Football League: Φιέστα με θρίαμβο για Καλαμάτα, υποβιβάστηκε ο Αστέρας Βλαχιώτη στον Νότο (vid)

Gazzetta team
Football League: Φιέστα με θρίαμβο για Καλαμάτα, υποβιβάστηκε ο Αστέρας Βλαχιώτη στον Νότο (vid)

bet365

Η Καλαμάτα συνδύασε με θρίαμβο (4-0) επί του Ιάλυσου τη φιέστα της για την κατάκτηση του τίτλου στον Νότιο όμιλο της Football League. Μαζί με τον Ασπρόπυργο, ο Αστέρας Βλαχιώτη αποχαιρέτησε την κατηγορία παρά το 2-1 επί της Σαντορίνης.

Ολοκληρώθηκε η τελευταία αγωνιστική στον Νότιο όμιλο της Football League, όπου το βαθμολογικό ενδιαφέρον υπήρχε στην ουρά για τη μάχη της παραμονής. Η Νίκη Βόλου πήρε τον βαθμό που χρειαζόταν (0-0) στην έδρα της Επισκοπής και έτσι τερμάτισε στην 8η θέση. Ο Αστέρας Βλαχιώτη μπορεί να επικράτησε με 2-1 της Σαντορίνης, ωστόσο στην ισοβαθμία με τη Νίκη Βόλου τερμάτισε στην προτελευταία θέση και υποβιβάζεται μαζί με τον ουραγό Ασπρόπυργο, ο οποίος γνώρισε την εντός έδρας ήττα με 2-0 από τη Ρόδο. Η πρωτοπόρος Καλαμάτα συνδύασε με νίκη τη φιέστα της για την κατάκτηση του τίτλου, επικρατώντας με 4-0 του Ιάλυσου. Αιγάλεω και Καλλιθέα έμειναν στο ισόπαλο 0-0.

*Με τα αρχικά δεδομένα η Καλαμάτα ως πρωταθλήτρια του Νοτίου ομίλου θα ήταν η μοναδική ομάδα που θα κέρδιζε την άνοδο, ωστόσο έπειτα από την απόφαση για συγχώνευση της Super League 2 με τη Football League την επόμενη σεζόν, οι δύο τελευταίες υποβιβάζονται και οι υπόλοιπες οκτώ παίρνουν την άνοδο. Οι ομάδες που πέφτουν από τον Νότιο όμιλο είναι ο τελευταίος Ασπρόπυργος και ο προτελευταίος Αστέρας Βλαχιώτη.

**Αξίζει να σημειωθεί πάντως πως εκκρεμεί και η απόφαση για την ένσταση που έχει καταθέσει η Σαντορίνη εις βάρος της Ρόδου για τις κάρτες υγείας των ποδοσφαιριστών της στο μεταξύ τους παιχνίδι. Οι δύο σύλλογοι έχουν προθεσμία ως τις 30 Ιουνίου να καταθέσουν τα υπομνήματά τους με την απόφαση να αναμένεται μέσα στον Ιούλιο από το Διαιτητικό Δικαστήριο. Επίσης εκκρεμεί και η απόφαση για την έφεση της Καλλιθέας μετά την εις βάρος της απόφαση από την ένσταση που είχε καταθέσει ο Αστέρας Βλαχιώτη.

Τα αποτελέσματα της τελευταίας αγωνιστικής του Νοτίου ομίλου

Αιγάλεω - Καλλιθέα 0-0

Επισκοπή - Νίκη Βόλου 0-0

Ασπρόπυργος - Ρόδος 0-2 (Αρναρέλλης 17', Λίχτι 74')

Καλαμάτα - Ιάλυσος 4-0 (Μαρκόφσκι 18', 87', Κέρι 58', Παυλίδης 65')

Αστέρας Βλαχιώτη - Σαντορίνη 2-1 (Νικολάου 24', Παπουτζίδης 76' - Σκαθαρούδης 32')

Η τελική βαθμολογία του Νοτίου ομίλου

1. Καλαμάτα 35
2. Ρόδος 30
3. Επισκοπή 27
4. Καλλιθέα 26
5. Ιάλυσος 24
6. Σαντορίνη 24
7. Αιγάλεω 23
8. Νίκη Βόλου 22
----------------------
9. Αστέρας Βλαχιώτη 22
10. Ασπρόπυργος 8

Την Κυριακή (27/6 - 17:00) διεξάγεται η τελευταία αγωνιστική του Βορείου ομίλου

Θεσπρωτός - Πανσερραϊκός

ΑΕΠ Κοζάνης - Απόλλων Πόντου

Τρίγλια - Βέροια

Αλμωπός Αριδαίας - Καβάλα

Ολυμπιακός Βόλου - Πιερικός

 

FOOTBALL LEAGUE Τελευταία Νέα