Τότεναμ - Σαουθάμπτον 3-2: Με... ανατροπή στους «16» οι Σπερς (vid)

Gazzetta team
Τότεναμ - Σαουθάμπτον 3-2: Με... ανατροπή στους «16» οι Σπερς (vid)

bet365

Αγχος, πίεση, αλλά και πάθος πρόκρισης! Η Τότεναμ επικράτησε 3-2 της Σαουθάμπτον και βρέθηκε στους «16» του Κυπέλλου Αγγλίας.

H Tότεναμ των αρκετών απουσιών δεν έπεισε με την εικόνα της, ωστόσο είχε πάθος και πίστη για την πρόκριση! Στη ρεβάνς του 1-1, οι Σπερς είχαν την ουσία, έκαναν την ανατροπή και με το 3-2 επί της Σοαυθάμπτον βρέθηκαν στην επόμενη φάση. Ετσι, στους «16» του FA Cup θα αντιμετωπίσουν τη Νόριτς στο Λονδίνο.

Γρήγορος ρυθμός με το... καλημέρα του ματς και στο πρώτο δεκάλεπτο είχαμε τρεις καλές ευκαιρίες. Στο 4' ο Σεσενιό έκανε το διαγώνιο σουτ, αλλά δε βρήκε στόχο. Η Σαουθάμπτον απάντησε, όμως στο 5ο λεπτό, αλλά και στο 10ο Ινγκς και Ρέντμοντ έχασαν καλές ευκαιρίες. Οι Σπερς ήταν αυτοί που βρήκαν πρώτοι δίχτυα. Στο 12' ο Ντομπελέ έκανε το δυνατό σουτ, η μπάλα κόντραρε στον Στίβενς, άλλαξε πορεία και με το αυτογκόλ οι γηπεδούχοι πήραν προβάδισμα. Οι «Άγιοι» πατούσαν καλύτερα και απειλούσαν. Στο 19΄η σουτάρα του Ινγκς βρήκε το δοκάρι, ενώ ένα λεπτό αργότερα ο Μπέρτραντ δεν κατάφερε να σκοράρει. Οι φιλοξενούμενοι είχαν τον έλεγχο και στο 34' έφεραν το ματς στα ίσα, με υπέροχο διαγώνιο του Λονγκ. Ηταν το πρώτο του γκολ μακριά από το St. Mary's από τον Απρίλιο του 2019!

Η Σαουθάμπτον πατούσε καλύτερα και στην επανάληψη, έχοντας ευκαιρίες με Μπουφάλ και Ινγκς για ένα δεύτερο γκολ! Κάποιες ωραίες ατομικές ενέργειες των Ντομπελέ, Σον δεν έφεραν αποτελέσματα. Αντίθετα, οι «Αγιοι» είχαν ουσία και στο 72΄ έκαναν την ανατροπή. Απίθανη ενέργεια του Ρέντμοντ, άψογο τελείωμα του Ινγκς που πέτυχε το 2-1! Ηταν το 17ο γκολ του στη σεζόν σε όλες τις διοργανώσεις! Ωστόσο, έξι λεπτά αργότερα ήρθε η απάντηση! Ο Αλι μοίρασε ωραία και ο Μόουρα με εξαιρετική κίνηση και πλασέ πέτυχε το 2-2. Η Τότεναμ με κεκτημένη ταχύτητα πίεσε τους φιλοξενούμενους και στο 86' κέρδισε πέναλτι. Ο Σον βγήκε ωραία στην πλάτη της άμυνας, πέρασε τον Γκαν και ανατράπηκε. Ο Νοτιοκορεάτης ανέλαβε την εκτέλεση, δεν αστόχησε (3-2) κι έστειλε την Τότεναμ στους «16» του κυπέλλου!

Τα ζευγάρια στη φάση των «16»

Πόρτσμουθ - Άρσεναλ

Τότεναμ - Νόριτς

Ντέρμπι - Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ

Λέστερ - Μπέρμιγχαμ

Γουέστ Μπρομ - Νιουκάστλ

Τσέλσι - Λίβερπουλ

Ρέντινγκ - Σέφιλντ Γιουνάιτεντ

Σέφιλντ Γουένσντεϊ - Μάντσεστερ Σίτι

 

FA CUP Τελευταία Νέα