Παυλίδης στο gazzetta.gr: «Μου έλεγαν ότι είναι το γκολ της χρονιάς και ότι μοιάζει με του Ζλάταν» (vid)

Παυλίδης στο gazzetta.gr: «Μου έλεγαν ότι είναι το γκολ της χρονιάς και ότι μοιάζει με του Ζλάταν» (vid)

bet365

Ο διεθνής φορ της Βίλεμ, Βαγγέλης Παυλίδης, περιγράφει στο gazzetta.gr πώς έζησε τα δευτερόλεπτα που κράτησε η φάση του απίστευτου γκολ που σημείωσε απέναντι στη Φορτούνα Σιτάρντ.

Η Βίλεμ νίκησε 2-1 τη Φορτούνα Σιτάρντ για την 34η και τελευταία αγωνιστική του ολλανδικού πρωταθλήματος και εξασφάλισε την παραμονή στην κατηγορία. Όλα τα λεφτά ήταν το 1-0, που σημείωσε ο διεθνής στράικερ, Βαγγέλης Παυλίδης. Ξεπέρασε τουλάχιστον τέσσερις αμυντικούς κινούμενος έξω και μέσα στην αντίπαλη περιοχή, ώσπου με φοβερό τελείωμα άνοιξε το σκορ.

Ο 22χρονος επιθετικός περιέγραψε στο gazzetta.gr πώς κύλησαν τα δευτερόλεπτα της φάσης που προκάλεσαν ενθουσιασμό εντός και εκτός Ολλανδίας. Η παρομοίωση του γκολ με αυτό που είχε σημείωσει το 2004 με τον Άγιαξ ο Ζλάταν Ιμπραΐμοβιτς με... θύμα τη Μπρέντα, η τελική του επίδοση στο σκοράρισμα, το μέλλον του στη Βίλεμ και το... άγχος για αρνητικό τεστ μετά τους έξαλλους πανηγυρισμούς με τους οπαδούς.

Περιέγραψέ μας τη φάση του γκολ. Πώς την έζησες;

«Όλα έγιναν μέσα σε δέκα δευτερόλεπτα. Εκείνη τη στιγμή δεν ξέρεις... τι σου γίνεται. Αρχικά ήξερα ότι είναι πίσω μου ο αμυντικός. Ο συμπαίκτης μου έκανε κάθετη κίνηση και μου ελευθέρωσε χώρο. Πήγα δεξιά και προσπάθησα να βρω το σωστό timing για να σουτάρω, αλλά ξαφνικά εμφανίστηκαν μπροστά μου 2-3 αντίπαλοι. Έτσι, αναγκάστηκα να κόψω αριστερά και να σουτάρω, αλλά πάλι δεν είχα χώρο, ερχόντουσαν κατά πάνω μου. Την τελευταία στιγμή έκοψα πάλι δεξιά και τελείωσα τη φάση με αυτή τη λόμπα. Ήταν πολύ όμορφο, μου βγήκε να εκτελέσω έτσι τελείως ενστικτωδώς».

Ποιο είναι το πιο ωραίο πράγμα που άκουσες μετά από αυτό το γκολ;

«Οι περισσότεροι μου έλεγαν ότι είναι το γκολ της χρονιάς, ότι ήταν υψηλής κλάσης. Κι επίσης ότι μοιάζει με αυτό που έβαλε πριν από μερικά χρόνια ο Ζλάταν Ιμπραΐμοβιτς. Κι εγώ τους απαντούσα ότι αν μοιάζει έστω και στο 50% εκείνου του γκολ, θα ήμουν υπερήφανος».

Τι σου έλεγαν οι άνθρωποι της ομάδας;

«Όλοι ήταν χαρούμενοι. Ήταν δύσκολη χρονιά για όλους. Δεν πηγαίναμε καλά και στόχος μας τα Χριστούγεννα ήταν να κρατηθούμε στην κατηγορία. Τις τελευταίες αγωνιστικές πήραμε σημαντικούς βαθμούς, μας ευνόησαν τα αποτελέσματα. Έστω με την ψυχή στο στόμα τα καταφέραμε».

Είσαι ικανοποιημένος με την τελική σου επίδοση στο σκοράρισμα;

«Όλοι οι επιθετικοί θέλουν να βάζουν περισσότερα γκολ. Θα ήθελα να είχα πετύχει κι άλλα. Αν σκεφτεί κανείς βέβαια ότι σε πολλά παιχνίδια δεν έπαιζα στη φυσική μου θέση, αλλά ως αριστερός εξτρέμ και δεκάρι, αλλά και ότι εφέτος δεν κάναμε τόσες φάσεις, ότι ήμασταν ομάδα που παλεύει να σωθεί, τα 14 γκολ και οι πέντε τελικές δεν είναι λίγα».

Με τον Γιώργο Γιακουμάκη που αναδείχθηκε πρώτος σκόρερ με 26 γκολ μιλήσατε;

«Μιλήσαμε όταν ήμασταν στην Εθνική και διατηρήσαμε επαφή και αργότερα. Είναι χαρούμενος για τα γκολ που έβαλε και ταυτόχρονα λυπημένος που η ομάδα του (σ. Φένλο) υποβιβάστηκε. Αυτός όμως έκανε ό,τι μπορούσε και το γνωρίζουν όλοι στην Ολλανδία».

Για τη νέα σεζόν ποια είναι τα σχέδιά σου; Θα μείνεις στη Βίλεμ ή θα φύγεις;

«Είμαι ανοικτός για να δούμε τι θα γίνει. Έχω συμβόλαιο άλλο ένα χρόνο. Υπάρχει ενδιαφέρον από κάποιες ομάδες. Το καλοκαίρι θα είναι μεγάλο».

Πότε θα επιστρέψεις στην Ελλάδα;

«Την Τετάρτη έχω προγραμματίσει να πετάξω. Να δούμε βέβαια, πρέπει να βγει αρνητικό το τεστ. Μετά από τους τόσους πανηγυρισμούς με τους οπαδούς μετά το χθεσινό παιχνίδι, έχω αγχωθεί λίγο να σου πω την αλήθεια (γέλια)».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Γκολ αλα Ιμπραΐμοβιτς ο Παυλίδης με τη Βίλεμ (vids)

 

Τελευταία Νέα