Οι 10 παίκτες που άλλαξαν θέση και έπαιξαν καλύτερα!

Gazzetta team
Οι 10 παίκτες που άλλαξαν θέση και έπαιξαν καλύτερα!

bet365

Από τον Ανρί και τον Μπέιλ μέχρι τους Πίρλο και Ράμος βρήκαμε τους δέκα παίκτες που άλλαξαν θέση και τα πήγαν καλύτερα...

bwin: Κορυφαίες οnline αποδόσεις στην ePremier League. |21+

Προφανώς δεν είναι μόνο 10. Είναι περισσότεροι. Παίκτες που άλλαξαν θέση και τα πήγαν καλύτερα. Η που άλλαξαν θέση και ήταν εξίσου καλοί. Για παράδειγμα ο Γκιγκς στα... γεράματα πέρασε ως εσωτερικός μέσος. Ηταν καλός όμως δεν ήταν καλύτερος από εξτρέμ. Το ίδιο και ο Φίλιπ Λαμ. Ο Πεπ Γκουαρδιόλα τον είχε χαρακτηρίσει ως τον πιο έξυπνο παίκτη που είχε ποτέ τον έκανε χαφ ήταν εξίσου καλός όμως όλοι θα τον θυμόμαστε ως μπακ (δεξί ή αριστερό).

Θα μπορούσε να μπει στην λίστα και ο Λιονέλ Μέσι. Ειδικά όταν δημιούργησε νέα θέση με το «ψευτοεννιάρι». Ομως ο Λιονέλ Μέσι όπου και να παίξει παραμένει το ίδιο εξωγήινος. Ούτε φυσικά μπορούμε να βάλουμε τον Κριστιάνο σε αυτή τη λίστα. Που από εξτρέμ έγινε σε πολλές στιγμές της καριέρας του επιθετικός.

Πάμε να δούμε τις 10... καλύτερες μεταμορφώσεις.

Αντόνιο Βαλένσια

Αντόνιο Βαλένσια

Τζιανλούκα Ζαμπρότα

Τζιανλούκα Ζαμπρότα

Χαβιέρ Μασεράνο

Χαβιέρ Μασεράνο

Λόταρ Ματέους

Λόταρ Ματέους

Βινσεντ Κομπανί

Βινσεντ Κομπανί

Μπαστιαν Σβαϊνστάιγκερ

Μπαστιαν Σβαϊνστάιγκερ

Γκάρεθ Μπέιλ

Γκάρεθ Μπέιλ

Σέρχιο Ράμος

Σέρχιο Ράμος

Αντρέα Πίρλο

Αντρέα Πίρλο

Τιερί Ανρί

Τιερί Ανρί

Η καριέρα του ήταν έτοιμη να πάρει την κατηφόρα όταν του δόθηκε το «7» στην Γιουνάιτεντ. Ειδικά όταν η Μάντσεστερ απέκτησε και τους Ντι Μαρία, Ντεπάι. Ομως η άφιξη του Λουίς Φαν Χάαλ το 2015 του άλλαξε την πορεία. Το έκανε δεξί μπακ και του έδωσε νέα καριέρα. Αυτή η αλλαγή κράτησε τον Βαλένσια μέχρι το 2019 στην Γιουνάιτεντ με τον Μουρίνιο να λέει το 2017 να λέει πως «είναι το καλύτερο δεξί μπακ στον κόσμο.

Οταν η Γιουβέντους τον απέκτησε το 1999 ο Ιταλός ήταν ένας από τους καλύτερους εξτρέμ στην χώρα. Ομως ο Ζαμπρότα τραυματίστηκε σοβαρά στο Παγκόσμιο Κύπελλο του 2002 έχασε την αρή της σεζόν στην Ιταλία, ο Καμορανέζι πήρε την θέση του και τα πήγε περίφημα. Για να μην... χαθεί ο Ζαμπρότα έγινε δεξί μπακ και φυσικά τα πήγε καλύτερα. Επαιζε και στα δύο άκρα και φυσικά συνέχισε την καριέρα του σε Μπαρτσελόνα, Μίλαν μέχρι που κατέκτησε και το Μουντιάλ το 2006.

Προφανώς όταν η Μπαρτσελόνα είχε Μπουσκετς, Τσάβι και Ινιέστα θα ήταν πολύ δύσκολο για τον ίδιο να βρει μια θέση στα χαφ της καλύτερης ομάδας στον κόσμο εκείνη την εποχή. Ετσι όταν αποκτήθηκε το 2010 από την Λίβερπουλ βρήκε νέα καριέρα ως κεντρικός αμυντικός. Και φυσικά τα πήγε περίφημα, κατακτώντας τα πάντα κι έχοντας 334 συμμετοχές με τους «μπλαουγκράνα». Δεν είναι πιο ψηλά στη λίστα γιατί το μεγάλο όνομα το έκανε ως αμυντικό χαφ.

Ηταν τέτοια η κλάση του που μπορούσε να παίξει όλες τις θέσεις στο γήπεδο. Το 1990 ψηφίστηκε ως ο Γερμανός ποδοσφαιριστής της χρονιάς έχοντας σκοράρει 4 γκολ στο Μουντιάλ εκείνης της χρονιάς και την Εθνική του να σηκώνει το τρόπαιο. Συνολικά στις 12 σεζόν του ως μέσος είχε πετύχει 168 γκολ! Ωστόσο το 1998 ο Ματέους ψηφίστηκε ξανά ως ποδοσφαιριστής της χρονιάς στην Γερμανία έχοντας πατήσει τα 38 του! Ποια ήταν η θεση του εκείνη την περίοδο στην Μπάγερν; Λίμπερο... Επίσης δεν είναι πιο ψηλά στη λίστα γιατί ήταν εξίσου καλός όπου κι αν αγωνιζόταν.

Οταν αποκτήθηκε από την Αντερλεχτ ο Κομπανί ήταν για τον υπόλοιπο κόσμο ένα από τα πιο ολοκληρωμένα αμυντικά χαφ στον κόσμο. «Η αγαπημένη μου θέση είναι χαφ, αλλά νομίζω μπορώ να παίξω και ως κεντρικός αμυντικός», είχε πει το 2009. Ο Ρομπέρτο Μαντσίνι το είδε έγκαιρα και ο Βέλγος έγινε ένας από τους καλύτερους κεντρικούς αμυντικούς που είδε η Premier League.

Ακόμα μία αλλαγή που οφείλεται στον Λουίς φαν Χάαλ. Το 2009 είδε τον Γερμανό να... ταλαιπωρείται ως εξτρέμ κι αποφάσισε να τον τραβήξει μέσα στα χαφ. «Δεν μπορούσε να ταιριάξει ως αριστερό εξτρέμ», είχε πει ο Ολλανδός για να προσθέσει «όταν έφτασα στην ομάδα μίλησα με κάθε παίκτη ξεχωριστά και του είχα πει “Μπάστιαν, νομίζω πρέπει να παίξεις στα χαφ». Ο Σβαϊνστάιγκερ έκανε καριέρα με τη Μπάγερν όπως φυσικά και με την Εθνική Γερμανίας.

Ολοι γνωρίζουμε πως όταν η Τότεναμ αγόρασε τον Μπέιλ από την Σαουθάμπτον το 2007 ήταν ένα τρομερά εξελίξιμο αριστερό μπακ. Γι' αυτό και στην αρχή πήρε την φανέλα με το «3». Ομως η καριέρα του άρχισε να εκτοξεύεται όταν το 2010 του δόθηκε η ευκαιρία να παίξει ως εξτρέμ. Εκτοτε δεν κοίταξε ποτέ ξανά πίσω και έκανε και μεταγραφή ρεκόρ στην Ρεάλ Μαδρίτης...

Και στην Σεβίλλη και στην Ρεάλ Μαδρίτης ηταν περισσότερο δεξί μπακ. Θα θυμάστε άλλωστε πόσο είχε ταλαιπωρηθεί από τον Ροναλντίνιο σ' εκείνο στο ματς του Μπερναμπέου. Μάλιστα εκεί αγωνιζόταν και στην Εθνική Ισπανίας τα πρώτα του χρόνια στην Εθνική. Ομως την σεζόν 2011/12 ο Μουρίνιο αποφάσισε πως η θέση του Ράμος είναι στόπερ και δεν τον άλλαξε ποτέ θέση. Και φυσικά τώρα ο Σέρχιο Ράμος θεωρείται ως ένας από τους καλύτερους κεντρικούς αμυντικούς όλων των εποχών.

Ο Κάρλο Αντσελότι είδε κάτι στον Πίρλο που θ' άλλαζε και το ποδόσφαιρο. Ο Πίρλο ήταν δεκάρι στην αρχή της καριέρας του όμως ο Αντσελότι είδε οτι πρέπει να είναι ο παίκτης που θα παίρνει την πρώτη μπάλα από την άμυνα. Κι έτσι το 2001 είδαμε την εκτόξευση του Πίρλο. «Αλλαξε την καριέρα μου το να με βάλει μπροστά από την άμυνα», είχε πει το 2015 ο Ιταλός για να προσθέσει «είχαμε κάποιες αξέχαστες στιγμές μαζί με τον Αντσελότι».

Είναι στο νούμερο1 γιατί ουσιαστικά από ένα χαμένο ταλέντο εξελίχθηκε σε έναν από τους καλύτερους επιθετικούς όλων των εποχών. Οσο καλά διάβασε το ταλέντο του Πίρλο του Αντσελότι τόσο λάθος διάβασε τον Ανρί με τον ίδιο να λέει ακόμα μέχρι και σήμερα ότι ήταν το μεγαλύτερο του λάθος «Τα λάθη μου; Οτι δεν ήθελα τον Μπάτζιο στην Πάρμα και ότι δεν παρατήρησα ότι ο Ανρί δεν ήταν εξτρέμ» είχε πει το 2014. Αυτό το είδε ο Βενγκέρ και φυσικά τα υπόλοιπα έχουν γραφτεί στην ιστορία...