνιστικές, αν και ακόμα ο δρόμος είναι μακρύς».

@Photo credits: INTIME, eurokinissi
 

ΚΥΠΕΛΛΟ ΕΛΛΑΔΑΣ Τελευταία Νέα